Skocz do zawartości
IGNORED

Jak graja tanie odtwarzacze np. Manta?

Funnykris

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zrobić trochę miejsca w pokoju i kupić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale muszę do czegoś to podłączyć. Teraz mam to DVD Panasonic SA HT 870 ale to nie działa wogóle jeżeli nie ma podpiętego suba. Całość zajmuje za dużo miejsca bo to jednak sub 320W a ja mam mały pokój więc to kino brzmi jak brzmi... Zresztą to kino domowe z komumnami do filmówi i muzyka brzmi zdecydowanie lepiej na moich słuchawkach. Chcę sie tego pozbyć z pokoju krótko mówiąc ze względu na miejsce i pobór prądu :P Mam słuchaweczki Sennki RS170 i te Behringery kupię. Ale muszę to wszystko podłaczyć do czegoś ;/ I tak myślałem nad takimi odtwarzaczami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czy to zagra dobrze na moim sprzęcie? Słucham tylko oryginalnych płyt CD ewentualnie nagrywanych ale to EP'ki undergroundowych kapel najczęściej.

Nie sugerujcie się moimi wątkami w PC AUDIO o komputerach do audio bo zrezygnowałem z tego pomysłu.

Z tego przedziału cenowego bo... nie mam kasy :P Nie musi być ta manta :P Są też tanie Philipsy itd. Ale chodzi mi ogólnie o te tanie odtwarzacze DVD czy tam CD bez znaczenia to jest. Co polecicie? Może coś w cenie do 150 zł jest fajnego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/86788-jak-graja-tanie-odtwarzacze-np-manta/

Cyfra to cyfra a SACD to już w ogóle :-)

Mam płyty Audio CD i jedną DVD Audio bo dawali do edycji specyjalnej z miksem 5.1. Ale dla mnie muzyka w 5.1 to nieporozumienie i tyle. Takie moje zdanie.

Cyfra to cyfra powiadasz? Znaczy się zagra to jak każdy inny odtwarzacz?

Ta Manta po upływie gwarancji śmiało może przestać działać. O skaczącym laserze nie wspomnę.

Ale PHILIPS powinien być już lepszy :) Zresztą jak to kosztuje 100 zł i posłuży mi 2 lata to może być :)

Zaletą manty jest to iż czyta nawet płyty chodnikowe, po namyśle , ale jednak. (dlatego wiele osób ma ją dyskretnie schowaną nawet przy markowym KD.)

Ale jak pogra 2-4 lata za 100 zł ( dobrej flaszki za to nie kupisz)?

Tylko jak padnie po tym okresie, wynoś wieczorem bo nie wolno elektroniki do śmieci wynosić ;P

A serio może jakieś CD używka z dostępnym laserem, Soniaki np. (wyższe modele mają regulowane wyjście słuchawkowe - silniczek w CD, klawisze na pilocie. Idealne rozwiązanie na wieczór.

Zaletą manty jest to iż czyta nawet płyty chodnikowe, po namyśle , ale jednak. (dlatego wiele osób ma ją dyskretnie schowaną nawet przy markowym KD.)

Ale jak pogra 2-4 lata za 100 zł ( dobrej flaszki za to nie kupisz)?

Tylko jak padnie po tym okresie, wynoś wieczorem bo nie wolno elektroniki do śmieci wynosić ;P

A serio może jakieś CD używka z dostępnym laserem, Soniaki np. (wyższe modele mają regulowane wyjście słuchawkowe - silniczek w CD, klawisze na pilocie. Idealne rozwiązanie na wieczór.

Te słuchawki właściwie tylko na line out się nadają bo mają już swój wbudowany wzmacniacz (bezprzewodowe ale z Kleer więc bezstratna jakość).

Ale pytanie czy to zagra łądnie :) Podobno cyfra to cyfra i jeżeli coś jest cyfrowe i nie korzysta z żadnych filtrów to gra tak samo a na jakość największy wpływ ma jakość pliku/nagrania i kolumny. Nie wiem ile w tym prawdy :P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wygląda jak odtwarzacz SONY :P Identyczny widziałem dawno temu w Media :P

Ukryta Zawartość

Mam Mantę od kilku lat i rzeczywiście jest to odtwarzacz nie do zajechania. Czyta wszystko. Dlatego stoi i stał będzie u mnie na równi z blurejem.

Ale wyjście analogowe rzeczywiście ma fatalne.

Doprecyzuję, bo może nie jasno się wyraziłem.

Manta jest rewelacyjna do KD - wyłącznie i jako 2 napęd !!!

