Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki wysokotonowe do cantonów GLE 70

fck44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam nastepujący problem. Kupiłem cantony gle 70 (zakochalem sie w ich ciepłym brzmieniu w połączeniu ze wzmakiem nikko NA-990), z tym, ze jest maly problem. Wysokotonówki w nich są nieoryginalne, w ogole nie pasujące na 3 sruby zamiast 4 itd. Powoduje to utrate cisnienia w kolumnach i przy duzym basie czuc jak ucieka tamtedy powietrze i powoduje to dziwne dzwieki(coś jak pierdzenie, hehe;). I teraz mam taki dylemat. Dokupic ori wysokotonówki, ktore wpasują sie dobrze w to miejsce i dobrze będa izolowały, czy moze tutaj jakos zalepić te otwory i kupic monitory jakies dobre? Bo szczerze mówiąc chciałbym trochę wiecej góry usłyszec.

Z gory dziekuje za wszytskie odpowiedzi i pozdrawiam.

Michał

Jezeli dzwiek wysokich tonow jest OK, to powalczylbym z mocowaniem tych wysokotonowych glosnikow, jakos pozalepiac, a moze poprostu przykleic ( chocby wikolem ), a moze dorobic odpowieni pierscien posredni. Pamietam, kiedys przy zmianie wysokotonowek o mniejszej srednicy, zamocowalem je poprostu na takim pierscieniu i dopiero jego przykrecilem srobami do przedniej scianki kolumny,

Sam kiedyś szukałem wysokotonówek do kolumn Cantona a dokładnie do modelu C881. Trafić na działające oryginały graniczy z cudem. Jak dobrze brzmią wysokie to pokombinuj z tym co masz.

Co do brzmienia to przynajmniej w moim przypadku Cantony mają trochę mało detaliczną i wycofaną górę. Brzmią ciepło, nienatarczywie i mają całkiem ładny punktowy nisko schodzący bas. Zamknięta obudowa i sporych rozmiarów membrana niskotonowca robią swoje.

akurat gle maja sporo góry. I niestety nie jest wysokiej jakości. Oryginalne wysokotonówki można trafić na ebay.de. Osobiście uszczelniłbym obudowy i pozostał przy tym co masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.