Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do NAD C352?

quba123

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni forumowicze jakie kolumny polecalibyście do NADA C352?

Czy kolumny Audio Academy są warte obsłuchania?Zależy mi w dużej mierze na basie.

A dodatkowo: Do NADa w tym momencie mam CD Rotel RCD 991. Czy macie jakies doświadczenia z takim zestawieniem? Czy może jedyna opcja to zestawić dwa elementy NADA??

Proszę o dużą aktywność, bo nie ma kolumn i nie ma słuchania:)

https://www.audiostereo.pl/topic/85386-jakie-kolumny-do-nad-c352/

Nie napisałeś, ile możesz wydać, czy zależy Ci na kolumnach nowych, czy mogą być używane. Brak informacji o wielkości docelowego pomieszczenia.

Monitor Audio (miałem z serii BR) potrafi męczyć, szczególnie średnicą, chociaż o Focalach też wypowiadano się, że krew w uszach w takim zestawieniu (jest też sporo pozytywnych opinii o takim zestawieniu, trzeba posłuchać), w tym przypadku jednak chodziło głównie o tony wysokie. Akurat tej drugiej informacji nie mogę potwierdzić. Co do polecanych kolumn, wydaje mi się, że większość na Seasach powinna się spasować (jak moje Sonus Oliva), Celestiony, Audio Academy, słyszałem pozytywne opinie o Avance Dana, JBL, Acoustic Energy.

Nad 352 gra dość równo, bas ma taki sobie niestety. Oczywiście biorąc pod uwage przedział cenowy to porządny klocek.

Rotel 991 też gra dość równo i to tez porządny klocek. Bas ma dobry, a nawet bardzo dobry choc nie tak swietny jak naim cd 3. Ale ten rotel gra dużo lepiej niz np. musical fidelity A 3.2. 991 jest tylko trochę wolny.

Mysle że dobrze połączyłes te dwa elementy toru, nic nie powinno sie wysuwać na pierwszy plan.

Cóż mozna polecić ..... a ile masz do wydania ? Jakie pomieszczenie ? Czy mozesz postawic blisko sciany ?

Mało informacji z Twojej strony.

Audioacademy to dobra kolumna, grająca równo, jednak jeśli lubisz mocny, lekko podbity bas, to szukaj czegoś innego. Spróbuj posłuchać Monitor Audio serię BX albo RX. Świetnie zgrywają się z Nadem kolumny Dynaudio (już od serii DM).

Czekam jednak na więcej informacji (wielkość pomieszczenia, budżet)

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie napisałeś, ile możesz wydać, czy zależy Ci na kolumnach nowych, czy mogą być używane. Brak informacji o wielkości docelowego pomieszczenia.

Monitor Audio (miałem z serii BR) potrafi męczyć, szczególnie średnicą, chociaż o Focalach też wypowiadano się, że krew w uszach w takim zestawieniu (jest też sporo pozytywnych opinii o takim zestawieniu, trzeba posłuchać), w tym przypadku jednak chodziło głównie o tony wysokie. Akurat tej drugiej informacji nie mogę potwierdzić. Co do polecanych kolumn, wydaje mi się, że większość na Seasach powinna się spasować (jak moje Sonus Oliva), Celestiony, Audio Academy, słyszałem pozytywne opinie o Avance Dana, JBL, Acoustic Energy.

Na kolumny mogę wydać max 4500 zł, chociaż wolałbym mniej , mogą byc zarówno uzywane jak i nowe.

Pomieszczenie to pokój goscinny około 20 m2 (4X5). na scianie 4 m będą stały kolumny maksymalnie 50 cm od ściany ale wolałbym przy samej ścianie.

Muzyka: jamiroquai, incognito, count basic, brand new heavies

także jazz ale raczej nowyszy, rock, trochę muzyki elektronicznej.

Mało informacji z Twojej strony.

Audioacademy to dobra kolumna, grająca równo, jednak jeśli lubisz mocny, lekko podbity bas, to szukaj czegoś innego. Spróbuj posłuchać Monitor Audio serię BX albo RX. Świetnie zgrywają się z Nadem kolumny Dynaudio (już od serii DM).

Czekam jednak na więcej informacji (wielkość pomieszczenia, budżet)

budżet i pomieszczenie w poście nieco powyzej:)

Nad 352 gra dość równo, bas ma taki sobie niestety. Oczywiście biorąc pod uwage przedział cenowy to porządny klocek.

Rotel 991 też gra dość równo i to tez porządny klocek. Bas ma dobry, a nawet bardzo dobry choc nie tak swietny jak naim cd 3. Ale ten rotel gra dużo lepiej niz np. musical fidelity A 3.2. 991 jest tylko trochę wolny.

