Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo DX-6930 czy DX-7211?

noinfected

Rekomendowane odpowiedzi

Konto tutaj mam od dawna, ale to chyba mój pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich. Mam wielką prośbę. Otóż stoję przed zakupem budżetowego odtwarzacza CD, z myślą o późniejszym upgradzie. Mam na oku dwa, takie jak w tytule, z tym że DX-6930 będzie mi pasował wizualnie do wzmacniacza (A-8850). Zresztą nie o wygląd mi chodzi, ale głównie o dostępność lasera i brzmienie. Czytałem recenzję DX-7211 i wcale nie jest to taki zły cedek. Niestety recenzji tego drugiego nigdzie nie ma. Nie ma też nigdzie żadnego wątku, w którym skonfrontowane by były te dwa klocki. W związku z tym zwracam się do was, koledzy z forum, abyście nieco przybliżyli mi ostateczną decyzję. Na pewno mieliście z nimi do czynienia. Do końca aukcji zostały trzy dni, więc prosiłbym o w miarę szybkie odpowiedzi.

Wracając do kwestii upgrade'u... Jeśli chodzi o lampizację, to o jakich kosztach mowa?

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/85443-onkyo-dx-6930-czy-dx-7211/

No właśnie. Boję się wywalić kasę na 6850 jeśli później mam cierpieć z powodu niemożności dostania lasera. Jednak z drugiej strony ciągnie mnie do niego jego brzmienie, które wszędzie jest zachwalane, a po lampizacji może być jeszcze lepsze. To jest jednak niepewna przyszłość.

Wracając do meritum tego wątku. Dostępność lasera do dwóch modeli z tematu jest - tu muszę podziękować jamaja'owi za link do ciekawej strony.

DX-7211, jak wyżej wspomniałem dostał nienaganną reckę -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jest nowszy niż DX-6930, którego z kolei brzmienie jest dla mnie zagadką. W sumie zagadką są dla mnie oba odtwarzacze, bo żadnego z nich nie słyszałem, jednak po słownym opisie można sobie wyobrazić co nieco.

Także moje pytanie jest następujące - DX6930 czy DX-7211?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba się jednak zdecyduję na starszy model - DX-6930. Najważniejsza jest w tej chwili dostępność lasera, który wymienię jak tylko dostanę odtwarzacz. Za jakiś czas pomyślę nad zakupem lepszego źródła.

Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!

Panowie było już o tym wiele razy. W DX-6850 sypie się po latach zaawansowany mechanizm i często okazuje się, że laser jeszcze domaga jednak usterka jest źle zdiagnozowana. W sieci jest sporo informacji na temat usprawnienia(poprawy działania) mechanizmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.