Skocz do zawartości
IGNORED

Komputer PC jako Media Center w Kinie Domowym

vitop

Rekomendowane odpowiedzi

do tego już posiadany pendrive 32GB na system i posiadany zew. dysk 2TB - przeznaczenie - XBMC

Czy ktoś już próbował czegoś takiego?

Może jest coś cichszego... wiadomo, że chodzi o wyeliminowanie wszelkich wiatraczków które zaburzyły by mój spokój delektowania się dźwiękiem :)

Odnośnik do opisu tego PC -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...może ktoś zna sklep z niższą ceną niż tu wskazana?

Pozdrawiam mile i czekam na sugestie.

Ukryta Zawartość

Prawdopodobnie w przyszłości w raz ze wzrostem pojemności i miniaturyzacji dysków (flash itp) najpraktyczniejszym rozwiązaniem będzie wbudowanie dysków, dekoderów i uniewersalnej aplikacji Media Center w telewizory, czy też w amplitunery ,wzmaki itp (w tym przypadku nawigacja np z ipoda). A komp będzie służył w tym przypadku do wgrywania treści multimedialnych na dysk. Zresztą z czasem w miarę wzrostu prędkości internetu może i wcale nie będzie potrzeby mieć wgranych (albo wgrywania z kompa) plików skoro będzie je można odtwarzać w czasie rzeczywistym po wykupieniu dostępu do określonych filmów czy muzyki.

Wynalazłeś fajną platformę - AMD Brazos. I nawet już z USb3. Gdybym teraz miał coś sobie składać, to zapewne wybrałbym to samo.

Pewnie można conieco zaoszczędzić składając komponenty, ale nie wiem, czy warto - obudowy z dobrym zasilaczem zewnętrznym są w cenie poza tym.

Nie wiem tylko, jak z głośnością chłodzenia tego układu, bo jednak wentylatorek jest obecny, pomimo małego poboru mocy.

Mój stary Zotac ION 230 ma całkowicie pasywne chłodzenie i to jest niewątpliwie duży plus.

Media Center w TV i innych urządzeniach są już obecne, ale ich jakość i funkcjonalność w stosunku do XBMC na PC, to coś jakby głośniki wbudowane w TV porównywać z solidnym zestawem stereo.

Podłączę się pod temat, bo też mam na oku tego Zotaca... jak się przedstawia sprawa głośności??

Co do sklepu to mam sprawdzony:

Ukryta Zawartość

A co do alternatywy, to rozważam również złożenie czegoś z płyty ASUS E35M1-M PRO i obudowy np. Thermaltake SD100 z ręcznie dorobionym 12cm coolerkiem zamiast fabrycznego 6cm.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.