Skocz do zawartości
IGNORED

pomoże ktoś w doborze sprzętu?

grzechu89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem tu nowy i niezbyt ogarnięty w temacie dobrego sprzętu audio tak że mam nadzieje wybaczycie mi jeżeli będe zadawał banalne/głupie pytania;] w każdym razie przechodząc do sedna z racji przeprowadzki na studia poszukuje jakiegoś sprzętu grającego do mojego laptopa Samsunga RF511 {podaje model na wypadek gdyby mogły wyskoczyć jakieś niezgodności sprzętowe z audio} na sprzęt chciałbym wydać max 1500,1600 zł choć mniej też może być. Zależy mi by sprzęt dobrze grał audiofilem nie jestem ale lubie czyste klarowne dźwięki i głęboki ale nie dudniący bass. Moje puki co typy to aktywne Samson Resolv A8 i nie wiem czy będzie to pasować ale wiadomo z integry z lapka wiele nie wyciągne więc może do tego Audinst HUDmx1 USB lub E-MU 0204 USB?? 2 typ troche tańsze Roth Audio Oli2 tyle że do nich jeszcze chyba wzmacniacz i dac musiałby dojść?? Wersje 3 najbardziej ekonomiczna to Microlab Solo7c + ten Audinst lub E-MU?? Tylko teraz pytanie jak z basem w tych zestawach i jak ogólnie oceniacie i gre?? bo nie chciałbym już dokupować subwoofera? ewentualnie jakieś inne pomysły? jak to potem podpiąć pod laptopa? z góry dziękuje za pomoc

Najlepszą opcją zdecydowanie byłby zakup również oddzielnego pieca. Wówczas dokupiłbyś do tego Audinsta oraz Roth Oli 2, bądź KODĘ 2000B. Zapewniłoby to Tobie optymalną jakość, za bardzo niewielkie pieniądze. Co do wzmacniacza, zawsze możesz nabyć używanego Rotela, bądź Marantza. Moim zdaniem byłaby to najciekawsza opcja z w/w.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.