Skocz do zawartości
IGNORED

Heed Dactilus

brodi27

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie o tym DACu mało słychać. Przerzuciłem fora angielskojęzyczne, trochę polskich, ale i tak mało informacji. Noszę się z zakupem DACa i już głupieję:) Nie chcę wydać fortuny, tak do 2t choć Rega DAC mnie bardzo urzekł (póki co opiniami). Koledzy co brać, arcama, heeda, dołożyć kasy i Regę. U mnie w domu stoi harman hk680, cd hd760, kolumny ma rx6 oraz buffor yaqin ale chyba pójdzie w odstawkę

https://www.audiostereo.pl/topic/86382-heed-dactilus/

tak jak pisałem, myślę o 2tys, ale jeśli rzeczywiście warto to więcej ale cena Regi czyli 2700 to max. Muzyki u mnie w domu dużo. Ja lubię starszą elektronikę, jazz, trochę rocka, kobieta reagge, dubstep. Ja sam preferuję ocieploną muzykę, nie muszę słyszeć najmniejszych detali, chcę by przy muzyce można było się odprężyć a nie analizować niuanse

https://www.audiostereo.pl/topic/86382-heed-dactilus/#findComment-2270236

Witaj,

Proponuję zwrócić uwagę na następujące przetworniki: Rega Dac, Heed Audio Dactilus, PS Audio Digital Link III Dac, Music Hall Dac 25.3 oraz najnowszy Goldenote Dac 7 Micro. Najtańszy jest Heed Audio Dactilus, który jednak oferuje znacznie lepsze brzmienie niż Arcam i CA. Pozostałe modele to dobra klasa wyżej. Szczególną uwagę zwróciłbym na włoskie urządzenie Goldenote.

Serdecznie zapraszam na odsłuch wszystkich powyższych urządzeń, jest także możliwość wypożyczenia urządzeń za kaucją (także wysyłkowo).

W przypadku pytań służę pomoca

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/86382-heed-dactilus/#findComment-2270400

tak jak pisałem, myślę o 2tys, ale jeśli rzeczywiście warto to więcej ale cena Regi czyli 2700 to max. Muzyki u mnie w domu dużo. Ja lubię starszą elektronikę, jazz, trochę rocka, kobieta reagge, dubstep. Ja sam preferuję ocieploną muzykę, nie muszę słyszeć najmniejszych detali, chcę by przy muzyce można było się odprężyć a nie analizować niuanse

I to mi się podoba! :)

W takim razie KONIECZNIE zainteresuj się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przetwornikiem.

Wielobitowe Philipsy, brak oversamplingu, firma godna zaufania - produkuje urządzenia, które naprawdę grają muzykę tak jak lubisz. Cena na dziś 1919 zł z przesyłką do Europy. Gość wpisuje wartość 150$ i nie płaciłem cła za dużo droższy DAC od nich.

Poszukaj recenzji i... nie powinieneś być zawiedziony. Paradisea nie jest tak wypasiona jak Havana, bo ma opamp i bufor lampowy, zamiast dyskretnego wyjścia, gra bardziej "lampowo" ale właściele są bardzo zadowoleni.

Ja mam droższą Havanę, na granicy Twojego budżetu.

Też bardzo polecam, ale Havana nie jest tak ciepła jak Paradisea, jest też bardziej szczegółowa, więc pewnie bardziej polubisz tańszy model.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

https://www.audiostereo.pl/topic/86382-heed-dactilus/#findComment-2270418

Właściciele naprawdę są zadowoleni. Na Head-Fi kilku kupiło sobie Havany, ale Paradise'y nie sprzedali.

Nie dlatego, że nie mogli, bo NOS-DAC MHDT odsprzedaje się od ręki niemal w cenie nowych, tylko dlatego, że uzależnili się od przekazu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeff Day odsłuchuje ten przetwornik w towarzystwie Lebena i Harbetha. Wniosek (oczywiście żart recenzenta):

"Remember the first time you had sex? The Paradisea+ is better than that."

W ogóle w teście padają nazwy Zanden, Reimyo... do takiego sprzętu Paradisea jest porównywana.

Za swoją cenę to nie jest okazja - to jest kradzież. Pod warunkiem, że jest się przeciwnikiem dźwięku prosektoryjnego, bo Paradisea nigdy nie zapewni uderzenia i precyzji przetworników delta/sigma.

Jak każdy NOS-DAC, Paradisea po prostu gra muzykę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

https://www.audiostereo.pl/topic/86382-heed-dactilus/#findComment-2270971

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.