Skocz do zawartości
IGNORED

System stereo za 25000 PLN

koala25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

ponieważ z dużym szczęściem udało mi się sprzedać moje grające pudełka, a bez muzyki w domu ani rusz, stoję przed faktem kupienia czegoś nowego w kwocie jak w temacie wątku. W tej kwocie zmieścić się muszą kolumny, odtwarzacz, i wzmacniacz wraz z kabelkami.

Chciałbym, by to "coś" grało wciągająco, energetycznie i dynamicznie - słuchałem Creeka Destiny, Primare serii 32, Arcama A38 - najbardziej na tę chwilę podobało się brzmienie T+A Music Player + Power Plant z kolumnami T+A Criterion TS300 oraz Naim XS + CD 5X z kolumnami Monitor Audio GS60.

Chciałbym poprosić o ewentualne Wasze sugestie, czego jeszcze warto posłuchać, by sensownie wydać pieniądze.

Dzięki i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/86142-system-stereo-za-25000-pln/

Biorąc pod uwagę Twój typ czyli zestaw który podobał Ci się, zwróć proszę uwagę na system AYON (wzm+ CD) z kolumnami Dynaudio Focus (nowa seria) lub z trochę inaczej Goldenote S-3 Signature + Koala Tube + Xavian XN 250 Evo.

Przy tej kwocie jednak zdecydowanie polecam odsłuchy, serdecznie zapraszam do salonu. Oczywiście po wstępnym wyborze proponujemy odsłuch w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym. Tylko taka droga zakupu pozwoli Ci na optymalny dobór konfiguracji systemu,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ZESTAW ROKSAN CASPIAN M2 CD + WZMACNIACZ ZINTEGROWANY CASPIAN M2 + KOLUMNY HARPIA AMSTAFF=21990 zł

Ukryta Zawartość

Nawiązując do wypowiedzi kolegów z Q21, to całkowicie się z nimi zgadzam, iż przy tej kwocie bez odsłuchu ani rusz. Osobiście proponowałbym połączenie zestawów głośnikowych Polk Audio, wraz z elektroniką Advance Acoustic tj. MPP-1000 oraz MAA-705.

Resztę kwoty można by rozdysponować na pełne okablowanie.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam,

Jeśli przede wszystkim zależy Tobie na energii i dynamice, to proponujemy dwa poniższe zestawy:

1. NAIM XS + CD5 XS + kolumny System Audio Mantra 60.

Cena katalogowa = 25389zł.

System ten można w przyszłości rozbudować o zasilacz i będzie to kolejny krok w poprawie jakości brzmienia.

2. ZESTAW BLADELIUS : WZM. TYR i CD SYN + KOLUMNY AKKUS X3.

Cena katalogowa = 19850zł.

Zostaje jeszcze trochę budżetu na kable i zasilanie.

Oba systemy dostępne na miejscu do odsłuchu.

Kto słucha, nie błądzi...

Witam wszystkich,

ponieważ z dużym szczęściem udało mi się sprzedać moje grające pudełka, a bez muzyki w domu ani rusz, stoję przed faktem kupienia czegoś nowego w kwocie jak w temacie wątku. W tej kwocie zmieścić się muszą kolumny, odtwarzacz, i wzmacniacz wraz z kabelkami.

To był błąd. Trzeba było kupić/wypożyczyć drugi docelowy zestaw i porównać u siebie bezpośrednio ze starym.

... a Ty o kabelkach x-P

tez bym brał naima xs :) zazdroszcze ci ze masz taki budzet. do tego zestawu zamówiłbym kolumny u Andrzeja Witka - Sonus Oliva.

No na pewno byłyby to dobrze wykorzystane pieniążki.

Do autora: a jaki zestaw miałeś wcześniej? I czego Ci w nim brakowało? Jaki metraż pokoju docelowego? Czy jest jakkolwiek korzystnie przygotowany pod kątem akustyki? Jeśli nie, to czy planujesz jakąś część kwoty na to przeznaczyć? Ostatnio dużo się mowi, jak duże ma to znaczenie.

np. takie na revelatorach:

Ukryta Zawartość

tylko cena ponad 10 tys a u Pana Andrzeja złożysz za połowę :)

a efekt pozytywny murowany :)

Ukryta Zawartość

Na mnie ostatnio bardzo dobre wrazenie zrobil ponizszy zestaw:

Naim cd5XS

Roksan Caspian M2

Epos 22i

Dzwiek byl zywy, przejrzysty, a zarazem plastyczny, nie brakowalo rowniez dobrej rytmiki.

