Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe Denon DM38+SCM37

Kamil1986WWA

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna posiadam DM38+SCM37. Chciałbym zmienić seryjne cienkie kabelki (ponoć kiepściutkie) na coś naprawde konkretnego. Słucham głównie zagranicznego hip hopu na oryginalnych płytach CD. Zależy mi na czyściutkim dynamicznym dźwięku i zdrowym dość miękkim basiku. Za radą pseudofachowca zakupiłem zdecydowanie grubsze kable na metry PROFIGOLD 79100. Podłączyłem je i efekt był taki że bas prawie kompletnie zanikł, dźwięk był jakiś dziwny zatem zmieniłem zpowrotem na cienkie seryjnie dołączane do zestawu kabelki na których gra lepiej niż na tych 2,5mm. Jakie kable polecacie? Serdecznie prosze o pomoc. Dodam jeszcze tyle że głośniki stoją w niewielkiej odległości od siebie, ok 1 metra.

Od niedawna posiadam DM38+SCM37. Chciałbym zmienić seryjne cienkie kabelki (ponoć kiepściutkie) na coś naprawde konkretnego. Słucham głównie zagranicznego hip hopu na oryginalnych płytach CD. Zależy mi na czyściutkim dynamicznym dźwięku i zdrowym dość miękkim basiku. Za radą pseudofachowca zakupiłem zdecydowanie grubsze kable na metry PROFIGOLD 79100. Podłączyłem je i efekt był taki że bas prawie kompletnie zanikł, dźwięk był jakiś dziwny zatem zmieniłem zpowrotem na cienkie seryjnie dołączane do zestawu kabelki na których gra lepiej niż na tych 2,5mm. Jakie kable polecacie? Serdecznie prosze o pomoc. Dodam jeszcze tyle że głośniki stoją w niewielkiej odległości od siebie, ok 1 metra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

Witam!

Trochę dziwne, że Profigold aż tak zmienił dźwięk, bo znam przypadek gdzie wymiana kabelków na grubsze miedziane bodajrze DLS dała właśnie sporą poprawę w basie na D-M38 z fabrycznymi głośniczkami. Jednak głębokiego basu odpowiedniego do wspomnianego gatunku muzyki to z tych głośniczków i tak nie wydobędzie, polecam dokupienie jakiegoś niedużego subwoofera i odpowiednie jego spasowanie, bo inaczej to zawsze będzie niedosyt niskich częstotliwości.

Pozdrawiam

Radek

Witam!

Trochę dziwne, że Profigold aż tak zmienił dźwięk, bo znam przypadek gdzie wymiana kabelków na grubsze miedziane bodajrze DLS dała właśnie sporą poprawę w basie na D-M38 z fabrycznymi głośniczkami. Jednak głębokiego basu odpowiedniego do wspomnianego gatunku muzyki to z tych głośniczków i tak nie wydobędzie, polecam dokupienie jakiegoś niedużego subwoofera i odpowiednie jego spasowanie, bo inaczej to zawsze będzie niedosyt niskich częstotliwości.

Pozdrawiam

Radek

Planeta dźwięku na ul. Racławickiej?:-)

Miły zbieg okoliczności. Właśnie u Pana zakupiłem DM38 Panie Radku, w sobote przeszło miesiąc temu, co wcześniej zamykaliście;-)

Planeta dźwięku na ul. Racławickiej?:-)

Miły zbieg okoliczności. Właśnie u Pana zakupiłem DM38 Panie Radku, w sobote przeszło miesiąc temu, co wcześniej zamykaliście;-)

Witam!

Mi również miło, no a jeżeli chodzi o problem braku basu w D-M38 to jak już wspomniałem chyba jedynym sensownym rozwiązaniem jest jakiś subwoofer, bo niestety z tak małych głośniczków poniekąd bardzo dobrych, ale jednak malutkich, żaden kabel basu nie wyciągnie, a jak wiadomo w muzyce opartej o rytm jest on bardzo istotny :-)

Pozdrawiam

Radek

Sprawdż czy napewno podłaczyłes prawidlowo nowe zakupione kable prawidlowo. Tak drastyczna zmiana dżwięku moze sugerować że podłączyles kable w preciwfazie. cyli sprawdż czy plus i minus sa w obydwóch głosnikach tak samo podłączone. Znam kilku dinozaurow ktorzy takie szkolne błędy popełnili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.