Skocz do zawartości
IGNORED

Program III polskiego radia organizuje odsłuch.

szybki Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze usłyszałem, czy się przesłyszałem, ale dziś o godz. 20:35 redaktor programu III PR podał na fali tą informację.

Miejsce - sala im. A. Osieckiej,

Sprzęt - wypas, nie podano, albo nie usłyszałem,

Płyta - Dark Side Of The Moon, jakaś wyjątkowej jakości,

Termin nieznany,

Próbują zebrać chętnych,

?

Odsłuch odbędzie się 26.09.2011r.

Sala A. Osieckiej już teraz wydaje się za mała, wiele więcej osób jest już chętnych, a pomieści tylko 100 osób.

Zapisy na wejściówki w przyszłą sobotę na antenie trójki.

czy to prawda

???

Jaka to płyta, co za wydanie?

Przecież napisałem - Pink Floyd - Dark Side Of The Moon.

Wydania nie znam, ale jakiś wyjątkowy remaster tego LP.

Floydzi zamierzają wydać wszystkie swoje dzieła w formie remasterowanej, nawet te które ukazywały się pokątnie, ale przy użyciu jakiejś wyjątkowo "kosmicznej" techniki.

Kuźwa, słuchajcie trochę radia, a nie siedźcie tylko przed kompem, będziecie więcej kumać.

a czego tam będą słuchać, czyżby doszło do bliskiego spotkania?

Jak zwykle, osłabiasz mnie.

Ale w temacie zaistniałeś, na razie byle jak, aleeeee ! ;)

>Szybki Gonzo

Ja ja jestem czasem mało kumaty. Tacy też są. Remaster ale nie wiadomo na czym? Czy to LP, CD, SACD czy jeszcze coś innego?

Dzięki za cierpliwość.

ale poczuciem humoru miałeś szansę się wykazać ;(

(jaki III-ka sensowniejszymi pomysłami)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czyżby Radio wyczuło falę Audiofilii ? Ciekawe jaki sprzęt im ktoś pożyczy. No i mam nadzieję,że zapłacą ZAIKS :)

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

No i mam nadzieję,że zapłacą ZAIKS :)

Mam nadzieję że jak będziesz chciał kupić bilety, to nie będziesz musiał pokazywać opłaconej książeczki rtv.

Remastery (informacja ze sklepu HMV) mają być na CD. Ale The Wall, Dark Side..., nie wiem czy inne też, będą wydane w kilku wersjach z różnymi dodatkami, książeczkami i chyba też filmami. W sumie duża akcja się szykuje, już od paru tygodni z HMV wycofano WSZYSTKIE płyty Floydów.

Jeżeli rękę do tych remasterów przyłożył Tim de Paravicini (jak w Echoes) to można spodziewać się rewelacji.

Oby brzmienie każdej remasterowanej w tej edycji płyty było na poziomie Echoes czy limitowanego remastera płyty "Animals" (Toshiba/EMI) - fani PF (w tym i ja) będą w siódmym niebie! :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Na siermiężnym rodem z Polskiego Radia

Piszę to być może złośliwie ale już od dłuższego czasu tej ich techniki nikt uczciwie nie serwisuje już położyłem lagę na dźwięk w PR.

Ostatnio antenę udostępniam szpakom

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na siermiężnym rodem z Polskiego Radia

Piszę to być może złośliwie ale już od dłuższego czasu tej ich techniki nikt uczciwie nie serwisuje już położyłem lagę na dźwięk w PR.

Ostatnio antenę udostępniam szpakom

:D

:D

mamel - a czego tam będą słuchać, czyżby doszło do bliskiego spotkania? (Dark Side)

Gonzo - Jak zwykle, osłabiasz mnie. Ale w temacie zaistniałeś, na razie byle jak, aleeeee ! ;)

mamel - ale poczuciem humoru miałeś szansę się wykazać

Gonzo - A po co, aby kogoś niepotrzebnie zgnoić ? i wykazać naszą polską cechę ?

i właśnie stosując gnojenie zamiast myślenia wychodzisz na dudka

A czy wogole doczekamy się DAB Digital Audio Broadcasting w polsce???