Calosc chyba wypada w okolicach 22k

naim ok, roksan ok, ale kolumny mozna lepiej za tą kasę :) duuuuuzzzzzzoooo lepiej

Same kolumny pewnie i mozna, tylko ze te lepsze kolumny nie graly wcale duuuuzzzzoooo (czytaj czegos brakowalo, cos draznilo) lepiej z wyzej wymienionym zestawem, a te Eposy sie zgrywaly ;'))

Dziękuje wszystkim za podpowiedzi i pomoc. :)

By odpowiedzieć na pytania, które pojawiły się:

- poprzedni mój zestaw to krótkotrwała przygoda z amlitunerem Denona AVR3805, odtwarzaczem DVD-3910 i Trianglami Celius, kablami Audioquest (Bedrock i interkonekt, którego nazwy nie pomnę)

- niestety pudełka stać będą w pokoju dziennym domu, stąd o poprawianiu akustyki nie myslę nawet (żona chyba nie zrozumiałaby :) )

- opierając się na waszych cennych opiniach posłucham jeszcze Roksana Caspiana oraz Ayona. Kilku z Was pisało jednoznacznie pozytywnie o Naimie XS - czy ktoś może słuchał T+A, o którym wspominałem z innymi kolumnami? Ciekaw byłbym Waszego zdania.

Pozdrawiam

Dziękuje wszystkim za podpowiedzi i pomoc. :)

By odpowiedzieć na pytania, które pojawiły się:

- poprzedni mój zestaw to krótkotrwała przygoda z amlitunerem Denona AVR3805, odtwarzaczem DVD-3910 i Trianglami Celius, kablami Audioquest (Bedrock i interkonekt, którego nazwy nie pomnę)

- niestety pudełka stać będą w pokoju dziennym domu, stąd o poprawianiu akustyki nie myslę nawet (żona chyba nie zrozumiałaby :) )

- opierając się na waszych cennych opiniach posłucham jeszcze Roksana Caspiana oraz Ayona. Kilku z Was pisało jednoznacznie pozytywnie o Naimie XS - czy ktoś może słuchał T+A, o którym wspominałem z innymi kolumnami? Ciekaw byłbym Waszego zdania.

Pozdrawiam

A jaki jest ten pokój dzienny? Powierzcnia, materiały wykończeniowe i jakie meble (z czego wykonane)? Akustyka ma wielkie znaczenie, chodzi o to abyś nie przesadził z czymś;-) Jakiej konkretnie muzyki słuchasz? Podaj jakieś przykłady. Wtedy będzie można lepiej coś podpowiedzieć. Ja ze swojej strony polecam zainteresować się sprzętem z drugiej ręki. W Audio tak na prawdę tracisz niemal 50% wartości sprzętu w moencie jego kupna jako nowy...Za 25 tyś możesz więc kupić sprzęt sh wart w sklepie niemal 50 tyś...a to już inna półka cenowa... i brzmieniowa. Jest teraz już w czym wybierać na naszym rynku...najlepiej kupić coś od sprawdzonego forumowicza lub jeszcze na gwarancji...Ja na razie w ciemno polecam Tobie: mistrza w relacji cena/jakość Krella 400xi + Krella CD 280 (do kupienia za 9000-10000 komplet) + 5000 na kable (np. intekonekt XLR Cardas z serii Golden - 2000 PLN + dobre miedziane głośnikowce np. Kondo, lub inne japońskie na miedzi monokrystalicznej - 3000 PLN) + 10000 na kolumny (tu wybór zależy od Twoich preferencji muzycznych i warunków lokalowych - to kolumnami uształtujesz sobie dźwiek. jaki będziesz chciał mieć u siebie)

Same kolumny pewnie i mozna, tylko ze te lepsze kolumny nie graly wcale duuuuzzzzoooo (czytaj czegos brakowalo, cos draznilo) lepiej z wyzej wymienionym zestawem, a te Eposy sie zgrywaly ;'))

pewnie się zgrywały, ale tez nie sądzę aby w takim towarzystwie chociażby scany na revelatorach a jezcze lepiej na iluminatorach sie nie zgrały :) takie eposy to nie ta liga

w tym budzecie mozna kupic rozne dobre klocki, roksany, naimy, creeka itd. kazdy z nich bedzie dobry. ale kazdy z nich reprezentuje inną szkołę brzmienia. mozemy pisac w nieskonczoność a i tak nie koniecznie sprzet zadowoli twoje gusta. za tą kase to idź do sklepu audio i posłuchaj kilka razy kilku zestawów.

Jeśli miałbym kompletować sprzęt za tyle kasy to powiem szczerze, że chciałbym żeby to jeszcze przed zakupem zagrało u mnie w domu. Szczególnie kolumny oczywiście.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Za 25 K PLN złożysz system stereo składający się z nowych komponentów, owszem.

