Skocz do zawartości
IGNORED

telefony komórkowe

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz na rynku jest tyle telefonów że nie wiadomo co wybrać, a model modelowi nie równy.

Dlatego proponuje rozmowy na temat telefonów komórkowych, tak aby móc je porównać.

Ja już dziś bez komórki "nie istnieje" pierwsze co robię to po obudzeniu zaglądam

do komórki czy ktoś do mnie nie dzwonił. Jakie telefony polecacie, jak myślicie w jakim

kierunku pójdzie technologia wytwarzanych telefonów? Czy wy też lubicie taki gadżet jak

smartfon, czy jest to tylko zbędne urządzenie dla was?

https://www.audiostereo.pl/topic/85903-telefony-kom%C3%B3rkowe/

Jeszcze kilka lat temu mocno sie interesowalem telefonami. Nabywalem ciagle nowiuskie modele Sony Ericssona z serii Cyber-shot. Pamietam jak dzis K800i i jego mega 3.2mpx z Xenonem na pokladzie. To bylo cos miec takie cacko w kieszeni gdy jeszcze nawet nie bylo go w erze czy innym plusie. Ale wtedy nie bylo jakis Androidow i innych tego typu wynalazkow o ktorych w zasadzie teraz juz nic nie wiem. Byl poprostu telefon naszpikowany aparatami, czy odtwarzaczami i jego konkurent Symbian i tyle. I na forach trwala odwieczna walka.

Dzis sie zagublem totalnie z tymi calymi telefonami, bo nic dla mnie nie ma. Wszyscy producenci walą w dotykowe ekrany i mega wypasne systemy, które nie są mi potrzebne, a dwa ze nie przetrwają u mnie nawet miesiąca ze względu na pracę jaką wykonuje.

Nadal jestem zwolennikiem standardowej budowy telefonu z porządnym aparatem na pokadzie. I tyle, ale ich juz coraz mniej na rynku dlatego uzywam juz chyba od 2 lat SE C901:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeden z ostatnich normalnych telefonow.

Oczywiscie trafią sie zaraz ludzie, ktorzy twiedzą ze telefon jest do dzwonienia, a nie robienia zdjec itp. Dlatego tez swego czasu uzytkowalem dosc dlugo Nokie 6210. Mialem ich chyba ze 3szt. Jeden z najlepszych telefonow, w sumie juz kultowy no i oczywiscie 6310i!

Ukryta Zawartość

?👈

Mam taki sam :). 1,5 roku już śmiga, niedługo czas na zmianę ale na co ? Nienawidzę tych wszystkich zbajerowanych telefonów a szczególnie dotykowych wyświetlaczy.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Ja poluję na taki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie jestem gejem, to tylko zwykły avatar

Pochwalę się :-P. Ostatnio kupiłem samsunga galaxy mini i uważam że to bardzo dobry smartfon.

Chociaż nazywa się mini to nie jest taki mały bo ma 3,14 cala. To co mi się podoba bardzo to

to że ma bardzo żywotną baterie wg. producenta 570h. Tu podaję zainteresowanym linka z para-

metrami mini

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Miałem do wyboru htc wildfire

i galaxy mini, wybrałem galxy i jestem bardzo zadowolony. To najlepszy telefon jaki miałem

do tej pory. Jeśli ktoś z was ma samsunga galaxy s lub sII to proszę o jakąś recenzję tego

smartfona bo bardzo mi się podoba, bawiłem się w sklepie jedynką.

Ukryta Zawartość

Oczywiscie trafią sie zaraz ludzie, ktorzy twiedzą ze telefon jest do dzwonienia, a nie robienia zdjec itp.

Bo są i takie, które nie obierają jeszcze ziemniaków ;-)

Nowe oferują prawie wszystko, a do starszych typów czasami trudno dokupić dobrą oryginalna baterię.

Ja lubię te z wyświetlaczami czarno-białymi - proste i niezawodne, działają nawet po upadku.

Ukryta Zawartość

Wicie coś na temat testowania smartfona w playu?

Ukryta Zawartość

Ja lubię te z wyświetlaczami czarno-białymi - proste i niezawodne, działają nawet po upadku.

Jeszcze mzona kupic 6310i.:

Ukryta Zawartość

Bateria trzyma 2tyg.

Mam taki sam :). 1,5 roku już śmiga, niedługo czas na zmianę ale na co ? Nienawidzę tych wszystkich zbajerowanych telefonów a szczególnie dotykowych wyświetlaczy.

