Skocz do zawartości
IGNORED

STAR WARS bez ścieżki DTS HD MA

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

A miało być tak pięknie - wzorcowy transfer najwyższych lotów ... ale nie w Polsce.

Długo oczekiwana premiera Boxu STAR WARS na blu-ray będzie mieć gorzki smak.

Polski dystrybutor wprowadza wersję z ubogim audio DTS - 768 kbps, poczas gdy

wydanie USA i UK posiada ścieżkę DTS HD MA - 4 362 kbps ... to jakaś kpina ?

WARTO TO WIEDZIEĆ PRZED EW. ZAKUPEM TAKIEGO GNIOTA.

No to ładnie zadziałali... :(

Mi to wsio rawno bo i tak oglądam BD na TV ale posiadacze porządnych systemów KD mają prawo być wkurzeni.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

A ja ostatnio kupiłem komplet na DVD po 19.90PLN za sztukę :))

w sumie kombinowałem, czy nie poczekać na BR, stwierdziłem że nie warto, i w sumie nie myliłem się.

Jesteśmy już z córką w połowie "Imperium..." :)

Ja mam vhs, dvd a teraz za tydzien powinienem dostac bd. W zeszlym tyg kupilem odtwarzacz bd panasonica bdt110, a do niego panasonic daje SW 4-6, wiec pozostanie mi dokupic tylko 1-3 :) Tak czy owak zawsze slucham oryginalnej sciezki dzwiekowej, ktora powinna byc nawet w wydaniu polskim w dts-hd-ma czyz nie?

pozdrawiam

A ja ostatnio kupiłem komplet na DVD po 19.90PLN za sztukę :))

w sumie kombinowałem, czy nie poczekać na BR, stwierdziłem że nie warto, i w sumie nie myliłem się.

Jesteśmy już z córką w połowie "Imperium..." :)

Już od pierwszych chwil, gdy skompletowałem u siebie pełen zestaw - widzę, że Full HD 1080p z BD to jednak nie to samo co (choćby nawet najlepsze pod względem technicznym) SD 576i z DVD upskalowane do 1080p. To jest jednak półka (a może i więcej) wyżej.

BD są drogie? Niestety. Takie realia naszego rynku.

Ale za jakośc się płaci.

Ja mam vhs, dvd a teraz za tydzien powinienem dostac bd. W zeszlym tyg kupilem odtwarzacz bd panasonica bdt110, a do niego panasonic daje SW 4-6, wiec pozostanie mi dokupic tylko 1-3 :) Tak czy owak zawsze slucham oryginalnej sciezki dzwiekowej, ktora powinna byc nawet w wydaniu polskim w dts-hd-ma czyz nie?

pozdrawiam

nie... oryginal w DTS a PL w DD

Warto uprzedzić potencjalnych nabywców :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Warto uprzedzić potencjalnych nabywców :

Ukryta Zawartość

to samo jest w wydaniach UK - mozna sprawdzic na Ebayu. Premiera u nich 12 wrzesnia i tez tylko DTS 6.1

Ukryta Zawartość

Bogdan masz rację, jakby nie patrzył - u nas w kraju w kulki lecą wydawcy totalnie ...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Co jest to samo ?????????

W UK jest DTS HD MA w oryginale, a nie po niemiecku jak u nas ...

nie ma DTS HD MA w UK... pisalem dzis do UK i potwierdzili mi, ze wersja angielskiej sciezki jest w DTS

"Hi there,

The English audio is in 6.1 DTS Surround Sound.

Disc

One--Star Wars Episode I: The Phantom Menace

* Languages: English

audio description, Spanish, French, , Quebecois and Portuguese

*

Subtitles: English for the hard of hearing, Spanish, French, Quebecois,

Dutch, Portuguese, Finnish, Swedish, Norwegian and Danish / Commentary:

English for the hard of hearing

Disc Two--Star Wars Episode II: Attack

of the Clones

* Languages: English audio description, Spanish,

French, Quebecois and Portuguese

* Subtitles: English for the hard of

hearing, Spanish, French, Quebecois, Dutch, Portuguese, Finnish, Swedish,

Norwegian and Danish / Commentary: English for the hard of hearing

Disc

Three--Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

* Languages:

English audio description, Spanish, French, Quebecois and Portuguese

*

Subtitles: English for the hard of hearing, Spanish, French, Dutch,

Portuguese, Finnish, Swedish, Norwegian and Danish / Commentary: English

for the hard of hearing

Disc Four--Star Wars Episode IV: A New Hope

* Languages: English audio description, Spanish, French and Portuguese

* Subtitles: English for the hard of hearing, Spanish, French, Dutch,

Portuguese, Finnish, Swedish, Norwegian and Danish / Commentary: English

for the hard of hearing

Disc Five--Star Wars Episode V: The Empire

Strikes Back

* Languages: English audio description, Spanish, French

and Portuguese

* Subtitles: English for the hard of hearing, Spanish,

French, Dutch, Portuguese, Finnish, Swedish, Norwegian and Danish /

Commentary: English for the hard of hearing

Disc Six--Star Wars Episode

VI: Return of the Jedi

* Languages: English audio description, Spanish,

French and Portuguese

* Subtitles: English for the hard of hearing,

Spanish, French, Dutch, Portuguese, Finnish, Swedish, Norwegian and Danish

/ Commentary: English for the hard of hearing

Regards

Rebecca Derbyshire

Customer Support"

Marudzicie. DTS-HD MA się zachciewa. A zwykły DTS nie łaska? W głowach się poprzewracało :)

A tak na poważnie to kolejny dowód jak jest traktowany nasz rynek. Proszek do prania, kawa rozpuszczalna, majonez, ketchup, ... Listę można ciągnąć. Będzie dłuuuuuga. Niby ta sama (znana na całym świecie) marka, niby ten sam (znany na całym świecie) produkt, a jednak nie to samo co analogiczny towar kupiony w innym kraju.