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Wygląda na to że prędzej będziesz słuchał radia z neta przez komórkę co się za tym kryje posłuchaj teraz :(

DAB to nie takie mecyje, poczytaj co w innych krajach porobiono z przydzielonym pasmem zamiast mieć jedną wysokiej klasy fonie nadawcy podzielili ją na wiele kanałów tematycznych no i transmisja przynajmniej jakości CD poszła się bujać.

Jeszcze jedno pytanie kto za to ma zapłacić i ile?

DAB to nie takie mecyje, poczytaj co w innych krajach porobiono z przydzielonym pasmem zamiast mieć jedną wysokiej klasy fonie nadawcy podzielili ją na wiele kanałów tematycznych no i transmisja przynajmniej jakości CD poszła się bujać.

szkoda ,mam tunerek DAB w samochodzie i miło było by posłuchac np.pr III w sam.w dobrej jakosci

w domu słuchanie radia to juz inna bajka jest więcej mozliwosci przez neta, satelite itd.

a moze sukcesywnie z wprowadzeniem dvb-t jakies pakiecik ruszy z radiem ?

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

i właśnie stosując gnojenie zamiast myślenia wychodzisz na dudka

Masz jaką schizę na moim punkcie, że chodzisz za mną po forum i sapiesz za plecami ?

szkoda ,mam tunerek DAB w samochodzie i miło było by posłuchac np.pr III w sam.w dobrej jakosci

dab sam z siebie jakości nie zrobi skoro cały program robi kilku młodych człopaczków z laptokami - taki trynd nowoczesny, nawet kasety nie ma już w co włożyć :(((

Masz jaką schizę na moim punkcie, że chodzisz za mną po forum i sapiesz za plecami ?

jak będziesz czytał ze zrozumieniem, będziesz miał mniej stresów

albo wal bana i po sprawie

(jeśli byłbym podobnie uprzejmy jak Ty musiałbym napisać, że nie zakładam podobnych wątków by istnieć)

dab sam z siebie jakości nie zrobi skoro cały program robi kilku młodych człopaczków z laptokami - taki trynd nowoczesny, nawet kasety nie ma już w co włożyć :(((

Dokładnie tak jest, na dodatek co niektórzy prezenterzy potrafią zagadać muzykę na śmierć.

Dzwięk z płyt Floydów jest''słaby'',kilka remasterów podniosło ich nagrania do rangi audiofilskich smaczków,tylko teoretycznie.

Polskie radio nie jest wyznacznikiem w sprawach stricte audiofilskich.

P.S.Jaki wzmacniacz zbudowałeś do tej pory?

Wyświetl postUżytkownik szybki Gonzo dnia 04.09.2011 - 20:01 napisał

Rozśmieszyłeś mnie. Dobre :) Ale jaja :)))

ja pitole jak dzieci jestem tu chwile na tym forum a co 2 post w kazdym temacie to jakies dziwne rozgrywki ,odzywki ,dogryzanie,dokuczania i udowadnianie ktory ma dłuzsz........

a myslałem ze w takim gronie toczą się kulturalne rozmowy ,to juz na innych forach np. samochodowych jest większa kultura rozmowy na poziomie,dziwne ze tutaj moderatorzy na to pozwalają i to toleruja

..wszystko zrobione by powtórnie sprzedac ten sam towar...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejny raz wydany nowy remaster CD.A ja wciąż czekam na Bluray z koncertem Puls :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

DVD Pulse kosztuje 44 euro w HMV, to za BD zawołają z 70 jak nic! :(

Ale i tak bym kupił... bajka taki Blu-Ray byłby.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Kolejny raz wydany nowy remaster CD.A ja wciąż czekam na Bluray z koncertem Puls :(

nie tylko Ty czekasz he he,moze w tym roku jeszcze się doczekamy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.