Ja wlasnie tez. Osobiscie probowalem go zmienic na C905. Czyli lepszy model z lepszym aparatem. Mialem 2 czy 3szt. Jest sporo wiekszy, a bateria trzyma o polowe krocej. Mi trzymala od 2 do 3dni gdzie w C901 okolo 5dni. Z drugiej zas strony ma wiekszy ekran czy Wi-Fi. Ale przesaidlem sie spowrotem na C901.

Ukryta Zawartość

?👈

A ja wciąż k800i :-) i oby działał mi jeszcze z 5 lat.Dotykówek nienawidzę,i wszystkich innych bajerów - nie mam co robić innego ?:-) a najlepszy do gadania i tak Nokia 6210 :-)

Ja po przesiadce z K800i na nowsze SE dostrzegam w nim jedyną wadę, ktorej teraz nie moge zniesc. A mianowicie slabiutki ekran. Kolory blade jak cholera, slaby kontrast... Ale pozatym to byl kamien milowy SE i chyba do dzis go produkuja. Ten telefon praktycznie nie posiada wad typowych dla wielu inny modeli.

?👈

chick

6310, to najlepszy telefon jaki miałem w życiu. Żałuję ,że się go pozbyłem.

Jeszcze coś wybierzesz :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6310 jest ok, czaje się na niego. Co powiecie o tym ?

Ukryta Zawartość

ale to chyba chińska podróbka, mają tez nowe Motorole V3

Ukryta Zawartość

albo odnowiony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja tam lubię smartfony, samsung galaxy mini to chyba najlepszy

telefon jaki miałem w życiu, bateria długo trzyma, ekran dotykowy

jest bardzo czuły i działa poprawnie. Wszystkie aplikacje np. gps

działają bez zarzutu. Ogólnie to teraz na rynku istnieją dla mnie

tylko dwie firmy samsung i htc. Także dziwię się wam że nie podobają

się wam nowości. Używał ktoś z was galaxy s jedynkę albo dwójkę?

Co sądzicie o testowaniu smartfona w playu?

Miałem kiedyś samsunga z dotykowym i juz więcej dziękuje. Telefon ma być do dzwonienia, lubie proste ale solidne rozwiązania. Nawet smsów nie pisze to po co mi te wszystkie bajery ?

A ja tam lubię smartfony, samsung galaxy mini to chyba najlepszy

telefon jaki miałem w życiu, bateria długo trzyma, ekran dotykowy

jest bardzo czuły i działa poprawnie. Wszystkie aplikacje np. gps

działają bez zarzutu. Ogólnie to teraz na rynku istnieją dla mnie

tylko dwie firmy samsung i htc. Także dziwię się wam że nie podobają

się wam nowości. Używał ktoś z was galaxy s jedynkę albo dwójkę?

Co sądzicie o testowaniu smartfona w playu?

Ja mam galaxy 2 i bardzo sobie chwalę.

Co do smartfonów to proste - dla tych co chcą korzystać z jego funkcji to będą sobie chwalić, Ci co potrzebują telefonu do dzwonienia będą narzekać.

Co do testowania w play, ja czytałem że pojawiły się opinie na temat play że oszukują klientów. Poszukajcie w necie jak klienci się skarżą że po kupnie smartfona nagle okazało się że telefon ściąga np 2,5 GB !!! danych. Winę play zwala na użytkowników i na system android który ściąga sobie sam aktualizacje, informacje pogodowe, maile itp. Jakoś ja sobie nie wyobrażam żeby programy pogodowe ściągały takie ilości danych, sam korzystam samsunga s2 w plusie i po rachunkach widzę że są to znikome ilości jeśli chodzi o ilość ściąganych danych, a korzystam nie tylko z "pogody" :) . Tymbardziej nie wyobrażam sobie rachunku w wysokości np 1000 zł !!! za to że android mi ściąga maila i to oczywiście nie całego tylko jego nagłówek. To są dane w kilobajtach a nie gigabajtach, więc ja bym się zastanowił nad playem. Z tego co czytałem to uokik się już sprawą zajmuje.

Ja mam galaxy 2 i bardzo sobie chwalę.

Co do smartfonów to proste - dla tych co chcą korzystać z jego funkcji to będą sobie chwalić, Ci co potrzebują telefonu do dzwonienia będą narzekać.

