Skocz do zawartości
IGNORED

Czy zanosi sie na odtwarzacze BluueRay zdolne czytać CD/SACD/DVDi DVDAudio

profee

Rekomendowane odpowiedzi

Padł mi CD player. Mam przeciętne DVD, w kombie z magnetowidem. Jest więc dobry moment żeby kupić coś jak w temacie. Chodzi mi o dwie rzeczy:

1) Jak najlepsze odtwarzanie płyt muzycznych a więc CD/SACD/DVDAudio

2) Dobre odtwarzanie filmów HD i SD z DVDvideo

3) Odtwarzanie filmów 3D HD z płyt BRay

Mam TV 3D.

Na zarzut, ze pisze w niewłaściwym podforum odpowiadam od razu, ze to rozmyślnie ze względu iż najważniejsze jest dla mnie odtwarzanie muzy, a ogladactwo może być nie tak świetne (jeśli to konieczne). I jeszcze jedno : Nie jestem milionerem ;-) Proszę poradźcie coś.

Modeli Blu-ray odtwarzających SACD jest już na rynku ponad 50.

Pod poniższym linkiem znajdziesz pełną listę takich urządzeń:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oppo 95

A może Mante?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wlasnie. Manta i do tego multimedia.

hehehehehe. manta bedzie najlepsza ;p

a tak powaznie to ile chcesz wydac??

jesli ok 4-5tys to jest jak juz ktos zasugerowal takie cudo jak oppo 95 i to w wersji nuforce edytion, wypas!!!! ;] jesli mialo by byc w jednym pudelku i miec wszystko o czym mowisz to nie widze innej mozliwosci.

...albo inne rozwiazania, dac + strumieniowka z opcja blue ray napedu. koszt ok 3500zl wszystko.

Dziękuję wszystkim rozmówcom. Okazuje się, że jestem do tyłu ze znajomością rynku. W wykazie SACD Compatible BRplayers (dzięki audioholik) jest kilka Maranzów zdolnych czytac "umierający" DVDAudio. Myślałem postawić sobie granice na jakichś 500USD. Widzę, że to jest realne, bo te sprzęty, poza wystrzałówkaimi dla bogatych, tanieją (wtedy rzeczywiście nie mają DVDAudio). Problem jak zwykle w tym, który model jest udany. Wydaje mi sie ponadto, że skoro mam TV 3D Sonego to może ostroznie będzie wybrac i BR player Sonego? Nie rozumiem niestety co dla odtwarzania płyt ma dać "strumieniówka" i "multimedia", ale jak mówię jestem do tyłu. Chetnie jednak sie zapoznam z tymi terminami, jeśli komuś z was będzie się chciało to objasnić :-)

• 3 miesiące później...

Kilka/kilkanaście płyt w DVD-Audio ukazało sie w 2010 r. I to takich których na SACD nie ma i nie bedzie.

A co do otw. BR - w tej kwocie pomyśl o YAMAHA - ma kilka zalet oraz nie reaguje na znak wodny i czyta SACD+R.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.