Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Przedzmacniacz do Maca -352?

13aniol

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Koncowke mocy McIntosh’a Mc-352/2x350W/,kolumny B&W 802,do szczescia brakuje mi przedzmacniacz.Nie wiem na jaki preamp sie zdecydowac lampa czy tranzystor?Mysle o zakupie Audio Research lub Macu...Czy lampa Audio Research bedzie spasowana z tym zestawieniem?Lubie duzy kontrolowany bas.Jakie posiadacie doswiadczenia i sugestje.Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/8515-jaki-przedzmacniacz-do-maca-352/

Ja bym sprobowal kilku opcji:

1. Mac - C-42 (ew. C-46) lub C-2200 (lampowy)

2. BAT VK-3 - lampa

3. Mozna sprobowac Krell KCT (chociaz to b. droga w Polsce opcja) albo KRC-3.

4. Ja z wlasnej ciekawosci sporobowalbym X-2.5 lub X-1 Pass'a.

Pozdr.

13aniol... osobiście trudno mi wyrazić jakąś kokretną opinię na tak postawione pytanie... zakładam że coś lubisz jeszcze poza dużym kontrolowanym basem :) Nie wiem też czy mówimy o sprzęcie z drugiej ręki czy nowym? Z nowych preampów Maca na uwagę zasługują przede wszystkim C46 i C2200. Pierwszy (tranzystorowy) da Ci napewno bardziej czysty bas i energetyczniejsze brzmienie - co nie jest bez znaczenia jeżeli wziąć pod uwagę że Maci do mistrzów szybkości nie należą :) Natomiast C2200 (lampa) napewno będzie miał znakomicie lepszą średnicę i będzie bardziej "muzykalny". A jeśli chodzi o inne preampy... no to rozważaniom praktycznie może nie być końca :) zwłaszcza przy nie sprecyzowanych do końca Twoich preferencjach :)

Pzdr.

lolo, 13aniol -> pozostaje jeszcze C-200 Mac'a tyle, ze cholernie drogi. Mac'i do bardzo szybkich wzmakow rzeczywiscie nie naleza, ale do szczegolnie wolnych tez nie - preampow pasujacych do Mac'a mozna znalezc wiec calkiem sporo.

Przed McIntoshem posiadalem wzmacniacz Krella-300i i musze stwierdzic ze mial b.duza dynamike,duzy i szybki kontrolowany bas,srednica przecietna,wysokie ostre chaotyczne,brakowalo mu muzykalnosci czego niemozna odmowic koncowce.Pierwszym przedzmacniaczem ktorego podlaczylem do koncowki byl Rotel-RC 1090 ktorego oceniam srednio,drugim byl Classe-CP 35 ktory nie sprawdzil sie brak dynamiki i basu.Rotel wypadl duzo lepiej od Classe przynajmniej bas byl duzo lepszy.Nastepnym preampem bedzie Audio Research LS 5 MkIII ktorego chcialbym sprawdzic,czy posiadacie doswiadczenia z w/w przedzmacniaczem.W Krellu bardzo podobala mi sie dynamika i bas i w sumie oczekuje tego od preampu,i coraz bardziej myslami jestem przy Krellu.Czy ktos odsluchiwal w/w przedzmacniacze?jakie macie sugestje?Co do moich muzycznych upodoban to slucham wszystkiego.Pozdrawiam i prosze o porade.

13aniol -> to mam 2 propozycje przedwzmakow, od ktorych powinienes zaczac.

1. KCT Krell'a

2. Sonata/Allegro Gryphona.

Obie ~50 kzl nowe niestety...

No i jeszcze chyba ten X-1, ktory bedzie na pewno najtanszy z tej 3ki. Jest jeszcze Burmester 011 za 50 kzl i jego tansza wersja z serii Basic Line (nie pamietam numeru - nie slyszalem go a jedynie opinie).

W sumie przezylem ale prawde mowiac bylo to niewypal,tylko dynamika i bas i na tym koniec,brak muzykalnosci,spojnosci.Bylo bardzo ostro i efekciarsko na 10 minut.Wiec postanowilem zmienic piecyk.Kabli glosnikowych uzywam Wire Word Eklipse II.

Zero wrażeń, bo ... nie słuchałem :) Natomiast będę wdzięczny jeśli po odsłuchu napiszesz parę słów na forum bo jest to jeden z wyborów (preamp) który przede mną stoi :) Lacrimosa mógłby Ci coś doradzić ale ostatnio rzadko wpada na forum. A poza tym spróbuj pogrzebać wyszukiwarką... kiedyś była dyskusja na forum n/t ARC.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.