Marudzicie. DTS-HD MA się zachciewa. A zwykły DTS nie łaska? W głowach się poprzewracało :)

A tak na poważnie to kolejny dowód jak jest traktowany nasz rynek. Proszek do prania, kawa rozpuszczalna, majonez, ketchup, ... Listę można ciągnąć. Będzie dłuuuuuga. Niby ta sama (znana na całym świecie) marka, niby ten sam (znany na całym świecie) produkt, a jednak nie to samo co analogiczny towar kupiony w innym kraju.

na jakiej podstawie twierdzisz, ze w Europie jest inny produkt? ja nie znalazlem dowodow aby bylo DTS HD MA w wersji angielskiej

po co marudzic jak nie ma nad czym

Wystarczy kupić np. kawę Nescafe Gold w Niemczech i u nas. Różnica rozpoznawalna natychmiast.

masz zamiar jesc te plyty? z tego co sprawdzilem mamy to samo wydanie co na reszte europy. nie wiem jak w USA bo mi sie juz nie chcialo grzebac w sieci...

jesli jest inaczej prosze o fakty bo z marudzenia w tym przypadku nic nie wynika...

ja nie znalazlem dowodow aby bylo DTS HD MA w wersji angielskiej

Ciekawy jest Twój post , ale dla równowagi załączam foto z angielskiego sklepu (demo-pack)

Ukryta Zawartość

Wszystko niedługo się wyjaśni .... :)

Ukryta Zawartość

nie ma DTS HD MA w UK... pisalem dzis do UK i potwierdzili mi, ze wersja angielskiej sciezki jest w DTS

"Hi there,

[CIACH]

Regards

Rebecca Derbyshire

Customer Support"

Hej,

Jak zwykle sami nie wiedza, co sprzedaja. Teraz powinienes wyslac fotke od BoDeX do Rebecca i zapytac ja czy nadal podtrzymuje swoje zeznania ;)

pozdrawiam

Tutaj mozna zobaczyc szczegoly wydania bd:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj mozna zobaczyc szczegoly wydania bd:

Ukryta Zawartość

do poniedzialku wytrzymamy:)

Ukryta Zawartość

masz zamiar jesc te plyty? z tego co sprawdzilem mamy to samo wydanie co na reszte europy. nie wiem jak w USA bo mi sie juz nie chcialo grzebac w sieci...

jesli jest inaczej prosze o fakty bo z marudzenia w tym przypadku nic nie wynika...

Nie wiem jak jest w reszczie Europy, wiem że na rynku USA ok. 6.5% BD jest z dźwiękiem 7.1 (patrz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). U nas praktycznie wszystko idzie w 5.1, nawet te same tytuły które za Oceanem są 7.1.

Nie dyskutuję na temat (wielce moim zdaniem wątpliwych, o czym miałem okazję przekonać się osobiście) korzyści 7.1 ponad 5.1 w warunkach domowych, jedynie stwierdzam fakty.

Ukryta Zawartość

no wiec dostalem potwierdzenie, sami nie wiedza co sprzedaja...

"Hi Darek,

I have double checked and am pleased to confirm it does come with DTS-HD Master Audio 6.1!

Regards

Rebecca Derbyshire

Customer Support"

no wiec dostalem potwierdzenie, sami nie wiedza co sprzedaja...

"Hi Darek,

I have double checked and am pleased to confirm it does come with DTS-HD Master Audio 6.1!

Regards

Rebecca Derbyshire

Customer Support"

Skoro w takim razie jest to DTS-HD MA 6.1, a u nas jest oferowany jest zwykły DTS - to mamy potwierdzenie tezy, że nasz rynek jest traktowany jako ten gorszy. Nie trzeba jeść płyt.

Dlaczego nie 7.1? Można podejrzewać, że to po prostu zremasterowany oryginał, który był w DD EX.

Zadałeś sobie trud (chwała Ci za to) na ustalenie czegoś, co dla mnie było oczywiste od samego początku, bez dodatkowego sprawdzania.

dla Ciebie bylo jasne bo ktos tak powiedzial a dla mnie dane byly sprzeczne... nie mam zwyczaju marudzic na wszelki wypadek i dla zasady

W sprawie BD tak powiedział i to przyjąłem jako kolejne potwierdzenie spraw dla mnie oczywistych. Inne przykłady (proszek do prania, jedzenie) znam z autopsji. Więc stwierdzenie o marudzeniu na wszelki wypadek i dla zasady jest nietrafne.

Witam,

Pisalem wczesniej o tym ze jak kupuje sie bluray Panasonica w UK dostaje sie SW czesci od 4-6. Wlasnie doczytalem T&C i wychodzi na to, ze kupujacy z calej Uni moga je miec:

Purchase one of the following Panasonic Blu-ray Players: DMP-BDT110EB, DMP-BDT210EB,

DMP-BDT310EB, DMR-PWT500EB*, Blu-ray Recorders: DMR-BWT700EB, DMR-BWT800EB or Blu-ray Home

Theatre Systems: SC-BTT262EBK, SC-BTT362EBK, SC-BTT270EBK, SC-BTT370EBK, SC-BTT775EBK, SC-BFT800EBK.

...

4. To facilitate this promotion, claimants located outside of the UK and Ireland (but within the

EU) please enclose a cheque, made payable to Panasonic UK, to the value of €10.00 for cost

of postage with your completed application documentation.

I link do strony Panasonica:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a tutaj do formy:

Ukryta Zawartość

PS. Zakup musi zostac dokonany w autoryzowaym sklepie.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.