Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny zbudować

torino12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów . Zamierzam zbudować kolumny podłogówki na co dzień słucham muzyki dyskotekowej z lat 80-tych. Obecnie posiadam kolumny Altus 110 niestety już głośniki nadają się do regeneracji .A to już nie będzie to samo ,zresztą brzmienie ich mi nie odpowiada . Posiadam wzmacniacz Technics SA.-DX930 i pod jego kątem chciałbym zbudować zestaw głośnikowy . Pomieszczenie w jakim ma być ustawiony to 5m x 4m 20m kw. Obudowy do kolumn zrobię sobie samemu gdyż stolarstwo nie jest m obce i posiadam sprzęt . Problem polega na projekcie obudowy doborem głośników , zwrotnicy, otwór BR , wytłumienie . Poszukuję gotowych projektów skrzynek z wymiarami i pod jakie głośniki .Zestaw który chciałbym zbudować nie może przekraczać 1000 zł i chyba kolumna dwu drożna nie przekraczająca 120 cm wysokości. Bardzo proszę o dobranie mi odpowiedniego zestawu z góry bardzo dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/86115-jakie-kolumny-zbudowa%C4%87/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powinieneś dodatkowo zaoszczędzić na wykonaniu samemu zwrotnicy....ale to kwestia sprawdzenia cen elementów. A to ilu drożna...zależy od tego czego oczekujesz od kolumn, jesli lubisz fajny przytup powinieneś pomyśleć o 2,5 lub 3 drożnych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprawdz czy się zmiescisz w budzecie z tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

El sueño de la razón produce monstruos.

jak masz sławetne Altusy i słuchasz disco to nie proponuje Ci 2 droznych malensw do plumkania bo się zawiedziesz,ja proponuje jakąs konstrukcje na 30 cm basie do takiej muzy moze cusik takiego

Altus nowej generacji he he

Ukryta Zawartość

post-35933-0-23444900-1314810803_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Dziękuję wszystkim za informację i pomocną dłoń ,Proszę powiedzce co jeszcze myslice nad "Alton 110" - miałem dawno temu takie podobał mi się lekki niski basik , w grę wchodzą również krajowe "Bolero 200"- lecz brzmienia nieznam czego sie mozna spodzewac po nich .ze cenię muzykę dla dynamki a nie dla głośności

ALTON 110 miałem 20 latek temu do muzy disco idealne bez tubowego sopranu jak w altusach

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.