Skocz do zawartości
IGNORED

Ampltuner + kolumny 5.1

mathioo123

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu rozglądam się nad dobrym zestawem amplituner + kolumny do 2500zł. Nie mogę się zdecydować. Czy ta kompozycja jest warta swojej ceny:

-Taga TAV-606 v.2 - zestaw 5.0

-Taga Harmony TSW-90 - subwoofer aktywny

-Yamaha Rx v-371

czekam na wasze opinie i propozycje

Dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/86976-ampltuner-kolumny-51/

Taga (i Koda) to bardzo dobra firma robiąca porządne i tanie kolumny. Tylko że ta nazwa jakoś się nie przyjęła i chyba przyjąć się nie chce. Słuchałem podłogówek Tagi i to było bardzo dobre brzmienie. Sam dla siebie bym nie kupił. Dlaczego ? Bo Taga. Mimo że wiem że za te pieniądze nic nowego i lepszego nie kupię. Ta nazwa jest chyba po prostu kiepska ... A kolumny dobre.

Zestaw TAGA nie jest zły. Podpięty do dobrego amplitunera potrafi zadziwić. Jednakże jeśli chce się mieć dobre KD subwoofer jest niezbędny, bo z tych głośników basu zbytniego się nie usłyszy. Niestety ta Yamaha do pokoju do 15 m2 może być za słaba i nie będzie żadnej dynamiki.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Od jakiegoś czasu rozglądam się nad dobrym zestawem amplituner + kolumny do 2500zł. Nie mogę się zdecydować. Czy ta kompozycja jest warta swojej ceny:

-Taga TAV-606 v.2 - zestaw 5.0

-Taga Harmony TSW-90 - subwoofer aktywny

-Yamaha Rx v-371

czekam na wasze opinie i propozycje

Dziękuje.

denon 1611 i jamo 606 powinno wystarczyc

Taga i Koda to chińskie bardzo budzetowe zestawy obardzo przeciętnym brzmieniu.

Zainteresuj się ofertą STX z serii FX i MX, super głośniki. Mam MX-140 więc polecam.

Osobiście polecam ampli Denon do KD.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Taga i Koda to chińskie bardzo budzetowe zestawy obardzo przeciętnym brzmieniu.

Zainteresuj się ofertą STX z serii FX i MX, super głośniki. Mam MX-140 więc polecam.

Osobiście polecam ampli Denon do KD.

A miałeś kiedyś Kodę lub Tagę, ze tak kategorycznie piszesz? Przypuszczam, że nie. Ja miałem,i jeszcze kilka kolumn innych producentów i nie pokusiłbym się o takie stwierdzenie.

Mam od 10 lat zestaw Kody AV 988 + sub Goky sw 800 (+Denon AVR 1601) i gra to przyzwoicie, ostatnio miałem okazje u szwagra słuchać Jamo e80 bodajze (2.0) za 1800 pln para - toż to porażka za te pieniądze.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mam od 10 lat zestaw Kody AV 988 + sub Goky sw 800 (+Denon AVR 1601) i gra to przyzwoicie, ostatnio miałem okazje u szwagra słuchać Jamo e80 bodajze (2.0) za 1800 pln para - toż to porażka za te pieniądze.

Pomyliłeś się chyba - albo Jamo E800 (podstawkowy) albo JBL E80 (podłogowy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.