Mysle że dobrze połączyłes te dwa elementy toru, nic nie powinno sie wysuwać na pierwszy plan.

Cóż mozna polecić ..... a ile masz do wydania ? Jakie pomieszczenie ? Czy mozesz postawic blisko sciany ?

co rozumiesz przez "trochę wolny"?

Na kolumny mogę wydać max 4500 zł, chociaż wolałbym mniej , mogą byc zarówno uzywane jak i nowe.

Pomieszczenie to pokój goscinny około 20 m2 (4X5). na scianie 4 m będą stały kolumny maksymalnie 50 cm od ściany ale wolałbym przy samej ścianie.

Muzyka: jamiroquai, incognito, count basic, brand new heavies

także jazz ale raczej nowyszy, rock, trochę muzyki elektronicznej.

budżet i pomieszczenie w poście nieco powyzej:)

co rozumiesz przez "trochę wolny"?

hmmm .... nie obraź się ale musiałbyś przerzucić troche klocków żeby sam to wyłapać :) nie to ze Cie obrazam tylko słowami ciezko to wytłumaczyć, poprostu muzyka nie pędzi do przodu. porownując np. naima cd 3 do tego rotela słychac jak cholera

hmmm .... nie obraź się ale musiałbyś przerzucić troche klocków żeby sam to wyłapać :) nie to ze Cie obrazam tylko słowami ciezko to wytłumaczyć, poprostu muzyka nie pędzi do przodu. porownując np. naima cd 3 do tego rotela słychac jak cholera

to moze lepiej do kompletu dorzucić jakis cd nada ? moze lepiej to zabrzęczy?

narazie ty nic nie kombinuj z CD. rotel jest wolny ale nie to ze zły ! gra bardzo fajnie. teraz kup jakies kolumny a potem zobaczysz jak ci to gra

A może lepiej pomyśleć o DACu, ale nei wiem, czy w tym przypadku ma to sens. Polecam zapoznać się z moimi tematami i zestawem, w końcu budowałem go od zeszłego roku na tym samym wzmacniaczu i jestem zadowolony. Chętnie pomogę. Używane podłogówki SO byłyby idealne.

za 4,5 kafla kupisz juz cos naprawde fajnego, a jesli zdecydujesz sie na uzywki to bedzie to juz wysoka półka. ja za niecałe 3 tys sprzedałem uzywane monitory od Sonus Olivy na revelatorach ! jesli 20m2 to bierz podłogówki, to raz. po drugie jesli chcesz dosunąć do sciany to bas refleks z przodu.

nie kombinuj z cd !!!!! rotel 991 to swietne urządzenie ! teraz poki co mysl o kolumnach !

napewno twoje cd nie jest najsłabszym elementem toru

quba,nie kombinuj...

znam to uczucie z autopsji...

;)

...mam na zbyciu tyle a tyle,to zaoszczędzę na jednym a kupię dwa...

DUPA,tak się nie da :P

skup się na kolumnach i tutaj ulokuj cały budżet i swoją energię,

a z czasem sam zobaczysz,że to zaprocentuje...

:D

ja spojrzałbym "łaskawszym" wzrokiem na Dynaudio(ale to ja,być może dlatego że sam posiadam)...

Problemem może być,że Dyńki "uwielbiają" przestrzeń (u mnie prawie 1,5 metra od tylnej ściany),ale trzeba próbować...

;)

Powodzenia

:)

quba,nie kombinuj...

znam to uczucie z autopsji...

;)

...mam na zbyciu tyle a tyle,to zaoszczędzę na jednym a kupię dwa...

DUPA,tak się nie da :P

skup się na kolumnach i tutaj ulokuj cały budżet i swoją energię,

a z czasem sam zobaczysz,że to zaprocentuje...

:D

ja spojrzałbym "łaskawszym" wzrokiem na Dynaudio(ale to ja,być może dlatego że sam posiadam)...

Problemem może być,że Dyńki "uwielbiają" przestrzeń (u mnie prawie 1,5 metra od tylnej ściany),ale trzeba próbować...

;)

Powodzenia

:)

nie dziękuję:)

no coż zostaje mi więc tylko ostre rozglądanie się, najgorsze że jakiekolwiek odsłuchy mogę robić tylko w weekendy bo w tygodniu za dużo pracuję, więc myslę że trochę wody uplynie nim sobie wszystko skonfiguruję

z mocnym basem to focal lub paradigm, ja mam focale z nadem i jest naprawdę dobrze, audio academy to świetne kolumny miałem kiedyś ale grają równo i przypie... się na nich nie da bo za delikatne głosniczki

a nad 352 to świetny wzmak miałem kiedyś i dobrze wspominam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.