Skocz do zawartości
IGNORED

Małe kino domowe - jakie nagłośnienie wybrać..?

nephew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Chciałbym prosić o kilka wskazówek przy kompletowaniu małego kina domowego. Będzie ono w małym 16 m pokoju, ale całość ulokowana na powierzchni 3 x 3 m. Centralę stanowi PS3 jako odtwarzacz Blu-ray i telewizor które mam, natomiast chciałbym do tego dobrać w miarę dobry zestaw głośników 5.1.

Nie znam się za bardzo na parametrach, a przy wyborze kierowałem się raczej wyglądem i marką. Upatrzyłem sobie zestaw Harman Kardon HKTS 16. Zależy mi na naprawdę dobrej jakości dźwięku zarówno w filmach jak i muzyce w stosunku 60/40.

Czy takie głośniki będą odpowiednie, czy ewentualnie polecacie coś innego w podobnej cenie?

A druga sprawa to kwestia amplitunera. Rozumiem, że do tego typu głośników jest on konieczny. Jeżeli tak, to co moglibyście polecić, w miarę możliwości niewielkiego? Zestaw ten nie będzie rozwijany, więc interesowałby mnie model taki akurat pod tą konfigurację.

Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Jeśli zależy Ci na zajmowaniu jak najmniejszej przestrzeni w pokoju przez głośniki to sądzę że wybrałeś nieźle, oczywiście potrzebujesz do tego amplitunera, ale nie podałeś ile pieniędzy możesz na to przeznaczyć. Masz PS3 więc pewnie będziesz chciał amplituner z hdmi, interesuje Cię tylko nowy sprzęt czy też używki?

Nigdy nie słyszałem tych KEFów, podobny pomysł miała Yamaha. Wydaje mi się, że tego typu zestaw nie jest łatwo zestroić z pomieszczeniem. Tym bardziej na powierzchni 16mkw.

Nigdy nie słyszałem tych KEFów, podobny pomysł miała Yamaha. Wydaje mi się, że tego typu zestaw nie jest łatwo zestroić z pomieszczeniem. Tym bardziej na powierzchni 16mkw.

Nie mialem z tym najmniejszego problemu, inaczej z Yamaha - tam faktycznie to jest dosyc skomplikowane, ale tez po jakims czasie sie udalo. Przetestowalem duzo systemow opartych na dzwieku generowanym nie bezposrednio tylko czesciowo odbitym od scian pomieszczenia i ten jest najprzyjazniejszy dla uzytkownika.

Witam wszystkich

Chciałbym prosić o kilka wskazówek przy kompletowaniu małego kina domowego. Będzie ono w małym 16 m pokoju, ale całość ulokowana na powierzchni 3 x 3 m. Centralę stanowi PS3 jako odtwarzacz Blu-ray i telewizor które mam, natomiast chciałbym do tego dobrać w miarę dobry zestaw głośników 5.1.

Nie znam się za bardzo na parametrach, a przy wyborze kierowałem się raczej wyglądem i marką. Upatrzyłem sobie zestaw Harman Kardon HKTS 16. Zależy mi na naprawdę dobrej jakości dźwięku zarówno w filmach jak i muzyce w stosunku 60/40.

Czy takie głośniki będą odpowiednie, czy ewentualnie polecacie coś innego w podobnej cenie?

A druga sprawa to kwestia amplitunera. Rozumiem, że do tego typu głośników jest on konieczny. Jeżeli tak, to co moglibyście polecić, w miarę możliwości niewielkiego? Zestaw ten nie będzie rozwijany, więc interesowałby mnie model taki akurat pod tą konfigurację.

Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Generalnie HKTS16 nie jest produktem rewelacyjnym pod względem jakości generowanego dźwięku, jednakże jest to produkt relatywnie tani. Solidnie zastanowiłbym się nad nieznacznym powiększeniem budżetu. Aktualnie marka Polk Audio posiada w ofercie kapitalne głośniki, wyśmienicie grające mimo swoich niewielkich kształtów. Muszę przyznać, że byłem zaskoczony gdy usłyszałem ten zestaw grający w trybie stereo. Mianowicie piszę o modelu Polk Audio TL1600 BLACKSTONE. W bezpośredniej konfrontacji z Harmanem, ten produkt wypadł wyśmienicie.

Nawiązując z kolei do amplitunera. Czy masz jakieś wymagania co do jego funkcji multimedialnych? Jest to dosyć istotna kwestia, ponieważ na dzień dzisiejszy występuję duża gama produktów tego typu w przedziale cenowym do 2000 zł. Czy 3D ma dla Ciebie znaczenie?

W razie pytań służę pomocą.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.