Skocz do zawartości
IGNORED

Czy istnieje idealna wzorcowa kolumna głośnikowa

MDB

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieje kobieta idealna? Idealny samochód, dom?

Odpowiedz sobie sam...

W jakim celu zakładane są tego typu wątki?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Wiadomo, że nie ale może chcesz podać jakieś przykłady? Może coś wiesz o głośnikach jonowych czy innych wynalazkach z tajnych labolatoriów.

idealna kolumna to brak kolumny ,system opracowany w laboratoriach NASA he he

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Czy istnieje kobieta idealna? Idealny samochód, dom?

Kobieta to nie urządzenie reprodukujące dźwięk czy obraz.

idealna kolumna to brak kolumny ,system opracowany w laboratoriach NASA he he

Idealna kolumna to taka która odtwarza bez zniekształceń (pasmo 1 Hz-nieskończoność +- 0 dB, idealne odtwarzanie impulsów, idealna char kierunkowa, THD=0% i rozmiary kolumny zmierzające do ... ja wiem ... wygodnie byłoby tak 1x1x1 cm - by było za co chwycić po prostu).

Idealna kolumna to taka która odtwarza bez zniekształceń (pasmo 1 Hz-nieskończoność +- 0 dB, idealne odtwarzanie impulsów, idealna char kierunkowa, THD=0% i rozmiary kolumny zmierzające do ... ja wiem ... wygodnie byłoby tak 1x1x1 cm - by było za co chwycić po prostu).

wowczas urzadzenie to byloby zupelnie wyzute z namietnosci. wady tez potrafia byc sympatyczne. idealna jest tylko natura, ale i tak nikt nie ma idealnego sluchu.pozdr.

wowczas urzadzenie to byloby zupelnie wyzute z namietnosci. wady tez potrafia byc sympatyczne. idealna jest tylko natura, ale i tak nikt nie ma idealnego sluchu.pozdr.

A mnie dziwią takie oczekiwania. Emocje maja być w sprzęcie czy na płycie a pokazywane w sposób przezroczysty przez wzmacniacz i kolumny?

A mnie dziwią takie oczekiwania. Emocje maja być w sprzęcie czy na płycie a pokazywane w sposób przezroczysty przez wzmacniacz i kolumny?

no coz, a czyz te emocje sa w artyscie czy w instrumencie, i tak idealu jednego dla wszystkich nie bedzie. ja mysle ze push-pull to maxymalnie przezrocztsta konstrukcja tymbardziej nichicon. to jaki on ma temperament jest jego bardzo indywidualna cecha. a ma. minimalny opor2 zalecany 8 ohm. wprost stworzony do tanca.

jabym nawet powiedzial ,ze on ma ducha.

Trafna uwaga:)

A samochód może być? Reprodukuje benzynę...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Kobieta to nie urządzenie reprodukujące dźwięk

Czyżby... :D:D:D

Idealna kolumna to taka która odtwarza bez zniekształceń pasmo 20-20 000 Hz, idealne odtwarza impulsy, idealna char kierunkowa, THD=0% - i tyle.

Czyżby... :D:D:D...

Dokładnie tak, kobieta nie reprodukuje dźwięków, ino je generuje! A to duża różnica...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

the100klipi

To nie wiesz w jakim wątku piszesz?

sorry - pije

push pula spalili pijany kolega, sluham na liniowcu alalog podobnej konstrukcji (klasa[H]). we wtorek mam wyplate wie3c go zservisuje. ale oso chosi?

>Fox733

To nie wiesz w jakim wątku piszesz?

No jak to, we wzorcowym chyba..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

We wzorcowym wątku, wzorcowi userzy piszą o wzorcowej kolumnie.

Niemalże jak w dowcipie - w pięknym salonie, piękna pani, pięknie gra na pięknym fortepianie - zakończenie znacie ?

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Wzorcowa kolumna musiałaby mieć cyfrowo skorygowaną charakterystykę SPL i stać w komorze bezechowej.

Najbliżej doskonałości były zestawy głośnikowe Dunlavy.

Wzorcowa kolumna musiałaby mieć cyfrowo skorygowaną charakterystykę SPL i stać w komorze bezechowej.

To w teorii a w praktyce w komorze bezechowej kompletnie nie daje się słuchać. Warunki tam panujące są nie do wytrzymania przez człowieka. Sama cisza rozsadza głowę.

To może kulka z nadprzewodnika lewitująca nad magnesem i wprawiana (nie wiem jeszcze przez co) w ruch ,drgania w taki sposób aby generować dźwięk ?????

A tak na poważnie to ja mam wzorcowe kolumny , 2,5 drożne na głośnikach scan-speakach revelatorach wyszły spod ręki mistrza Pana Andrzeja Kisiela ,będzie go można spotkać na Audio Show

Piotr

To som Harpie 300B....TYLE O NICH TUTAJ JEST..........REKLAMY)))

Tak z ciekawości ,słuchałeś może kolumny Harpia Acoustics i jeśli tak ,to co o nich sądzisz??????

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.