Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do YAMAHA CA-1010 MA RX8?

dymus1231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chyba mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość

A więc poszukuje kolumn do mojego zestawu audio a mianowicie

Wzmacniacz Yamaha CA-1010

Gramofon PIONEER PL-30L

WKŁADKA AT440mla

Kompakt Akai CD-57 na razie bez żadnego tuningu skupiłem się raczej na analogu

Kable do kolumn Klotz Twinax Ten najgrubszy bodajże

Kolumny Tonsil Bolero 200L

I czas na wymianę kolumn niby to łatwe ale wierzcie czy nie Stare poczciwe Bolero 200 w tym zestawieniu zagrały prawie genialnie prawie znaczy się góra jest nie do przyjęcia każdy piszę ze muł i i takie tam a przy dobrych w miarę klockach naprawdę potrafią zagrać te kolumny jednak jak już pisałem czas na zmiany strasznie denerwuje mnie góra nachalna i piaszczysta no niestety głośnik za kilka złotych pokazuje swoje nie dostatki tak więc czas na coś lepszego

I moje pytanko co sądzicie o Monitor Audio RX8 bardzo dobre opinie co do tych kolumn słyszałem ale nie wiem jak się zgryzą z moją 30letnia Yamahą

Może ktoś posiada taki wzmacniacz i może polecić jakieś dobre kolumny do niego zaznaczam że nie muzą to być nowe mogą być używki

Zastanawiałem się nad B&W 804 ale to już troszkę przewyższa mój budżet niestety :(

Może jakieś propozycje bo za jakieś 2tyg będę zabierał moja Yamahę i Pioneera na odsłuch i na pewno podłączył bym właśnie MA za wszelkie propozycje będę bardzo wdzięczny pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/85327-kolumny-do-yamaha-ca-1010-ma-rx8/

witam

mam ca 710 + maganty 555, posłuchaj może również maganatów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

u mnie gra to tak jak chciałem a z racji pracy w miejscu gdzie mogłem przetestować większość zestawów do 2tyś wybrałem 555, dobierałem to do yamahy pc640 ale zaryzykowałem i kupiłem ten 30letni wzmak teraz wiem,że się opłacało. dźwięk jest zdecydowane ale nie ostry, wszystko jest na swoim miejscu, bez podbić i dziwnych dźwięków , nie wiem czego słuchasz ale u mnie to gra z jazzem, rockiem, electro, ambient...

jak zobaczysz w "o mnie" również nastawiłem sprzęt na analog

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

kolumny MA Rx8 powinny prawidłowo zgrać się z Twoim wzmacniaczem, będzie to zupełnie inna liga w stosunku do Twoich Bolero. Myślę jednak że warto by było posłuchać jeszcze jako opcja KEF Q700 (świetna scena za sprawą głośnika współosiowego), Audio Physic Yara II Classic (mniej dynamicznie, jednak środek pasma, przestrzeń rewelacyjna), Xavian Gran Colonna v2 (napewno nie jest to demon basu, jednak naturalność, środek pasma rewelacyjny), Dynaudio DM 3/7.

Zapraszam na odsłuchy, wyboru musisz dokonać sam, gdyż to Tobie musi podobać się dźwięk oferowany przez nowy system kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuje koledzy za odpowiedz co do Ca-710 to bez urazy ale miałem Yamahe CA-810 model wyższy od Ca-710 i w porównaniu z ca-1010 to taki mały pikuś Magnaty to raczej odpadają celuje trochę w inny poziom co do Kef q700 chętnie posłucham jak będą mieli Może jeszcze ktoś posiada Ca-1010 Chętnie bym wysłuchał jego sugestii Myslę jeszcze nad Focalami chorus 816v 826v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.