Skocz do zawartości
IGNORED

audigy 2 nx vs live 24! .. jaką karte dźwiękową z niższej półki wybrać?

kzf

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jak w temacie karta głównie do słuchania muzyki całość podłączona do wzmacniacza z niższej półki jakiś tam marantz z końcówki lat 80 ubiegłego wieku ( swoją drogą nigdy nic do niego nie miałem gra fajnie jak na moje potrzeby i 120W mocy to aż nadto do domu,pozatym mam DIY na LM3886 , i jakiegoś philipsiaka (sorry dokładnie nie powiem co to ale HI-FI do 45w)), mam dell`a 1530 a w nim zintegrowaną Karte muzyczną i chciałbym zapytać która karta będzie najbardziej okej pod względem brzmienia (cel : ma brzmieć zdecydowanie lepiej niż na zintegrowanej karcie , bas ma być basem , średnie tony mają być średnie wysokie mają być wysokie , nie jestem złotouchym toteż śmiało można sobie założyć że mój zmysł słuchu plasuje się w środku tabeli)

karty jakie mam do wyboru są takie :

sb0490 -> zagodkowo trochę oznaczona tzn. myślę że to SB live 24! ale podpisane jest Sound Blaster 5.1 wygląd : cała biała kształtem identyczna z SB L24!

Audigy 2 nx

( czy jest jakaś ZAUWAŻALNA różnica w brzmieniu między tymi 3 kartami z góry?)

( czy jest różnica międyz nimi a tym co mam zintegrowane ?)

DAC dr nano

Xonar U1

Creative X-Fi Surround 5.1

będze wdzięczny za podpowiedzi jeżeli w poszukiwaniach czegoś nie znalazłem budżet 200zł i mniej :) ( im mniej tym lepiej)

Creative X-Fi Surround 5.1 - moim zdaniem nie warto w takie coś inwestować , szkoda że masz laptopa bo na allegro jest kilka ciekawych używek np. Emu 0404 , WAVETERMINAL 2496 , . A do lapka to lepiej odłożyc kase i kupić albo DAC'a 350-500zł albo taniej PCMke kartę trudniej ostatnio trafić albo też kupić zewętrzną karte audio np. EMU 0404 USB, albo inną karte ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.