Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner czy wzmacniacz

rychu1979r

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy warto wymienić wzmacniacz stereo na amplituner.Czy taki arcam 250 zagra w stereo na tym poziomie co nad 325

Ewentualnie biorę jeszcze pod uwagę amplituner Nad T752.

Może macie jeszcze jakieś inne propozycje (kwota 1500zł za używany), a może zostać przy wzmacniaczu.

https://www.audiostereo.pl/topic/85414-amplituner-czy-wzmacniacz/

Zostań przy wzmacniaczu, jeśli zależy Ci na tunerze radiowym lepiej dokup po prostu tuner

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

amplituner nigdy nie zagra w stereo tak dobrze jak wzmacniacz, nawet jeśli będzie to sprzęt z troszkę wyższej pułki. kiedyś słuchałem rotela rsx-972 i w porównaniu do innych ampli w stereo radził sobie bardzo dobrze jednak nie ma to jak wzmacniacz stereo. Jeśli amplitunera będziesz miał używać tylko sporadycznie to dałbym sobie z nim spokój, sprzedał nada i kupił jakiś fajniejszy wzmacniacz.

Co do porównania arcama i nada to są to całkowicie odmienne szkoły grania i dużo zależy od tego z czym to ma grać.

Grać to ma z monitor audio rs1.Miałem giedyś pożyczony cd arcam t73 i fajnie sie to zgrywało z nadem (jak dla mnie).Amplituner chciałem aby poprawić sobie dźwięk z kina i do suba, gdyż do nada nie bardzo jak jest podłączyć.Moje głośniki nie schodzą za nisko i troche mi tego brakuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masz wejścia cyfrowe, a na tym Ci chyba zależy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.