Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana głośników niskotonowych

Garp

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stare kolumienki Quadral, drewniana obudowa, metalowe wciskane maskownice, ogólnie "oldskul" i chcę wymienić w nich głośniki niskotonowe, bo stare padły. Szkoda mi się ich pozbywać po prostu. Poszukuję głośników o parametrach: 4 Ohm, otwory montażowe oddalone od siebie o 14 cm, a po przekątnej 20 cm. Na razie znalazłem takie STX GDN 20-80-4 SC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Znacie jakieś inne modele o takich wymiarach? Nie znam oznaczeń, nie wiem jak szukać innych. Nie musi być bardzo drogo, kolumny mają grać w sypialni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie lepiej naprawić oryginalne głośniki. Wsadzenie przypadkowych głośników rzadko kiedy przynosi zadowalający rezultat. Nie znając parametrów TS i przebiegu charakterystyki oryginałów znalezienie zamienników jest jak gra w ruletkę, a i tak bez pomiarów i modyfikacji zwrotnicy nie ma prawa zagrać poprawnie.

Nawet w sypialni lepiej jak muzyka brzmi dobrze.

Jeżeli zrobisz to sam, to tylko koszt nowych zawieszeń (20-50 zł). Poszukaj w necie, jest kilka stron gdzie jest opisana wymiana zawieszeń górnych. Na allegro na pewno dobierzesz odpowiednią średnicę. Oryginalnych prawdopodobnie nie dostaniesz w ludzkiej cenie.

moze pomoże

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

El sueño de la razón produce monstruos.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.