Skocz do zawartości
IGNORED

Roksan Caspian vs Myryad MC100 vs MF A3

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chciałbym zmienić swój CD i wybrać coś ze sprzętu do maksymalnie 1800zł. Mam znajomego w Londynie i co jakiś czas daje mi znać co pojawia się na tamtejszym rynku w okolicznych sklepach bądź w ogłoszeniach. I tak. Ostatnio do kupienia jest (podaję ceny "mniej więcej" z przesyłką z UK) Roksan Caspian Mk1 za 1750zł, Myryad MC100 za 1450zł, MF A3 za 1400zł. Wszystkie z pilotami i pudłami. Zadbane. Był jeszcze niedawno Exposure 2010 ale za cenę 900zł nie stał nawet pół dnia. Primare D20 mkII jest w cenie 1300zł.

Na razie miałby grać ten CD z MF E10 i Tannoyami R3. Na początku przyszłego roku będę chciał zmienić i wzmacniacz i potem kolumny (budżet trzeba uzbierać). Chcę zacząć od początku, czyli od źródła stąd pomysł aby czegoś poszukać. Od brzmienia oczekuję dobrej stereofonii, lokalizacji źródeł, przestrzeni. Cenię selektywność i raczej dźwięk ciepły, wciągający niż chłodny i sterylny. I jeszcze jak można znaleźć jakieś opinie na temat MF 3 i o Caspianie to o Myriadzie jest ich mało. Dlatego zwracam się z takim zapytaniem tu.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Na razie tylko CD będę kupował :) Caspian dlaczego?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

mialem integre Caspian i jest to naprawde bardzo dobry wzmacniacz cd MKI ponoc nie az tak dobre... jednak jak bys chcial potem sobie zrobic zestaw Caspiana wyglada i brzmi swietnie :))

Podobno jest problem w Caspianach z wyświetlaczem? Ciężko je dostać w PL a w USA kosztują majątek. Panowie, na razie skupmy się na CD, o wzmacniacz będę pytał Was w okolicach lutego :) Ktoś zna Myryada? Sprzedawca w UK bardzo nalegał żeby go odsłuchać i nawet skonfrontować z właśnie Caspianem.

Primare już nie ma :) Sprzedany. Czy ktoś może potwierdzić informację dot. permanentnych usterek wyświetlaczy w Caspianie? W razie awarii podobno koszt takiego to 450zł plus przesyłka z USA. Jak pisałem wyżej sprzedawca zachwalał tego Myryada. Kiedyś słyszałem model Cameo ale było to wieki temu i nie pamiętam. Poza tym tyle co wyczytałem na PL forach i na zachodnich to jedne modele Myryada są zimne jak lód i bardzo szczegółowe a drugie z kolei to ciepłe misie :) Może ktoś ma w okolicy żeby podjechać i posłuchać jeden z ww CD. Czy te odtwarzacze Roksan, Myryad, MF A3 Exposure posiadają ogólnie dostępne i tanie lasery?

Primare już nie ma :) Sprzedany. Czy ktoś może potwierdzić informację dot. permanentnych usterek wyświetlaczy w Caspianie? W razie awarii podobno koszt takiego to 450zł plus przesyłka z USA. Jak pisałem wyżej sprzedawca zachwalał tego Myryada. Kiedyś słyszałem model Cameo ale było to wieki temu i nie pamiętam. Poza tym tyle co wyczytałem na PL forach i na zachodnich to jedne modele Myryada są zimne jak lód i bardzo szczegółowe a drugie z kolei to ciepłe misie :) Może ktoś ma w okolicy żeby podjechać i posłuchać jeden z ww CD. Czy te odtwarzacze Roksan, Myryad, MF A3 Exposure posiadają ogólnie dostępne i tanie lasery?

Z tego co czytałem na forum w Roksanie to jakieś 700 złotych, o reszcie nic nie wiem, szukałem ale nie znalazłem, też mam ten sam problem, tyle że wzmak już mam zakupiony czekam tylko na przesyłkę. Jeśli chodzi o przyciemniony wyświetlacz w caspianie to ludzie piszę z wystarszy ustawić właściwie folie. Też chciałbym mieć takiego znajomego:) Pierwsze wypusty zaspiana miały też problem z czytaniem cd-r.

No właśnie też gdzieś dokopałem się do informacji, że pierwsze Caspiany nie czytają CD-R i nawet mają problem z niektórymi oryginałami. Czy brzmieniowo CD Caspian jest tak samo dobry jak piszą o wzmacniaczu Caspian (uniwersalny, równy, przejrzysty, super scena, doba lokalizacja źródeł, szybki) ?

No właśnie też gdzieś dokopałem się do informacji, że pierwsze Caspiany nie czytają CD-R i nawet mają problem z niektórymi oryginałami. Czy brzmieniowo CD Caspian jest tak samo dobry jak piszą o wzmacniaczu Caspian (uniwersalny, równy, przejrzysty, super scena, doba lokalizacja źródeł, szybki) ?

Zapytaj w klubie roksana, jesli ktoś Ci odpowie, ja pytałem ostanio trzy razy o rzeczy związane z cd i zero odpowiedzi, bardzo pomocni koledzy ;)

cd caspiana jest wg mnie lepsze od np rotela 991,t

ez gra gladko ale dziarsko z rytmicznym basem i duza scena.swietne cd za ta kase,sa egzemplarze czytajace cdry.

Pytałem o lasery w MF A3. Pisano o tym kiedyś na forum, taniutki i dostępny KSS -213 chyba. Ogólnie A3 nie ma problemów i czytaniem płyt.

Miało być - pytałeś. Przepraszam za błąd.

IGNAC dlaczego porażka? Podobno jak Roksan zaczyna nie czytać CDRów to znaczy, że laser lata świetności ma już za sobą. Cena nowego lasera oryginalnego 225zł.

MF A 3.2 gra jasno, wysokie tony są bardzo wyraźne, natomiast bas oszczędny. srednica w sumie ładna ale nie tak muzykalna jak w naimie. ogolnie nadawałby sie do ciemnych systemów. gra dość technicznie. nie podobał mi sie. a współpracował ze wzmakiem MF A3 ! przyjemniej grał rotel 991 i caspian. a juz faworytem moim jest naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.