Skocz do zawartości
IGNORED

Porządny tor audio do wzmacniacza i słuchawek do 500zł. (laptop)

audioRadomX360

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W tej chwili moja konfiguracja wygląda następująco:

SB X-fi Surround 5.1 USB > Holdegron H5 EQ + IC > Beyer. DT 990 Pro 250ohm.

Najsłabszym ogniwem w tym wypadku z pewnością jest karta SB.X-fi, a ponieważ posiadam laptopa to rozważam zakup DAC'a na usb.

Holdek H5 EQ zbudowany jest na układzie TPA 6120,więc to dosyć "przeźroczysty" wzmak i wypada posiadać do niego odpowiednie źródło dźwięku.

Chodzi mi głównie o jak najlepszy (w cenie do 500zł.) tor audio tylko do muzyki, nie zależy mi na wzmocnieniu.

Czy faktycznie gdybym zamienił kartę X-fi na np. NuForce uDac v2 to usłyszałbym poprawę ?

Odtwarzacze CD mnie nie interesują bo (różnej) muzyki słucham z laptopa, czyli FLAC, mp3 320 w foobarze.

Może nie warto zmieniać źródła i wydawać pięć stów bo niewiele się zmieni?

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

nuforce ma wbudowany wzmacniacz słuchawkowy za który między innymi płaćisz,po co ci drugi wzmacniacz słuchawkowy,zainwestuj w układ pcm2704,pcm2706 jako cyfrowy transport po usb i zakup sobię lampucerę maxi,będzie to zdecydowanie bardziej ciekawe żródło zwłaszcza że maxi ma wymienne układy.

sam mam wzmacniacz na TPA6120 i myślę nad takim zestawem,całość wyjdzie 400zł a naprawdę lepsze od tego nuforca zasilanego z usb,maxi zasilana zewnętrznie więc sam sobie odpowiec co lepsze.

zapomniałem że maxi ma już wbudowany port usb więc jeszcze lepiej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.