Skocz do zawartości
IGNORED

Położenie głośników 5.1

xNesc1906x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pomoglibyście mi gdzie ustawić położenie poszczególnych głośników

Zrobiłem szkic pokoju w pewnym programie i tak mniej więcej to wygląda

pokojr.png

Długość kabli to 2x 1,7m ; 2x 4m

Witaj kolego ! A ktrędy wchodzisz ? :) Nie wiem jak Twoje zasoby finansowe , ale pomyśl o TV 26-32 cale na ścianie i o 2.1 np. Yamah-y . Lub ciut lepszym stereo . I tak jak kolega wcześniej zasugerował , reorganizacja pokoju. Sam mam duże 5.1 i przechodzę na duże 2.0.

Na innym forum dobrze mi radzili , tylko stereo . Ale chciałem być mądrzejszy i wtopiłem tylko monetę.

Pozdrawiam i życzę słusznego wyboru , Maciej.

"Po pierwsze primo" - ja również zacząłem od kina (nie to żebym chciał być mądrzejszy, tylko marzyło mi się kino),

"Po drugie primo" - też przeszedłem w miarę szybko do stereo (kino miałem ze 3-4 miesiące chyba),

"A po trzecie primo, ultimo" - napisz co to za kolumny, bo może to małe plastiki do powieszenia na ścianę i i tak się nic z tego nie wyciśnie.

Przy założeniu z punktu trzeciego i przy założeniu, że oglądasz z łóżka (głowa przy ścianie) to wal fronty po bokach tv, central na lub pod tv, a surround-y przy ścianie z prawej i lewej strony łóżka.

To tak w skrócie na odwal bez żadnego przemeblowania. Napisz coś więcej. Czy masz już to kino, czy dopiero zamierzasz kupić (w tym wypadku sugeruję stereo), gdzie są drzwi, skąd (z jakiego miejsca pokoju) oglądasz filmy.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.