Skocz do zawartości
IGNORED

KlezmaFour – nadzieja polskiej muzyki klezmerskiej zagra we Wrocławiu

Marta3

Rekomendowane odpowiedzi

KlezmaFour to zespół rozpięty pomiędzy Lublinem, Białymstokiem i Warszawą i właśnie z klezmerskiej tradycji tego regionu czerpie swe inspiracje. Podchodzi do niej jednak w sposób zupełnie nowatorski, z punk rockową wręcz energią i bałkańskim szaleństwem.

Zespół jest laureatem dwóch nagród niezwykle prestiżowego International Jewish Music Festival 2010 w Amsterdamie. Wygrana zaowocowała świetnie przyjętą trasą po USA i Kanadzie, gdzie występowali przed kilkutysięczną publicznością u boku takich sław jak Balkan Beat Box.

klezmafourzdjcie.jpg

Ethno Jazz Festival – Muzyka Świata w Synagodze pod Białym Bocianem

9.10.11, Godz.19.00

Synagoga Pod Białym Bocianem, ul. Włodkowica 7, Wrocław

więcej na: www.ethnojazz.pl

u boku takich sław jak Balkan Beat Box.

Witam,

Z całym szacunkiem - widziałem ich w Krakowie na żywo - to raczej łupanka dla gawiedzi :) Sławy to dla mnie osobiście np. Frank London, Lorin Sklamberg... Z innych, tych bardziej z "wykopem" np. The Sway Machinery, The Painted Bird. Żeby jakiś klimat był. A taka tradycyjna, "nieprzetworzona" rąbanka klezmerska jest nudna (chociaż przyznaję się, KlezmaFour nie słuchałem). Do tego jeszcze grana pewnie przez nie-klezmerów.;) Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.