Ale dlaczego ten wątek w zakładce hi end?

Hi Endu za tę kwotę za klocki nowe to nie będzie, niestety.

Ale jak dobrze poszukasz w SH i coś upolujesz, to może trochę się otrzesz...

Tez mialem to napisac. Aczkolwiek sprzet bedzie bardzo zacny. Ja oczywiscie kompletowalbym sprzet uzywany ale wterdy nici z odsluchu w domu raczej.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

No wiec tak, jestem jak najbardziej za sprzetem nowym ,jednak do tego trzeba dorosnac- a to znaczy byc osluchanym i znac kierunek drogi. w moim przypadku nadal szukam, choc kierunek juz znam- mocna lampa(w tej chwili rogue audio stereo 90(watt z lampy)plus przedwzmacniacz simaudio i-5 oraz dac audio gd z transportem(rotel) ,kolumny dynaudio contour s1.4, kondycjoner,kabelki- razem wszystko nowe w budzecie 25000 zl, ja wydalem na to polowe tej sumy,czy wydalbym na nowy sprzet za drugim razem-dzisiaj odpowiem, ze TAK, ale jeszcze rok ,dwa temu na pewno NIE.

wiec moja rada dla kolegi ,daj sobie troche czasu, az Ci sie "uszy" otworza...

pozdro

rs

napędzaj polską gospodarkę - kup nowe

mysle ze kazdy szanujący sie salon audio wypozyczy docelowy sprzet do domu

biorąc pod uwage ze jest to zakup za 25 tys !

a pewnie, że tak,

nawet dostaniesz bon towarowy do auchan, a jak,

bo któż to inny kupi?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• 1 miesiąc później...

Koala

Pomagałem niedawno koledze w kupnie zestawu za 10 tys. Trochę słuchaliśmy. I trzy zestawy zrobiły na mnie największe wrażenie, więc poleciłbym do posłuchania dwa zestawy. Pierwszy to Audio Analogue. Słuchaliśmy podstawowych modeli Crescendo, ale możesz celować w serię Maestro, która zbiera zresztą znakomite opinie. Granie bardzo plastyczne, gęste, barwne. Ocieplone, ale bez utraty szczegółów i dynamiki. Słuchaliśmy z budżetowymi Bowersami i Elacami.

No i drugi mało popularny w Polsce producent, czyli francuski Atoll. Kolega zdecydował się na kupno serii 100, ale Ty możesz spokojnie posłuchać serii 200 albo 400. Też po ciepłej stronie muzyki, ale szybciej, dynamiczniej, bardziej rozdzielczo. Za to mniej "mięcha" i wypełnienia. Bliżej Atollom do Creeka, które już słuchałeś, ale minimalnie cieplej niż Creek, który też jest zresztą bardzo fajny.

Atolle szokująco dobrze zagrały z kolumnami polskiej firmy Audio Academy, to zestawienie deklasowało między innymi droższe KEF-y i Monitor Audio.

Pozdrawiam Stempur

Jezeli chcesz dynamicznie i muzykalnie to wzmacniacz Hegel H100, do tego jakies kolumny na revelatorach i zrodlem dopasowal bym sobie brzmienie jakie lubisz. Hegel bardzo neutralny i mocny wzmacniacz, dynamiczny a zarazem gladki. Wybierajac DACa zamiast odtwarzacza CD mozesz za ta kwote niebezpiecznie zblizyc sie do HiEndu.

Kable kupisz na samym koncu i nie kupuj nowych, ale z pewnej reki.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• 3 miesiące później...

Można jeszcze całkiem inaczej:

LINN MAJIK DS-I + kolumny

opcja 1)linn majik DS-I to kwota ok 14,75k do tego trzeba dokupić + linn ripnas-a najtańszy ok.4k (2500płyt) + kolumny podstawkowe linn 109 ok.5,4k = ok.24,15k

-jak kupisz u nich sprzęt kable linn-a dadzą gratis

opcja 2)linn majik DS-I to kwota ok 14,75k do tego trzeba dokupić + linn ripnas-a najtańszy ok.4k + kolumny podłogowe linn 140 ok.9,35k = ok.28,1K

Jeśli kupisz za gotówkę to może spuszczą opcje 2) do 25K - w każdym bądź razie można do linn-a zadzwonić poprosić o odsłuch oni przyjadą do domu rozstawią sprzęt i można się bawić do woli przez parę ładnych godzin - a sprzęt naprawdę warty grzechu ;D w nowoczesnej hi-end-owej Technologii.

Ja osobiście namawiam do opcji 2 i mogę zarekomendować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.