Po prostu czyta wszystko, markowe DVD prędzej w nas cisną niż wystartują z daną płytą DVD - Manta, porzęzi, potrzeszczy - przeczyta.

Dlatego stoją po domach, u snobów "zamaskowane". Sam mam nie Mantę co prawda A Korra i nie raz nagrywarka, napęd DVD wyświetliły mi odpowiednik środkowego palca, a Korr łyknął DVD i był szczęśliwy że ma co robić. ;P

Ale Manta (czy jej odpowiednik) zawsze jako drugi odtwarzacz DVD - tylko !!!

Nie poleciłbym nigdy tego do słuchania muzyki. Jakiejkolwiek, nawet Mandaryny.

Fakt psują się, serwis, hmmm - a mają, lol ?

Ale ludzie za ok. 100 zł oczekujecie Mercedesa ? Może jeszcze Miss Polonii na noc ?

Jeśli na półce kosztuje 100 zł., to od producenta wyjeżdża po...... 30, 50 zl. ?

A nie mam nic wspólnego z tą firmą. Dla mnie jest to super jednorazówka (nienaprawialne) do odtwarzania DVD których nie ruszy nasz markowy odtwarzacz, w żadnym wypadku do muzyki.

Amen. Miłej niedzieli Wszystkim.

Miałem kiedyś taką mantę dvd w domu, emperor cośtam. Ojej, straszne dziadostwo. Sprzedałem to ustrojstwo, jeszcze szybciej niż kupiłem.

Jakość dźwięku po analogu jest faktycznie słaba. Co gorsze, nie bardzo nadaje się jako transport dla dla zewnętrznego DACa. Napęd pracuje głośno, jakość wykonania i materiałów - tragiczna. Pilot fatalny. Naprawdę - kup używany, dobry dvd jakiejś znanej firmy. Nadaje się wielokrotnie lepiej jako transport niż wcześniej wymieniona manta...

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Miałem kiedyś taką mantę dvd w domu, emperor cośtam. Ojej, straszne dziadostwo. Sprzedałem to ustrojstwo, jeszcze szybciej niż kupiłem.

Jakość dźwięku po analogu jest faktycznie słaba. Co gorsze, nie bardzo nadaje się jako transport dla dla zewnętrznego DACa. Napęd pracuje głośno, jakość wykonania i materiałów - tragiczna. Pilot fatalny. Naprawdę - kup używany, dobry dvd jakiejś znanej firmy. Nadaje się wielokrotnie lepiej jako transport niż wcześniej wymieniona manta...

Właśnie na taką odpowiedź czekałem :) Czyli PHILIPSY i SONY będą grać raczej dobrze? Jakie marki polecacie? Bo typowych odtwarzaczy CD w takiej cenie nowych raczej nie uświadczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -> zapytaj za ile odda Ci tego CD, zagra lepiej od Manty.

Btw, skad jestes?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -> zapytaj za ile odda Ci tego CD, zagra lepiej od Manty.

Btw, skad jestes?

W ogóle nie najgorszy zestaw za tą cenę...

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Był już cały wątek chyba o tym duńskim chińczyku, w końcu nie wiadomo czy warto czy nie :) Co do Manty itp - ja mam jakieś dvd Korr, kosztował 100 zł 3 lata temu, śmiga do tej pory i czyta dosłownie wszystko, i pod względem jakości płyty, jak i formatu plików. Jak przestanie to na śmietnik i przynajmniej kasy nie będzie szkoda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Myślę że to spełni moje wymagania :)

Ukryta Zawartość

Ostatnio zainspirowany decyzją kolegi o wykorzystaniu odtwarzacza DVD Denona do filmów i muzyki postanowiłem zrobić mały eksperyment.

Do porównania stanęły : DVD Bellwood 301 oraz Technics SL-PS670D. Reszta to wzmak Technics A700 MK3 oraz głośniki Wharfedale 8.1.

Do odsłuchu wykorzystałem płytę D. Krall.

Bellwood zagrał i to była jedyna jego zaleta. Dźwięk w porównaniu do Technicsa był ściśnięty, stłumiony, bas rozlewał się po całej podłodze. Muzyka straciła blask - tak jakby ktoś "przetarł" dźwięk z Technola papierem ściernym.

Do odtwarzania wszystkiego Bellwood się nadaje wyśmienicie. Jeśli zaś chodzi o muzykę proponowałbym dedykowany odtwarzacz CD.

W ogóle nie najgorszy zestaw za tą cenę...

zgadzam się

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.