Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do mobilnego słuchania muzyki

kareth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem aktualnie na etapie poszukiwania odpowiedniego sprzętu do słuchania muzyki na uczelni.

Słucham głównie okolic jazzu, ale czasem zdarza się trochę rocka, czy muzyki rozrywkowej. Aktualnie w domu słucham na kefach IQ90 i jestem bardzo zadowolony z takiego rodzaju brzmienia.

Teraz szukam słuchawek + czegoś co pozwoli mi wydobyć z nich jak najwięcej - i to na tym drugim chciałbym się skupić, bo słuchawki to sprzęt który i tak warto samemu przetestować.

Tak więc co byście polecili by polepszyć trochę dzwięk który serwuje mi karta dzwiękowa laptopa (MBP). W domu używam V-daca, ale porzebuje podpięcia do gniazdka, a w trasie rzadko kiedy będę miał dojscie do gniazdka więc dobrze by bylo by nie potrzeba bylo dodatkowego zasilania( da się w ogóle to zrobić? Czy w takim wypadku poprawa dzwięku nie jest warta zachodu?). Czego powinienem szukac? Dac, wzmacniacz, co jest warte uwagi?

No i fundusze, tutaj zależy od tego jak dużą różnicę zauważę, słuchawki zamierzam znalezc w przedziale 1000-1500, a reszta sprzętu najchętniej 500-1000, ale chętniej blizej tych pięciuset.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

Piotr Żurkowski

Myślę sobie, że

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) słuchawy byłyby fajne.

Próbowałem je ostatnio i byłem pod wrażeniem. Grają równie dobrze jak wyglądają. Na moje PortaPro jednak bym ich nie zamienił, ale to nie dlatego, że Porta-Pro są lepsze, tylko ja po prostu do telefonu nie potrzebuję aż tak wypasionych słuchawek.

A mój MP3 player ma swoje własne słuchawki więc tym bardziej...

Ale co do słuchawek podłączyć to nie mam pojęcia. Dużo odwarzaczy przenośnych gra teraz FLAC i APE ale to w ogóle nie moja działka. Ktoś inny Ci musi doradzić.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Dużo odwarzaczy przenośnych gra teraz FLAC i APE ale to w ogóle nie moja działka

Ja tylko z lapka, granie z przenosnych odtwarzaczy mnie raczej nie interesuje na tym poziomie

Aha - to może jakaś zewnętrzna karta dźwiękowa na USB?

Powinno być lepiej niż z karty zintegrowanej, szczególnie jeśli słuchawki przyzwoite.

Albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , specjalnie do laptopów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.