Skocz do zawartości
IGNORED

Używany ampli ok 700 zł

kopytek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję amplitunera do kina domowego 5.1 Kolum vk 7830 do słuchania muzyki, filmów i gier. Czy możecie mi coś polecić? Na allegro zainteresowały mnie w tych cenach (oczywiscie uzywane) Onkyo TX-DS575, DENON AVR-1705, AVR-1803, PIONEER VSX-609RDS, TECHNICS SA-AX730, YAMAHA RX- V550. Czy coś z tego est warte polecenia, czy może dołożyć do czegoś innego? Z góry dzięki za odp.

https://www.audiostereo.pl/topic/85847-u%C5%BCywany-ampli-ok-700-z%C5%82/

Witam poszukuję amplitunera do kina domowego 5.1 Kolum vk 7830 do słuchania muzyki, filmów i gier. Czy możecie mi coś polecić? Na allegro zainteresowały mnie w tych cenach (oczywiscie uzywane) Onkyo TX-DS575, DENON AVR-1705, AVR-1803, PIONEER VSX-609RDS, TECHNICS SA-AX730, YAMAHA RX- V550. Czy coś z tego est warte polecenia, czy może dołożyć do czegoś innego? Z góry dzięki za odp.

Na początek zrezygnuj z tych kolumn i takich marek jak : Prism , M audio , Amtech ( mogę nie poprawnie opisać nazw tych kolumn )

Edytuję : co do ampli konkretnie nic nie polecę , mogę Ci najwyżej zasegórować Yamahę RX 550 tylko dla tego że mam do tej pory wyższy model tej niskobudżetowej serii , mianowicie 750

Ogólnie kup ampli z wyjściem pre - out wielokanałowym 5.1 lub 7.1 ( może Ci się przyda do rozbudowy Kina domowego ) .

A możesz polecić jakieś kolumny do 1100 zł ?

Nie wiem czy do 1100 zł , ale bez suba :

Quadral

Taga

Koda

Edytuję : o proszę można kupić tanio z subem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może lepiej kupić na razie wyższy model kolumn 5.0 , a później dokupić większego suba .

Edytuję : jednak to zestaw bez suba , zmyliło mnie zdjęcie .

Ukryta Zawartość

Zestaw TAGA bez jakiegokolwiek subwoofera to małe nieporozumienie. Podłączone do amplitunera Yamahy w KD dają płaski, niewciągający i mało dynamiczny dźwięk. Basu nie posiadają praktycznie wcale. Słychać głównie sztucznie podbita średnicę. Pomimo tego, że wyglądają na duże i masywne generują dość przeciętny dźwięk o małej dynamice. Dopiero podłączenie firmowego woofera ( lub innego) pozwoli uzyskać namiastkę basu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Edytuję : SA jeszcze takie marki:

Jamo

Wharfedale

Najlepiej byłoby gdybyś po kupnie ampli odsłuchał jak najwięcej wymienionych marek ( tylko bezwzględnie ma być stereo i ustawienia zerowe ) na tymże ampli.

Zestaw TAGA bez jakiegokolwiek subwoofera to małe nieporozumienie. Podłączone do amplitunera Yamahy w KD dają płaski, niewciągający i mało dynamiczny dźwięk. Basu nie posiadają praktycznie wcale. Słychać głównie sztucznie podbita średnicę. Pomimo tego, że wyglądają na duże i masywne generują dość przeciętny dźwięk o małej dynamice. Dopiero podłączenie firmowego woofera ( lub innego) pozwoli uzyskać namiastkę basu.

To może bez odsłuchu pytającego Quadral ?

Słuchałem je pobieżnie w Media-mark , jak dla mnie grały najlepiej , lepiej nawet od droższych JBL . Pomijam warunki odsłuchu w tym białostockim sklepie ( szkoda pisać ).

tylko bezwzględnie ma być stereo i ustawienia zerowe ) na tymże ampli.

W przypadku niskobudżetowych amplitunerów podbicie pasma nie pozwala wpaść w szybką depresję. Na ustawach 0 jest tragicznie.

W przypadku niskobudżetowych amplitunerów podbicie pasma nie pozwala wpaść w szybką depresję. Na ustawach 0 jest tragicznie.

To niech pytający trochę podkręci , ale rozsądnie .

Właśnie czytałem że bez odsłuchu jest lipa, ale nie wiem czy będę miał taką możliwość. Ktoś mi też doradzał żeby kupić zestaw 5.0 i dokupić później jakiś sub, ale jakoś bardziej kusi mnie ten zestaw 5.1. A co do ampli to przekonuję mnie Denon, możecie coś powiedzieć o modelu avr-1803, lub polecić jakąś dobrą alternatywę?

