Skocz do zawartości
IGNORED

jaki subwoofer do 1500 zł

witek.wirek

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie. Sub będzie wspomagał tylko KD. Zależy mi przede wszystkim na kontroli basu. Wygląd i rozmiar nie ma dla mnie znaczenia... :) Sub będzie wspomagany przez fronty podłogowe stereo Tannoy C-88.

Ostatnio odsłuchiwałem Ampli Yamahy RX-V1067(Aventage) z subem B&W ASW 610 - masakra!!! Bas jakby bagienne bulgotanie - rozlazły i bez kontroli. Może źle dobrany Ampli do Suba...

Co polecacie? Może być coś z używek.

https://www.audiostereo.pl/topic/85469-jaki-subwoofer-do-1500-z%C5%82/

jak w temacie. Sub będzie wspomagał tylko KD. Zależy mi przede wszystkim na kontroli basu. Wygląd i rozmiar nie ma dla mnie znaczenia... :) Sub będzie wspomagany przez fronty podłogowe stereo Tannoy C-88.

Ostatnio odsłuchiwałem Ampli Yamahy RX-V1067(Aventage) z subem B&W ASW 610 - masakra!!! Bas jakby bagienne bulgotanie - rozlazły i bez kontroli. Może źle dobrany Ampli do Suba...

Co polecacie? Może być coś z używek.

napisz jakie masz wielkie pomieszczenie , bo ulokowanie dużego suba w małym pokoju spowoduje że basu będzie nadmiar , ale u sąsiadów :-)

a amplituner niekoniecznie źle dobrany tylko być może sub źle ustawiony , zarówno same pudło czyli w złym miejscu jak i ustawienia w menu amplitunera

napisz jakie masz wielkie pomieszczenie , bo ulokowanie dużego suba w małym pokoju spowoduje że basu będzie nadmiar , ale u sąsiadów :-)

a amplituner niekoniecznie źle dobrany tylko być może sub źle ustawiony , zarówno same pudło czyli w złym miejscu jak i ustawienia w menu amplitunera

fakt, przegapiłem ważny szczegół - pomieszczenie około 25 m2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten ostatni ma ekstra kontrolę basu, kosztem nieco zejścia przy filmach, ale do muzyki naprawdę super

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

Biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz Twoje preferencje, zdecydowanie zwróciłbym Twój uwagę na subwoofer REL T5. Jest to konstrukcja zamknięta, skonstruowana pod kątem uzyskania jak najlepszej kontroli basu. Subwoofer bez problemu prawidłowo nagłośni Twoje pomieszczenie.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

ja za 1500 kupilem uzywanego KEF TDM45B. Sub jest w obudowie zamknietej z 15 calowym glosnikiem, w kinei sprawdza sie swietnie, zreszta i do muzyki go czasem uzywam. Moje pomieszczenie ma 27m. Jak Ci sie uda takowy namierzyc to polecam.

• 2 tygodnie później...

I nikt tu jeszcze nie wspomniał o Velodyne ? Hm?!

Posiadam model CHT-8Q i do 20m2 jak najbardziej polecam.

I w muzyce świetny. Ma możliwość sterowania pilotem i zdalne ustawy, które naprawdę działają.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

forumowicze bardzo chwalą Roth KH2 za świetną kontrolę basu - zajrzyj i zapoznaj się z recenzjami

http://www.klub.audiostereo.pl/przetestuj_to_sam.html

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

niezłe Buczydło :)

Patrząc na parametry i dość niską cenę wysyłki ( może byc to cena netto) oferta wydaje się obiecująca. Choć jeśli wcześniej się tego nie słyszało zawsze może być to taki siedemnasto i pół kilogramowy kot w worku :)

Ale wygląd obiecujący.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.