Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór wzmacniacz i cd do klipsch rf 62II

ahas1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie proszę o paradę z czym to zagra dobrze.Posiadam set Klipscha rf 62II 52II RS 52II RW12D. Onkyo TX 608 I Onkyo BD 606-kino ok

Przyszedł czas aby stereo zrobić jak się należy .Budżet ok 1500zł.Chyba że warto będzie to się troszkę dołoży.

Muzyka jaka słucham- praktycznie wszystko zależy od dnia,dużo wszelkich odmian house.Chodzi mi o starszy używany sprzęt. Wiadomo nowy za tą kwotę to nic ciekawego. Są tylko 2 kryteria czarny i pilot w zestawie.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Witam tak jak w temacie proszę o paradę z czym to zagra dobrze.Posiadam set Klipscha rf 62II 52II RS 52II RW12D. Onkyo TX 608 I Onkyo BD 606-kino ok

Przyszedł czas aby stereo zrobić jak się należy .Budżet ok 1500zł.Chyba że warto będzie to się troszkę dołoży.

Muzyka jaka słucham- praktycznie wszystko zależy od dnia,dużo wszelkich odmian house.Chodzi mi o starszy używany sprzęt. Wiadomo nowy za tą kwotę to nic ciekawego. Są tylko 2 kryteria czarny i pilot w zestawie.

608 ma wyjście pre out? Jeśli tak to może coś takiego?

http://allegro.pl/carver-a-500x-i1784794963.html

Wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz kolumny Klipsch naturalnie dobrze grają z klockami f. Parasound. Topowa seria Halo odpada bo jest droga i w srebrnym kolorze. Ale może coś z serii NewClassic lub z takich mniejszych klocków z serii Parasound Z.

Niestety z odtwarzaczem CD może być kłopot bo firma już od kilku lat nie proponuje tego przestarzałego rozwiązania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Klipsche są jasne i potrzebują ciepło grającego wzmacniacza. Trzeba kupić jeden z w/w i zobaczyć czy nadal nie jest za jasno. Zależnie od wyniku - w drugiej kolejności kupić ciepło lub jasno grający odtwarzacz. Też z w/w.

Dlatego zaproponowałem zestaw kolumny Klipsch i przedwzmacniacz wraz z końcówką mocy z serii " Z" firmy Parasund. To jest zestaw, który używałem przez ponad dwa lata i wiem co piszę. W Twoim przypadku jest jeszcze ograniczenie finansowe do 500 USD. Dlatego sugeruję poszukać w używkach.

Powodzenia.

P.s.

Zamieszczam jeszcze fotkę dupki. Tutaj jeszcze z tunerem na samej górze. Przyjrzyj się temu wykonaniu.

Ukryta Zawartość

Uploaded with

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam podpięte RF 62 II pod Yaqin MC-100B . Zrobiło się miło po wymianie kabli na Qed Genesis Silver. Bas został troszkę utemperowany i bardziej kolorowy , no fakt wymieniłem praktycznie wszystko w tym Yaqin-ie włącznie z lampami. Duża efektywność tych głosników jest na ich plusem do lampy.

Budrzet zostanie napewno naciągnięty kila razy , ale warto.

A dopiero zauważyłem Twoje kryteria. Jest także wersja czarna , a pilot mam zamontowany, jest tylko regulacja siły głosu , bo mam zrobine tylko pod jedno żródło bez kompromisów najkrótszą drogą. Na nowym panelu frontowym jest tylko jedna gałka głosu i dioda do pilota.

jasne ze SĄ jasne

Których słuchałeś i z czym , że SĄ jasne?

Pozdrawiam, Maciej.

max720@. Bardzo ciekawa kombinacja. Mnie również udało się posłuchać Klipschy z kilkoma lampami i mogę napisać, że wrażenia są niesamowite. Szczególnie podobał mi się zestaw z Almarro A318B. Mimo niewysokiej mocy czuć, a raczej słychać wysoką wydajność prądową tej lampy. Brak tak typowych ociepleń w tym zestawieniu, a Klipsche przenoszą nas w zupełnie inny pełniejszy świat. Odnosi się wrażenia prawie obcowania z orkiestrą. Słychać różne plany, przestrzeń bas i te wszystkie smaczki, których w prostych konfiguracjach po prostu nie słychać.

