Skocz do zawartości
IGNORED

czy opłaca się wymiana interkonektu w takim systemie?

jaarekg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się nad wymianą interkontku na jakiś z wyższej półki np. IXOS XHA616 Xen (140zł). Mój system to yamaha a-720, monitor audio br2 podłączone przewodem OFC 4mm2. Sygnał idzie z laptopa przez kartę dźwiękową opartą na CMI6206 (mam jeszcze emu 0204 ale jakoś mi nie podpasowała) przez 2xRCA 5 metrowy za jakieś 15-20zł. Nie wiem czy przy takim sprzęcie będzie czuć różnicę po wymianie tego przewodu.

Proszę o pomoc:) czy może lepiej dołożyć jeszcze trochę pieniędzy i kupić jakiegoś DAC'a np uNOSTROMO

Jeżeli lepsze samopoczucie jest dla Ciebie warte ceny kabelka, to go sobie kup. Zyskasz spokój ducha, że Ci tani interkonekt nie degraduje brzmienia, może nawet usłyszysz jakąś poprawę?

A jak nie usłyszysz, to będziesz miał kabelek do przyszłych systemów ;)

Dobre salony ze sprzętem audio oferują możliwość wypożyczenia różnego rodzaju interkonektów. Proponuję więc wybrać się tam po to, by zabrać kilka kabelków do domu na próbę. Wtedy będziesz miał już zapewne wyrobioną opinię co do słuszności kupowania lepszego przewodu RCA. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.