Skocz do zawartości
IGNORED

Blu-ray do video oraz muzyki

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje doradzenia jaki w miarę dobry i nie przesadnie drogi odtwarzacz blu-ray warto kupić.

Mój sprzęt to Rotel RSX-1057 + B&w 603s3 + LCR60 + DS3 + Velodyne q10. Interesuje mnie coś z HDMI 1.4.

I najlepiej aby muzyka brzmiała w miarę dobrze. Dodatkowych fajerwerków typu USB NEtcast nie potrzebuje - ważna jakość i wyjście coaxial.

https://www.audiostereo.pl/topic/85797-blu-ray-do-video-oraz-muzyki/

Jak ma być tanio i dobrze to mogę polecić Ci Denona dvd-2500BT ( sam transport) widziałem go na wyprzedażyw Hornie za w miare nieduże pieniądze jak na taki klocek (cena jaką widziałem to 1700 zł z 3 letnią gwarancją) ale ma tylko jedno wyjście HDMI a wiec jak nie masz w ampli dekoderaów DTS HD i DD HD to to zostaje Ci tylko Dts i DD po HDMI.

Autorowi chodzi o odtwarzacz BD więc nie wciskajcie DVD. Rozważ coś z oferty Oppo, w zależności od kasy którą chcesz przeznaczyć model 93 lub jego wersje NE/NEE albo też 95. Ciekawa jest też oferta Cambridge Audio model 650BD lub też jeśli Ci koniecznie zależy aby miał HDMI w specyfikacji 1.4 (rozumiem, że Ci zależy na 3D) model 751BD.

Ten Denon to transport blu-ray...

Tak,tylko że ten Denon ma złącze HDMI w specyfikacji 1.3a,natomiast autorowi wątku zależy żeby odtwarzacz był wyposażony w złącze o specyfikacji 1.4.Autorowi wątku zależy też na dobrym brzmieniu,a zatem mogą to być odtwarzacze ,o których wspominał kolega Bobcat tj. CA i Oppo ale oprócz nich wziąłbym pod uwagę nowe multiformatowce od Yamahy np.model BD-S1067 i od Denona model DBP-1611UD (HDMI 1.4a + coax).Kolego Avathar, podaj budżet jaki chcesz przeznaczyć na odtwarzacz.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Tak,tylko że ten Denon ma złącze HDMI w specyfikacji 1.3a,natomiast autorowi wątku zależy żeby odtwarzacz był wyposażony w złącze o specyfikacji 1.4.Autorowi wątku zależy też na dobrym brzmieniu,a zatem mogą to być odtwarzacze ,o których wspominał kolega Bobcat tj. CA i Oppo ale oprócz nich wziąłbym pod uwagę nowe multiformatowce od Yamahy np.model BD-S1067 i od Denona model DBP-1611UD (HDMI 1.4a + coax).Kolego Avathar, podaj budżet jaki chcesz przeznaczyć na odtwarzacz.

w OPPO BDP-95 dzwięk rozjeżdza się z obrazem po analogu.

Totalna bzdura:)Mam Oppo 95 podłączony po analogu do wzmacniacza,zaś wizję kablem HDMI z odtwarzacza do projektora i nic się nie rozjeżdża.

Kolego za rozpowszechnianie takich nieprawdziwych informacji można wylądować w sądzie. Czy ty przypadkiem nie cierpisz na jakąś obsesję?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Znowu pół litra poszło ? jedyna rzecz jak się rozjeżdża to twoje durnowate wpisy....

Kolego za rozpowszechnianie takich nieprawdziwych informacji można wylądować w sądzie. Czy ty przypadkiem nie cierpisz na jakąś obsesję?

Raczej majaki pijackie....

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Znowu pół litra poszło ? jedyna rzecz jak się rozjeżdża to twoje durnowate wpisy....

Raczej majaki pijackie....

widze że problem z lip syncem na bdp-95 eu jest już ogólnoświatowy. http://www.avforums.com/forums/hardware-reviews/1447976-oppo-bdp-95eu-universal-3d-blu-ray-player-review.html

panowie nie tapetujcie syfa bo i tak wyjdzie. a co do jakiś tekstów o pozwach - ne rozsmieszajcie mnie - ktoś powinnien pozwać oppo za wciskanie na masową skalę rozjechanego dzwięku od obrazu.

widze że problem z lip syncem na bdp-95 eu jest już ogólnoświatowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

panowie nie tapetujcie syfa bo i tak wyjdzie. a co do jakiś tekstów o pozwach - ne rozsmieszajcie mnie - ktoś powinnien pozwać oppo za wciskanie na masową skalę rozjechanego dzwięku od obrazu.

