Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz BD Pioneer'a - prosba o pomoc

robson11

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Zastanawiam się nad wymianą BD w moim zestawie KD: TV Kuro9 60 cali, Amplituner LX-82, BD PDB 51FB. Nieco irytuje mnie kosmicznie dlugi czas ladowania plyt, ponadto slyszalem, ze moj odtwarzacz znaczaco odstaje jakosciowo od LX-71 o 91 nie wspominajac. Jezeli brac pod uwage roznice w cenach tych urzadzen to powinien odstawac bardzo mocno ... Z przyczyn estetycznych zalezy mi na tym aby byl to Pioneer - Oppo, Cambridge Audio czy inne urzadzenie nie wchodzi w gre.

De facto stoje przed wyborem: uzywany PD LX-91, ktorego cena oscyluje w okolicach 4500 a nowym LX-54. Nie zalezy mi na technologii 3D, bardziej na "wycisnieciu maksimum" jezeli chodzi o obraz oraz glownie muzyke [koncerty]

Czy ktos mial mozliwosc porownania starszych modeli LX-91 czy tez 71 z 51 lub nowego 54 z 91?

Bede szukac miejsca gdzie moglbym porownac mojego 51 z 91, ale nie jest w łatwe ...

z gory dzieki za pomoc

robson11

Z tego co piszą wynika, że te nowe Pioneery dalej nie są demonami szybkości, o modelu 91 nie wspominając. Na czas ponizej 20 sek. na otwarcie szuflady nie ma co liczyć niestety.

Dziwne to. Kupiłem ostatnio "Home Cinema Choice" i jest test taniutkich odtwarzaczy tzw. masowych. Czasy reakcji - rewelacja. Np. Sony BDP-S480 otwiera się w 2 sekundy - tyle co odtwarzacz CD. Panasonic czy Samsung - 5 sekund.

Tak więc na Twoim miejscu jeszcze bym poczekał, 51-dynka to porządny sprzęt, umówmy się, że różnicy w obrazie w zasadzie nie będzie. Może kolejny wypust będzie w końcu szybszy.

dzieki za odpowiedz,

nie spieszy mi sie specjalnie, ale wiem ze Pioneer w tej chwili zmienia szate graficzna na szczotkowane aluminium. Dziwnie to moze brzmi na tym forum, ale glowne KD mam w salonie, wiec zona ma co nieco do powiedzenia :-) Nie bede tez sciemniac, ja tez wolalbym aby zestaw byl jednolity.

Mysle tez o opcji w ktorej zamiast wymiany BD dolozylbym DAC'a - np PS Audio lub Arcama.

Moglby stac gdzies z tylu za amplitunerem - bylby niewidoczny ... :-)

pozdrawiam

robson11

Mysle tez o opcji w ktorej zamiast wymiany BD dolozylbym DAC'a - np PS Audio lub Arcama.

I to wydaje się być słuszną koncepcją !!

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.