Skocz do zawartości
IGNORED

Perełki z targowiska

Rotor

Rekomendowane odpowiedzi

Poszłem se na targ z żoną ("poszłem" bo blisko, jak daleko to "poszedłem") a tu przed targiem na soisku typu na chodniku kocyk ze szpargałami stoi skrzynka z używanymi płytami CD. Myślę sobie może pomiędzy przebojami Disco relax i składankami łupu-dupu znajdę coś ciekawego. No i:

a. J. Rodrigo- Concierto de Aranjuez, Fantasía Para un Gentilhombre, Concierto Madrigal - Pepe Romero, sir Neville Marriner, wydane przez Philipsa 1992 (nagrane w latach 70tych), stan krążka bliski ideału, opakowanie zjechane ale książeczka i okładka w bardzo ładnym stanie.

b. Path Metheny Group niestety tytułu nie pamiętam, wydane chyba w roku 1989, wziąłem bo stan b dobry i takie audiofilskie nazwisko ;)

był jeszcze Vangelis, Mike Oldfield, no ale nie wiedzałem czy to w ogóle będzie grało a nie wszystkie CD były w takim pięknym stanie.

za obie płyty zapłaciłem w sumie 15zł...

i pomyśleć, że ten Rodrigo chodził za mną kilkanaście lat, miałem na kasecie z radia nagrywane jamnikiem.

Podzielcie się swoimi trafieniami.

https://www.audiostereo.pl/topic/85743-pere%C5%82ki-z-targowiska/

Panie dzieju! Jakie piraty??? komu by się opłacało piratować takie coś? i to w roku 1992. Rodrigo eleganckie wydanie z książeczką w trzech językach itd z oznaczeniami Philips jak byk.

U nas chyba trzeba by iść na giełdę elektroniczną na Robotniczą. Może jeszcze sprzedają tam ludzie , którzy zawsze mieli starego rocka, jazz, blues. Niestety mało mieli elektroniki.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

No to spóźniłeś się jakieś 10 lat ;)Byliśmy, staliśmy, wiało, lało, był mróz i upał. Z kilkudziesięciu sprzedawanych sztuk, zostało kilkanaście, potem kilka, potem nikt się nawet nie zapytał.Szkoda było tracić czas na pakowanie tego wszystkiego. Pięć "ruskich" toreb (do których wchodziło 16 kartonów), na początku, potem coraz mniej. Na końcu brało się co było pod ręką :). Chcieli kupować za 1/3 ceny sklepowej. Trzeba było powiedzieć pass. Jak przeprowadzaliśmy się chyba w 94 roku spod Hali, wszyscy twierdzili, że będzie padaka. I mieli, niestety, rację.

Rozumiem,że stałeś pod wiatą... I już nie stoicie. Faktycznie dawno nie byłem na giełdzie - nie miałem po co. El-Muzykę kupuję w Generatorze.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Wiaty nie było, dorobili później :)Staliśmy w pierwszym rzędzie (skręcając po wejściu w lewo) po prawej stronie pod koniec. Wtedy to był pierwszy rząd, potem cholera wie. Dorobili tyle miejsc, żeby tylko trzepać kasę. Na samym końcu (na prost wejścia), pod ścianą (z wiatą), stali wykolejeńcy ;)

Sieć przejęła wszystko. Sam nie pamiętam ile lat temu kupiłem płytę w zwykłym sklepie :)

Poszłem se na targ z żoną ("poszłem" bo blisko, jak daleko to "poszedłem") a tu przed targiem na soisku typu na chodniku kocyk ze szpargałami stoi skrzynka z używanymi płytami CD. Myślę sobie może pomiędzy przebojami Disco relax i składankami łupu-dupu znajdę coś ciekawego. No i:

a. J. Rodrigo- Concierto de Aranjuez, Fantasía Para un Gentilhombre, Concierto Madrigal - Pepe Romero, sir Neville Marriner, wydane przez Philipsa 1992 (nagrane w latach 70tych), stan krążka bliski ideału, opakowanie zjechane ale książeczka i okładka w bardzo ładnym stanie.

b. Path Metheny Group niestety tytułu nie pamiętam, wydane chyba w roku 1989, wziąłem bo stan b dobry i takie audiofilskie nazwisko ;)

był jeszcze Vangelis, Mike Oldfield, no ale nie wiedzałem czy to w ogóle będzie grało a nie wszystkie CD były w takim pięknym stanie.

za obie płyty zapłaciłem w sumie 15zł...

i pomyśleć, że ten Rodrigo chodził za mną kilkanaście lat, miałem na kasecie z radia nagrywane jamnikiem.

Podzielcie się swoimi trafieniami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W empiku w "złotych tarasach" kupiłem chyba nawet za 19,99 zł ale głowy nie dam bo kupowałem jeszcze kilka innych płyt, więc w sklepach też można coś ciekawego trafić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 lata później...

Witam

Od wczoraj trwają w warszawie Targi Książki. To impreza cykliczna i w zasadzie nie byłoby sensy o niej tu pisać gdyby nie fakt że już kolejny raz można tam kupić także płyty winylowe np na stoisku antykwariatu na Tamce i jeszcze kilku innych. Tym razem targi przeniosły się z PKiN na stadion narodowy i potrwają jeszcze do 25 maja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.