Najpierw go kup...a potem pozwij Oppo :D Może ktoś miał taki problem, jak widać ja i paru kolegów na forum go nie ma, ty też go nie masz, gdyż nie masz Oppo, więc co cię to do jasnej cholery obchodzi ? żałosny jesteś coraz bardziej....a przy okazji śmieszny :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Najpierw go kup...a potem pozwij Oppo :D Może ktoś miał taki problem, jak widać ja i paru kolegów na forum go nie ma, ty też go nie masz, gdyż nie masz Oppo, więc co cię to do jasnej cholery obchodzi ? żałosny jesteś coraz bardziej....a przy okazji śmieszny :D

snij kolego snij.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Zapukaj do lekarza póki jeszcze czas :-)

kolego, ty tutaj nie zmieniaj tematu - napisz mi że lip sync issue w oppo bdp-95eu nie wystepuje. bo ja kiedy to pierwszy raz zobaczyłem/usłysząłem na własne uszy byłem w szoku. ale to nie wadliwy egzemplarz kolegi. na swiecie tez już o tym piszą. shit player.co do porównań z CD...buhahahaha

Zapukaj do lekarza póki jeszcze czas :-)

Zyzio daj spokój prawdopodobnie kolega romexxxx rozpowszechnia swoje nienawistne opinie nawet za granicą (człowiek ogarnięty nienawistną misją nawracania). Weź zauważ, że On kocha swój TV (z sąsiedniego wątku). To musi dać wiele do myślenia.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Zyzio daj spokój prawdopodobnie kolega romexxxx rozpowszechnia swoje nienawistne opinie nawet za granicą (człowiek ogarnięty nienawistną misją nawracania). Weź zauważ, że On kocha swój TV (z sąsiedniego wątku). To musi dać wiele do myślenia.

popatrz kiedy na zachodzie o tym pisano.

popatrz kiedy na zachodzie o tym pisano.

Romexxx opisany przez Ciebie problem nie występuje. Mogę Ci to osobiście zagwarantować. Potwierdzają to również inni (patrz wyżej). Jeżeli taki problem wystąpił w jakichś egzemplarzach to już kiedyś Tobie pisałem co należy zrobić. Na pewno nie należy się męczyć i opisywać każdą płytę tylko zwrócić się do servisu. To bardzo proste. Muszą to naprawić lub zwrócić kasę.

Witam, pozwolicie ze sie podlacze do rozmowy i tez zapytam o jakis naped bluray lub dvd ale z nizszego pulapu cenowego bo to co proponujecie jest dla mnie za drogie. czy tak do 800 zl da sie cos wyluskac na naszym rynku? od razu napisze ze bardziej zalezy mi na transporcie i wyjsciu coax bo i tak podlaczony bedzie do przetwornika i potem do stereo. stereo poniewaz nie mam warunkow na poprawne ustawienie kina a pchanie sie na sile w kino nie ma sensu. a dlaczego dvd lub bluray .. poniewaz czasem ogladamy filmy dvd lub divix a córka slucha mp3. myslalem o Denon DVD-1740 ale nie znam opini na jego temat i chyba nie posiada usb. znacie jakis naped ktory mi mozecie polecic to bede wdzieczny.

Witam

Podbiję temat do góry, ponieważ też stoję przed wyborem odtwarzacza blue-ray i tak jak mój przedmówca szukam odtwarzacza z dobrym napędem i dobrym wyjściem coax, solidnie zbudowanym - może philips bdb-7500S2?

Witam

Podbiję temat do góry, ponieważ też stoję przed wyborem odtwarzacza blue-ray i tak jak mój przedmówca szukam odtwarzacza z dobrym napędem i dobrym wyjściem coax, solidnie zbudowanym - może philips bdb-7500S2?

Szukałbym Coś z Pionierka 51,71

Ale czy pioneer dbp-51f nie jest zbyt "starym" modelem, jak na możliwości współczesnych odtwarzaczy blue-ray.

jest stary, ale można go też tanio nabyć i nadal ma wiele atutów. Jeśli ci zależy ci na 3dlub innych nowościach wtedy musisz się kierowac w stronę masowych producentów chyba, że trochu dołożysz.

Brałem Smart-a B1 pod uwagę, ale zniechęca mnie brak wyświetlacz, który pokazywał by chociaż podstawowe informacje.

Idąc dalej tym tropem bardziej skłaniam się do Dune Prime3.0, tańszy, lepszy zasilacz wewnątrz, wejście e-sata, brak wentylatora.

Tańszy oczywiście od Dune Max :)

wystarczy zwykle oppo93 do muzyki i filmow- muzyka przez analog, filmy przez hdmi- dune hd ma przewage, ze jest klient samba 'smb'- ogladasz przez lan/wifi nawet filmy full BD i luzik- ja mam oppo93nxe i dune hd duo, sprzety wzajemnie sie uzupelniaja i nic wiecej do szczescia w tym temacie nie trzeba ;]

Dune biorę pod uwagę jako transport do dac-a, chodzi o dość dużą kolekcję plików flac oraz płyt cd - bardziej mi zależy na dobrym stereo oraz dobrym obrazie hd, cena też ma duże znaczenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.