Zastanów się może nad czymś ze stajni NAD'a , bądź cambridge audio - obydwie firmy posiadają swoich zwolenników, jak i zagorzałych wrogów.

Jeszcze miesiąc temu znajdowałem się w analogicznej sytuacji. Obecnie posiadam amplituner NAD'a model T-760 i w cenie za którą go zakupiłem był zdecydowanie trafem w przysłowiową dziesiątkę.

Jeżeli nie pali Ci się z zakupem proponuję na spokojnie obserwować aukcje zamieszczone w najpopularniejszym (choć nie najlepszym!) portalu aukcyjnym w Polsce (bez krypto reklamy;)).

Ew. możesz ustawić filtr wyszukiwania na sprzęt "używany" i pisać do każdego ze sprzedających proponując własną cenę po za serwisem aukcyjnym.

A i co do kolumn - jeżeli nie masz zapędów audiofilskich - celowałbym w niskobudżetowe kolumny marki KODA, wypadają stosunkowo dobrze w relacji cena-jakość (moje subiektywne odczucie). Zastanowiłbym się również nad produkcją diy(do it yourself) - możesz złożyć naprawdę przyzwoite klocki za rozsądne pieniądze.

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

kolego kopytek, zapomnij o tych wszystkich plastikowych pseudokolumnach do pseudo kina domowego wyzej wymienionych. Jak chcesz porzadne naglosnienie po kosztach, wejdz na allegro i kup sobie 3 pary starych cantonow, zmiescisz sie w 1000 pln bez subwoofera. Gwarantuje ci ze w tej cenie nie znajdziesz lepiej grajacych wspolczesnie skladanych kolumn. A dzwiek cie napewno mocno zadziwi...przyklad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- satelity

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- fronty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- centralne przod i tyl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolego kopytek, zapomnij o tych wszystkich plastikowych pseudokolumnach do pseudo kina domowego wyzej wymienionych. Jak chcesz porzadne naglosnienie po kosztach, wejdz na allegro i kup sobie 3 pary starych cantonow, zmiescisz sie w 1000 pln bez subwoofera. Gwarantuje ci ze w tej cenie nie znajdziesz lepiej grajacych wspolczesnie skladanych kolumn. A dzwiek cie napewno mocno zadziwi...przyklad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- satelity

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- fronty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- centralne przod i tyl

Zgadzam się z kolegą co do cantonów, jako że samemu jestem obecnie w posiadaniu modelu LE400 - grają naprawdę rewelacyjnie. Jednak jeśli nie chcesz mieć pomieszczenia wołającego do Ciebie - "komuno wróć!";-) Proponuję mimo wszystko rozważyć możliwość zakupu używanych kolumn z naszego millenium. Ewentualnie zakup kolumny stereo, a następnie sukcesywnie dokupuj sprzętu - co moim zdaniem będzie najrozsądniejsze. Sprzęt kupuje się zazwyczaj na lata.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Sprzęt będę kupował za miesiąc , wtedy na pewno zasięgne porady gdy znajdę jakiś sprzęt, jednak skłaniałbym się do kupna zestawu 5,1 ew 5.0 jakiegoś używanego na razie na prędce chcę zbudować kino domowe za ok 6 tysiecy z komputerem gdy będę miał własne źródło zarobku , to kupię jakiś profesjonalany sprzęt teraz zależy mi aby to wszystko jako tako grało gdyż zestaw składam mamie ,a ona chcę wydać na sprzęt taką kwotę.

Wydaje mi się, że dopiero kilkukrotny zakup i odsprzedaż pozwala dojść do jakichkolwiek subiektywnych wniosków czy mi się cos podoba czy nie. Pierwszy zestaw i tak zawsze kupowany jest w ciemno przy czym jesteśmy z niego przeważnie bardzo zadowoleni.

racja, metoda prob i bledow to jedyna sensowna forma doskonalenia systemu. Z uzywkami est o tyle dobrze ze sa tanie i jak sie nie spodobaja zawsze mozna je odsprzedac, nawet z mala strata ktora napewno nie zaboli tak jak strata przy sprzedazy nowych budzetowek ktore na ogol sporo traca na wartosci w momencie odsprzedazy.

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 19 Sierpnia 2011 - na życzenie autora
Ukryte przez mlb, 19 Sierpnia 2011 - na życzenie autora

hmm, byc moze bede miał możliwośc zakupu takiego zestawu:

Ukryta Zawartość

O ile nikt go nie kupi do początku października. Jakies opinie?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.