Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga LIp Sync problem w Oppo BDP 83 i 93

Gość romekxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

http://forum.blu-ray.com/blu-ray-players-recorders/133494-oppo-bdp-83-lipsync-issue.html

to raz a dwa wczoraj poproszony o pomoc w rzeczywistości obserwowałem problem jak oppo tyle że tym razem bdp-93, podłaczony do Panasonica TX-P50V20 ( HDMI )a potem do projektora Sony VPL-VW100 (HDMI) miał duże opóznienie dzwięku do obrazu. Dotyczyło to materiału 1080i, p oraz 24p . Nie próbowałem dzwięku przez hdmi ale puszczając z niego dzwięk po analogu w praktycznie każdej konfiguracji wyjśc problem jest ten sam. Opóznienie w wielu przypadkach przekracza nawet 200 ms ( czasami skali brakuje w menu LipSync Adjustment )- przecież żaden panel nie ma takiego lagu - tym bardziej że sytuacja jest identyczna na plaźmie jak i projektorze lcd. Firmware też nic nie pomaga. Klops. Dziękuje za sprzęt który trzba do każdego koncertu ustawiać a w wielu wypadkach nie da się ustawić. Chwała bogu że to nie mój sprzęt.

Kurcze jak czytam to widzę że model 95 też ma ten problem . http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20375433

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Na METALLICE to na bank nie ustawisz - tam jakiś pijany realizator to miksował ... a tak poza tym... LUZ :)

Jakoś trzeba z tym żyć :)

jak to jakoś z tym żyć?? - kumpel od OPPO sobie na okładce każdej płyty notuje wartość opóżnienia w ms żeby potem ustawić - dla mnie to więcej niż kpina

mówisz o tej czarnej metalice z koncertu z francji ?

na moim starym panasonicu dmp-bd10a chodzi idealnie i tam nie mam zadnych problemow z lipsyncem, to samo w moim obecnym denonie au-1d. zresztą na panasie nie ma zadnych problemów tego typu , na denonie miałem ale przy modelu 3800bd na płycie Kultu , na au-1d żadnych.

Dziwne bo też problemu nie zauważyłem, tak samo jak i w żadnej recenzji jaką czytałem nie pojawił się ten problem. Być może to na jakimś starym sofcie były takie problemy, bo tak w ogóle to po 1 temat dotyczył starszego modelu BDP-83, a drugi problem nowych playerów był z kwietnia, czyli dotyczył pierwszych sztuk. Po drodze było chyba z 4 uaktualnień oprogramowania. Nawiasem mówiąc jakiś czas temu miałem Denona A1UD, ale pozbyłem się, bo nie wytrzymałem nerwowo jak on działał. Każde odpalenia płyty to musiałem brać gazetę lub wyjść się czymś zająć, bo szlak mnie trafiał jak czekałem na uruchomienie płyty. A obsługa samego setupu - koszmar jak to było pomyślane. Świetnie grał i jakoś super, ale funkcjonalność kilka lat w tyle za OPPO. Z wymiany jestem bardzo zadowolony.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Dziwne bo też problemu nie zauważyłem, tak samo jak i w żadnej recenzji jaką czytałem nie pojawił się ten problem. Być może to na jakimś starym sofcie były takie problemy, bo tak w ogóle to po 1 temat dotyczył starszego modelu BDP-83, a drugi problem nowych playerów był z kwietnia, czyli dotyczył pierwszych sztuk. Po drodze było chyba z 4 uaktualnień oprogramowania. Nawiasem mówiąc jakiś czas temu miałem Denona A1UD, ale pozbyłem się, bo nie wytrzymałem nerwowo jak on działał. Każde odpalenia płyty to musiałem brać gazetę lub wyjść się czymś zająć, bo szlak mnie trafiał jak czekałem na uruchomienie płyty. A obsługa samego setupu - koszmar jak to było pomyślane. Świetnie grał i jakoś super, ale funkcjonalność kilka lat w tyle za OPPO. Z wymiany jestem bardzo zadowolony.

mam wrażenie że setup jednyki widziałeś na pdf-ie z sieci :-) ale, że Cie to tak zdenerwowało. Ja opisałem problem, który jest istotny przy wyborze odtwarzacza OPPO. Osobiście zauważ że nie wypowiadam się na temat jakości dzwięku i obrazu na wyjsciu ( moim zdaniem odstaje o klasę in minus nawet od starego DVD-3800bd a o przepaść od 1D ). Opisałem tylko t,o co mnie dosłownie w OPPO przeraziło. Co do firmware-u właśnie pierwszą rzeczą którą zrobiliśmy była jego aktualizacja - ale klops nic to nie dało.

Tym bardziej, że sieć jest dowodem na to że doświadczenia mojego kolegi nie są odosobnionymi. Podsumowująć OPPO powinien dodawać papierowe naklejki do zapisywania opóźnień na okładkach - np. Santana - Montreaux 120ms - nieźle prawda.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

mam wrażenie że setup jednyki widziałeś na pdf-ie z sieci :-) ale, że Cie to tak zdenerwowało. Ja opisałem problem, który jest istotny przy wyborze odtwarzacza OPPO. Osobiście zauważ że nie wypowiadam się na temat jakości dzwięku i obrazu na wyjsciu ( moim zdaniem odstaje o klasę in minus nawet od starego DVD-3800bd a o przepaść od 1D ). Opisałem tylko t,o co mnie dosłownie w OPPO przeraziło. Co do firmware-u właśnie pierwszą rzeczą którą zrobiliśmy była jego aktualizacja - ale klops nic to nie dało.

Tym bardziej, że sieć jest dowodem na to że doświadczenia mojego kolegi nie są odosobnionymi. Podsumowująć OPPO powinien dodawać papierowe naklejki do zapisywania opóźnień na okładkach - np. Santana - Montreaux 120ms - nieźle prawda.

problem dotyczy wyjść analogowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.