Co do testowania w play, ja czytałem że pojawiły się opinie na temat play że oszukują klientów. Poszukajcie w necie jak klienci się skarżą że po kupnie smartfona nagle okazało się że telefon ściąga np 2,5 GB !!! danych. Winę play zwala na użytkowników i na system android który ściąga sobie sam aktualizacje, informacje pogodowe, maile itp. Jakoś ja sobie nie wyobrażam żeby programy pogodowe ściągały takie ilości danych, sam korzystam samsunga s2 w plusie i po rachunkach widzę że są to znikome ilości jeśli chodzi o ilość ściąganych danych, a korzystam nie tylko z "pogody" :) . Tymbardziej nie wyobrażam sobie rachunku w wysokości np 1000 zł !!! za to że android mi ściąga maila i to oczywiście nie całego tylko jego nagłówek. To są dane w kilobajtach a nie gigabajtach, więc ja bym się zastanowił nad playem. Z tego co czytałem to uokik się już sprawą zajmuje.

A ile trzyma tobie bateria w tej dwójeczce? Czym różni się 2ka od 1nki?

Też właśnie czytałem że z tym playem coś jest nie tak, oszukują klientów.

Pytam bo zarejestrowałem się w tej całej akcji testowania smartfona.

grishnack

Pytam bo zarejestrowałem się w tej całej akcji testowania smartfona.

Ja bym sobie odpuścił - podobno to afera na szerszą skalę - mi by było szkoda czasu na dodatkowe problemy,

jakieś sądy, pisma itd. - wymigują się, że mają w systemie połączenia tych smartfonów z internetem i wszystko jest ok., a reklamacje odrzucają.

Obecnie posiadam SE C702 przyzwyczaiłem się ale nie jest tak wygodny jak stara nokia 5140i (5-letnia bateria trzyma 5 dni fakt że staram się ładować jak przy "formatowaniu"). Czas jednak chyba na dotykowca już się witałem z gąską i chciałem brać motorolę defy (staniała do 1kzł) ale pobawiłem się trochę i wszystko fajnie ale za duża, teraz czekam na Xperie Active jak będzie w rozsądnej cenie to biorę a jak nie to czekam na Galaxy Xcover albo ...

grishnack

Ponieważ to Ty założyłeś wątek i Twoje zainteresowanie idzie jednak w kierunku smartphonów, to pomijając tęsknoty kolegów do Noki 6310 napiszę jednak na temat :-)

Osobiście od 10 dni użytkuję HTC Sensation. W tym samym momencie gdy ja brałem HTC kolega wziął SG S2. Ich OS są bardzo podobne, nakładka HTC jest zdecydowanie ciekawsza i lepiej dopracowana, bateria trzyma podobnie, ekran w Samsungu jest bardziej efekciarski (dla mnie totalnie nie prawdziwy), może Samsung fotki robi lepsze ale za cenę po której chodzą te urządzenia, to jakość wykonania Samsunga nie przystoi!!!! O ile w ogóle Sensation można postawić koło iPhona, czy też chociażby zwykłej Noki E7, to Samsung wygląda przy nich jak chińska zabawka dla dzieci. Nawet jeżeli w testach wychodzi, że jest ciut szybszy i ciut dłużej trzyma bateria, to kładzenie go na stole wśród innych biznesowych spartphonów może być wg mnie lekkim obciachem... A to jak ostatecznie sobie skonfigurujesz system i aplikacje w każdym z tych urządzeń, to przecież zależy od Ciebie. Ostatecznie użytkowany system może mieć całkowicie inną funkcjonalność niż ten, z którym rozpocząłeś przygodę...

Słuchając rozumu....

• Administratorzy

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Obecnie jeśli chcesz dobry i praktyczny telefon to tylko i wyłącznie coś z androidem... ją polecam htc mniej efekciarski ale bardziej dopracowany od samsungow.... no a co do takich pseudokapitalistow jak play - omijać szerokim łukiem...

chwilowy brak działalności w audio.

Ukryta Zawartość

Wicie coś na temat testowania smartfona w playu?

Ja wiem tyle ile wyczytałem w regulaminie. Ponadto załapałem się na to "testowanie" i od dwóch dni testuję tego U8500.

Ukryta Zawartość

Ja wiem tyle ile wyczytałem w regulaminie. Ponadto załapałem się na to "testowanie" i od dwóch dni testuję tego U8500.

To proszę powiedz jak to jest z tym testowaniem tego smartfona, jakie są warunki jego użytkowania, czy testowanie

jest zupełnie darmowe? Co sądzisz o tym telefonie?

A ja mam starą Nokię E 63 i naprawdę nie potrzebuję nic innego.

A ją mam htc desire i to jest to czego kpotrzebowalem.... nawet tego posta pisze z tel... ale rozumie bo przy telefonii jak i każdej nowości technicznej zawsze będą przeciwnicy i zwolennicy.... zależy kto czego potrzebuje...

Jeśli tylko zadzwonić to nie ma po co kupować prawie komputera do tego ale to zależy od potrzeb.... moje są takie że potrzebuje....

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.