Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa lub Upgrade Gramofonu

lew3107

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.Mam gramofon Pro Ject RPM 6.9 chciałbym podłączyć do niego Speed Box'a. Może ktoś ma jakiś kontakt do osoby lub serwisu który pomorze mi w tym.Dodam ,że ten model nie jest przystosowany fabrycznie do podłączenia zewnętrzego regulatora obrotów.Wcześniej założyłem już podobny temat ale zero odzewu może teraz się uda.Proszę o Pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/86343-naprawa-lub-upgrade-gramofonu/

Witam Wszystkich.Mam gramofon Pro Ject RPM 6.9 chciałbym podłączyć do niego Speed Box'a. Może ktoś ma jakiś kontakt do osoby lub serwisu który pomorze mi w tym.Dodam ,że ten model nie jest przystosowany fabrycznie do podłączenia zewnętrzego regulatora obrotów.Wcześniej założyłem już podobny temat ale zero odzewu może teraz się uda.Proszę o Pomoc

Po pierwsze to uściślijmy jedną rzecz - masz gramofon Pro-Ject 6.9, a nie Pro-Ject RPM 6.9 (bo takiego modelu nie było). Zamiast zwykłego SpeedBox'a mógłbyś użyć SpeedBox'a SE II - link poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten model współpracuje z silnikami niskonapięciowymi (16 V), jak i wysokonapięciowymi (230 V, 3 W, 13 mA), ma na tylnej ściance gniazdko do płaskiej wtyczki 230 V. Wszystko sobie możesz obejrzeć na stronce którą podałem, masz tam też instrukcję obsługi do SpeedBox'a SE II w postaci PDF-u. Pro-Ject 6.9 ma silnik 230 V / 2 W, myślę, że współpraca będzie prawidłowa. Wszystko jednak powinieneś skonsultować w Voice, namiary tu:

Ukryta Zawartość

Pozdro,

Yul

P.S. Pro-Jecty lepiej grają ze SpeedBox'ami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale po co ten speedbox? Żeby był?

Nie, ale przekładanie paska za każdym razem gdy chcę posłuchać singla jest niezbyt wygodne.

Po pierwsze to uściślijmy jedną rzecz - masz gramofon Pro-Ject 6.9, a nie Pro-Ject RPM 6.9 (bo takiego modelu nie było). Zamiast zwykłego SpeedBox'a mógłbyś użyć SpeedBox'a SE II - link poniżej:

Ukryta Zawartość

Ten model współpracuje z silnikami niskonapięciowymi (16 V), jak i wysokonapięciowymi (230 V, 3 W, 13 mA), ma na tylnej ściance gniazdko do płaskiej wtyczki 230 V. Wszystko sobie możesz obejrzeć na stronce którą podałem, masz tam też instrukcję obsługi do SpeedBox'a SE II w postaci PDF-u. Pro-Ject 6.9 ma silnik 230 V / 2 W, myślę, że współpraca będzie prawidłowa. Wszystko jednak powinieneś skonsultować w Voice, namiary tu:

Ukryta Zawartość

Pozdro,

Yul

P.S. Pro-Jecty lepiej grają ze SpeedBox'ami.

Yul.nie wiem jak ci Dziękować za inf.oraz linki. Jeszcze raz dziękuje i Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.