Skocz do zawartości
IGNORED

Roznica miedzy 3 odtwarzaczami Marantza

qsar

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc , od 2 lat jestem w posiadaniu Marantza PM-8003 , odtwarzacz ktoy dotychczas z nim wspolpracowal przestal czytac plyty , musze sie rozejrzec za czyms innym . Posiadam juz przetwornik DAC Matrix Minii i malzonka chce miec cos zgodnego stylistycznie do wzmacniacza co mnie zreszta niespecjalnie dziwi . Ktory CD poradzi sobie , wraz z DAC , wystarczajaco ? Czy uslysze roznice (z DAC) miedzy dajmy na to 5003 a 7003 ? Byloby milo gdybyscie chcieli podzielic sie swoimi spostrzezeniami na temat odtwarzaczy serii XXX3. Dziekuje .

Witaj,

jeśli będziesz korzystał z zewnętrznego przetwornika, spokojnie możesz poprzestać na modelu CD-5004. Proponowałbym jednak porównać konfigurację z Twoim przetwornikiem oraz jako źródło SA7003. A może zainteresuje Cię odtwarzacz strumieniowy NA7004 ? Jest to bardzo ciekawe rozwiązanie z ogromnymi możliwościami pod względem funkcjonalności.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, także w konfiguracji z Twoim przetwornikiem

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niedawno kupowałem odtwarzacz Marantza, więc mogę się podzielić moimi odczuciami. Szukałem modelu z wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym, jako urządzenie solo, wyłącznie pod słuchawki. W miom przypadku Sennheiser HD650. Najpierw słuchałem 6003, który po prostu zagrał. Później 7003, który nawiasem mówiąc umie czytać SA, ale to nie miało dla mnie znaczenia. Dla mnie zagrał fantastycznie, duża szybkość, dynamika i bardzo fajna selektywność. Na doskonale znanych mi płytach, po raz pierwszy usłyszałem nowe dźwięki! Już wiedziałem, że chcę go mieć. Zagrał WYRAŹNIE lepiej niż 6003. Trochę było mi szkoda, ponieważ 6003 ma wejście USB, które nie zawadzi mieć, choć "prawdziwi" audiofile będą pewnie innego zdania. Sprawa rozwiązała się przypadkowo, ponieważ w moje ręce wpadł model 8003. Jest to 7003 "dłubnięty" ponoć przez KI, ale nie sygnowany jego inicjałami w nazwie. Mniejsza o marketingowe bzdety, brzmienie dla mnie jest minimalnie wygładzone w stosunku do 7003, ale ciągle szybkie i selektywne i do tego ma wejście USB, przez które lepiej słychać Ipoda, niż bezpośrednio z jego gniazda słuchawkowego. Oczywiście czyta super audio CD, ale ja nie mam żadnej takiej płyty. Ponieważ wchodzi już seria xxx4, ten model znika z oferty i można go kupić za atrakcyjną cenę, przynajmniej w stosunku do tzw. ceny katalogowej. Rekomenduję ten model, zwłaszcza jeśli masz wzmacniacz - żonie się spodoba, w szczególności złoty. Ja mam niestety czarny, ale nie grymaszę, wiele płyt odkrywam na nowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.