Ale autor wątku pytał o klasyczne pre z końcówką.

Ktoś twierdzi, że te kolumny są jasne. Myślę, że w dobrym sklepie można kupić je przynajmniej w dwóch kolorach obudowy.

A tak na poważnie jak można pisać o barwie dzwięku kolumn w oderwaniu od zasilania czy też źródła.

HM69 , jest tak dokładnie jak piszesz . Jestem ciekaw jak grają RF 7II . Może kiedyś będę miał okazję się przekonać .

Sądzę , że koledzy nie doceniają tych głośników. W przedziale cenowym są naprawdę godne uwagi.

Chętnie posłuchałbym jeszcze Minas Anor IIIS.

Pozdrawiam , Maciej

Też Macieju chciałbym ich posłuchać. W ubiegłym roku widziałem na firmowej stronie takie troszkę mniejsze RF-5II. I do tego jakaś leciutka mała lampowa końcówka mocy. Ale to na dziś tylko marzenia. Obecnie mam inne priorytety.

pozdrawiam

W sumie lampa też może być,coś by się wybrało na alledrogo w cenie do 2000zł.Tylko w tym temacie to leże w życiu nie miałem styczności z tego typu wzmacniaczami.Muszę poczytać o zaletach i wadach(tu ewentualny brak pilota bym przeżył). Mam nadzieje że w temacie wypowie sie więcej posiadaczy tych kolumn. Także osoby które słuchały ich, przypadły im do gustu z jakimś wzmacniaczem.Osobiście słuchałem tych kolumn z Pimare i22 i było bardzo dobrze lecz to już wykracza po za budżet a używki nie dostanę.

• 2 miesiące później...

mam identyczny dylemat wzmak za 2000 max 2500 do tej kolumny.. Mam niestety wrażenie, że na tym forum trudno o pomoc...

ktoś ma coś do opchnięcia lub nabija posty a poważnych porad nie wiele...

Oczywiście, że Klipsche są jasne. Przy czym seria RF gra bardziej zrównoważoną charakterystyką tonalną, niż seria F, która górą sypie niemiłosiernie. W praktyce jednak okazuje się, że ustawienie i akustyka pomieszczenia w naprawdę dużym stopniu "reguluje" dźwięk. W jednym pomieszczeniu ostra Yamaha i Klipsche chciały urwać uszy, a w innym problemu takiego nie ma...

• 5 miesięcy później...

Nadal szukam wzmacniacza,faktycznie miałem yamahe ax1070 i z klipschami to nie jest dobry pomysł.Sypie piaskiem po uszach,że pół godz i miałem dosyć.Myślałem nad zestawem Parasound P/LD 1500 i do tego końcówke mocy parasound 2200 Oradził mi znajomy ,bo może być podobnie-tez lubi sypnąć górą.Do wydania ok 2500zł poradzi ktoś coś? ;-)

Dodam że temat wyżej już nieaktualny.W sensie chodzi mi tylko o wzmacniacz,cd nie szukam.Kina też już nie posiadam,tylko stereo.

Posiadam klipsche rf 62 ,Dac PS AUDIO DL Three szukam reszty systemu

Dlatego zaproponowałem zestaw kolumny Klipsch i przedwzmacniacz wraz z końcówką mocy z serii " Z" firmy Parasund. To jest zestaw, który używałem przez ponad dwa lata i wiem co piszę. W Twoim przypadku jest jeszcze ograniczenie finansowe do 500 USD. Dlatego sugeruję poszukać w używkach.

Powodzenia.

P.s.

Zamieszczam jeszcze fotkę dupki. Tutaj jeszcze z tunerem na samej górze. Przyjrzyj się temu wykonaniu.

Ukryta Zawartość

Uploaded with

Ukryta Zawartość

nad czym tu wzdychac,wykonanie na bardzo srednim poziomie,podobnie wyglada z tylu DVD z marketu za 200 pln.pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.