Skocz do zawartości
IGNORED

ARCAM DIVA A65 kontra AUDIOLAB 8000A

thomassek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i pytam, który lepszy?

ARCAM DIVA A65 czy też leciwy staruszek AUDIOLAB 8000A???

sprzęgnięte było by to ze "źródełkiem" ROTEL RCD-02 ( w zamian za CAMBRIDGE AUDIO 540C, obecnie w posiadaniu )

Ogólnie szukam lepszej alternatywy dla mojego obecnego CAMBRIDGE AUDIO 340A do kwoty max. 800 PLN ( czyt. bez większych szaleństw )

Pomóżcie Bracia!!!!!! :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/85304-arcam-diva-a65-kontra-audiolab-8000a/

ARCAM DIVA A65 czy też leciwy staruszek AUDIOLAB 8000A

Witam

Polecam Audiolaba to przecież już klasyk, zwróć tylko uwagę na gniazda RCA, mogą wychodzić razem z wtyczką. Brzmienie dobre pod rock i jazz.

Z trudniejszymi kolumnami mogą być problemy basem, będzie go więcej niż powinno i czasem zadudni.

Dobry preamp do gramofonu.

Witam i pytam, który lepszy?

ARCAM DIVA A65 czy też leciwy staruszek AUDIOLAB 8000A???

sprzęgnięte było by to ze "źródełkiem" ROTEL RCD-02 ( w zamian za CAMBRIDGE AUDIO 540C, obecnie w posiadaniu )

Ogólnie szukam lepszej alternatywy dla mojego obecnego CAMBRIDGE AUDIO 340A do kwoty max. 800 PLN ( czyt. bez większych szaleństw )

Pomóżcie Bracia!!!!!! :-)

8000A kolego jak najbardziej :)

Jesteście niezastąpieni!!! Ale pewnie to już wiecie :-)

Właśnie stałem się dumnym (?) posiadaczem AUDIOLAB 8000A!

Zapłaciłem 600 złociszy z transportem.. Dużo? , mało??? Sprzęt w zasadzie muzealny bo z 1994 roku ( aż strach wyliczyć że to 17 mgnień wiosny )

Mam nadzieję, że jego upiorny wygląd oraz ogromny przebieg zrekompensuje mi zniewalająca muzyczna dawka radości ;-)

Ciekawostką jest, że 17-sto letni piecyk może grać bardziej przebojowo od mojego obecnego CAMBRIDGE AUDIO 340A hmm...

Dzięki w każdym razie serdeczne za "popchnięcie" mnie mam nadzieję we właściwym kierunku..

Jak dojedzie, zdam po krótce relację z odsłuchu a narazie nadszedł czas wiecznych oczekiwań........

Do usłyszenia Bracia :-)

Ciekawostką jest, że 17-sto letni piecyk może grać bardziej przebojowo od mojego obecnego CAMBRIDGE AUDIO 340A hmm...

Jeszcze dużo przed Tobą;-) 48-letnie Dynaco może zagrać lepiej od całej współczesnej budżetówki i nie tylko. Polecam też 26-letnią końcówkę mocy Krell KSA 50S.

Tyle już było na temat 8000A.

Mogę tylko powtórzyć,oryginalny wzmak konstruowany pod gramofon,kontrowersyjna konstrukcja,o dość dużej wydajności prądowej.

Konieczne grzebnięcie,wymiana gniazd,okablowania wewnętrznego,zwiększenie pojemności kondensatorów,zamiana wzmacniacza operacyjnego,diod i w zasadzie to wystarczy.

Oczywiście,nie ma sensu się łudzić na osiągnięcie Hi-Endu/coś w stylu lampowców China- co za fantazja/,ale będzie to solidne,rzetelne brzmienie.

Wynik:

Kapitalna,wielka scena,dobra holografia,dobry bas i inne takie audiofilskie pierdoły.

Urządzenie przeznaczone dla melomanów,raczej nie wskazane dla audiofili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.