Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do pokoju 12m2

bartazon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje pomocy w doborze sprzętu grającego. Na chwilę obecną sprzętu żadnego nie posiadam, miałem styczność z denonem i innymi sprzętami ale to dosyć dawno temu.

Jeśli chodzi o kwotę przeznaczoną na ten cel to mam wygospodarowane do 2500 do 3000 ewentualnie jak mi się coś spodoba to wtedy nawet dołoże, jeśli znalazłby się zastaw tańszy a wystarczający w zupełności to czemu nie.

Słucham rożnego rodzaju muzyki, house elektroniczna i trochę hip hopu. Myślę nad zestawem 5.0.

Jeśli chodzi o podział to byłoby 50% muzyka i 50% kino.

Pokój ma ok 12m2. Będę wdzięczny za wszelką pomoc i propozycje w doborze.

Przegladając róznego rodzaju fora na których spędziłem mnóstwo czasu wysuneło mi sie kilka propozycji:

Głosniki:

1. dali concept 6

2. klipsch f1

3. quadral quintas 5000

Które z nich będą najlepiej nadawały się do moich warunków. Z jakimi amplitunerami je najlepiej zestawić żeby to dobrze zagrało. Wiem że pozycja nr. 3 to troche inna półka cenowa ale też maja dosyć dobrą opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/85812-kino-domowe-do-pokoju-12m2/

Witam. Potrzebuje pomocy w doborze sprzętu grającego. Na chwilę obecną sprzętu żadnego nie posiadam, miałem styczność z denonem i innymi sprzętami ale to dosyć dawno temu.

Jeśli chodzi o kwotę przeznaczoną na ten cel to mam wygospodarowane do 2500 do 3000 ewentualnie jak mi się coś spodoba to wtedy nawet dołoże, jeśli znalazłby się zastaw tańszy a wystarczający w zupełności to czemu nie.

Słucham rożnego rodzaju muzyki, house elektroniczna i trochę hip hopu. Myślę nad zestawem 5.0.

Przegladając róznego rodzaju fora na których spędziłem mnóstwo czasu wysuneło mi sie kilka propozycji:

Głosniki:

1. dali concept 6

2. klipsch f1

3. quadral quintas 5000

Które z nich będą najlepiej nadawały się do moich warunków. Z jakimi amplitunerami je najlepiej zestawić żeby to dobrze zagrało. Wiem że pozycja nr. 3 to troche inna półka cenowa ale też maja dosyć dobrą opinie.

Słuchałem kiedyś w El domie ( nawet takie sobie pomieszczenie do odsłuchu ) ampli niskobudżetowego Denona z tanimi głośnikami Taga i Wharfedale , ( stereo ). Dla mnie Taga lepsza . Natomiast kumpel wybrał i kupił Denona z Wharfedale 5.0

Proponuje Ci zmobilizowanie się i zorganizowanie odsłuchu , to nic , że to tani sprzęt .

Głosniki:

1. dali concept 6

2. klipsch f1

3. quadral quintas 5000

Witaj,

Zdecydowanie polecam odsłuchy, zwróć jednak uwagę na elektronikę Denon (np. Model wyprzedaż wy AVR-1911) z kolumnami Wharfedale Diamond 9.5 lub Rubicon RP-16. Dobrze zabrzmi także zestaw oparty na kolumnach Bostonie Acoustics lub w przypadku wyższego budżetu Dali Concept lub Tannoy Mercury.

W przypadku służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 a co powiesz na te Wharfedale Diamond 10.4 + 10.0 + 10.CC też dobrze. Głównie chodzi mi o to czy tak duże kolumny nie zaduszą się u mnie w pokoju. Suba to na pewno nie będe brał, chyba że w przyszłości jak zmienię pokój na wiekszy. Powiedz mi jak wypada porównanie dali concept 6 z klipschami f1. Które lepiej zagrają? Mówię tu o zestawach 5.0. Jeśli te dali okazałyby się lepsze to wtedy je kupię. Chyba że quadrale bedą wystarczające do moich wymagań to wtedy zostane przy quadralach. Pozostaje pytanie czy warto dopłacać? Do dali czy klipschów. Polecili mi quadrale z onkyo 609 czy to dobre połączenie?

Q21 a co powiesz na te Wharfedale Diamond 10.4 + 10.0 + 10.CC też dobrze. Głównie chodzi mi o to czy tak duże kolumny nie zaduszą się u mnie w pokoju. Suba to na pewno nie będe brał, chyba że w przyszłości jak zmienię pokój na wiekszy. Powiedz mi jak wypada porównanie dali concept 6 z klipschami f1. Które lepiej zagrają? Mówię tu o zestawach 5.0. Jeśli te dali okazałyby się lepsze to wtedy je kupię. Chyba że quadrale bedą wystarczające do moich wymagań to wtedy zostane przy quadralach. Pozostaje pytanie czy warto dopłacać? Do dali czy klipschów. Polecili mi quadrale z onkyo 609 czy to dobre połączenie?

Bartazon a musi być nowe?

Do 12m2 bym nie pakował podłogówek tylko monitory i suba zdecydowanie.

Wolałbym nowe, myślę że do 3000 zł lub powyżej można coś ciekawego złożyć, tylko co najlepiej z czym połączyć żeby to zagrało. Jestem otwarty na wszelkie propozycje, a mówiąc o monitorach jakie zestawy masz na mysli?

Bartazon,nie tylko suba ale i centrala na razie nie musisz kupować.3 tyś. to bardzo niski budżet,dlatego sugeruję żebyś zamiast kasy którą chcesz przeznaczyć na centra, dołożył do lepszych frontów, będziesz grał na początku w trybie 4.0,póżniej dozbierasz pieniądze i dokupisz centralę.nie kup sobie za dużych kolumn do swego pokoju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.