Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny zamknięte

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieją jakieś niezłe kolumny zamknięte w kwocie (za używane) do 3000zł? Przy głośniejszym słuchaniu zwłaszcza rockowej muzyki wkurza mnie praca bas refleksu. I nie piszę tu tylko o moich Tannoyach ale o kilku innych kolumnach, które słyszałem.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/87367-kolumny-zamkni%C4%99te/

Czy istnieją jakieś niezłe kolumny zamknięte w kwocie (za używane) do 3000zł? Przy głośniejszym słuchaniu zwłaszcza rockowej muzyki wkurza mnie praca bas refleksu. I nie piszę tu tylko o moich Tannoyach ale o kilku innych kolumnach, które słyszałem.

Tzn. co Cie konkretnie wkurza? Bo są jeszcze konstrukcje z membraną bierną.

Poza tym: próbowałeś zatykać bassreflex?

Tzn. co Cie konkretnie wkurza? Bo są jeszcze konstrukcje z membraną bierną.

Poza tym: próbowałeś zatykać bassreflex?

Słuchać pracę bass refleksu po prostu. Dźwięk jakby nie jest z głośnika tylko wspomagany BR, to słychać. Mam oryginalne zatyczki do BR do swoich Tannoyi ale niedługo będę zmieniał i wzmacniacz i kolumny więc chciałbym jednak rozejrzeć się za takimi z obudową zamkniętą. W samochodzie mam suba na głośniku DLS w obudowie zamkniętej, bas szybki, konturowy, nie jest go za mało potrafi nisko zejść. Kiedyś jeździłem ze skrzynią BR na tym samym głośniku, różnica na korzyść zamkniętej słyszalna od razu.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

W tym wątku sporo o tym napisano

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warto rozpatrzyć nawet kolumny z 30stką na karku, z tym, że warto ich jednak wcześniej posłuchać, jak zwykle ;)

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

W tym wątku sporo o tym napisano

Ukryta Zawartość

Warto rozpatrzyć nawet kolumny z 30stką na karku, z tym, że warto ich jednak wcześniej posłuchać, jak zwykle ;)

:) Widziałem ten wątek. Tylko ceny jakie podają tam szanowni koledzy nie jest na moja kieszeń. Chciałbym wiedzieć czy coś godnego uwagi z drugiej ręki jest w budżecie DO 3000zł.

Ukryta Zawartość

:) Widziałem ten wątek. Tylko ceny jakie podają tam szanowni koledzy nie jest na moja kieszeń. Chciałbym wiedzieć czy coś godnego uwagi z drugiej ręki jest w budżecie DO 3000zł.

napisz, czy walory estetyczne głośnikowych konstrukcji są ważne, wygląd i takie tam.. ?

Są kolumny starsze, lub po prostu stare, które potrafią grać, ale ich wygląd jest staroświecki. O ile nie masz takich dylematów, można coś znaleźć za sporo mniejsze pieniądze niż te, które jesteś gotowy wyłożyć.

Nie zawsze, wydanie większej gotówki, przekłada się na zadowolenie i "zakup sukcesu".

Gość Gość

(Konto usunięte)

Powoli dojrzewam do wymiany moich Infinity RSIIIb. Szukam jeszcze większych Infinity. Jak masz ochotę to możesz je u mnie posłuchać 2x25cm na basie w obudowie zamkniętej. Kwota jaką chcesz przeznaczyć na zakup niewiele odbiega od tej jaką chciałbym dostać.

Powoli dojrzewam do wymiany moich Infinity RSIIIb. Szukam jeszcze większych Infinity. Jak masz ochotę to możesz je u mnie posłuchać 2x25cm na basie w obudowie zamkniętej. Kwota jaką chcesz przeznaczyć na zakup niewiele odbiega od tej jaką chciałbym dostać.

Nie byłbym sobą, gdybym nie dał propozycji klasycznych Infinity:)

Tak na pierwszy rzut oka Kappa 7. Wpasowują się w budżet i metraż.

RS 6000, 6001 również GRAJĄ! A są tańsze- ok. 2 kzł.

No i trzeba brać pod uwagę RS IIIb. Infinity są jak wino...

Ukryta Zawartość

Poczytaj sobie co nieco na stronach 19 i 20 Klubu...

Od pewnego czasu, reklamując "trumny" posługuję się świetnym sloganem reklamowym Grzegorza 7 (niezrzeszony):

"Jakie Kappy by nie były. To cała ta różnorodna płyta (wybrane audiofilskie realizacje: klasyka, jazz, rock) brzmi na nich znakomiciej od obecnie dostępnego dziadostwa w sklepach za wielokrotność ich ceny. Sprawdzone!"

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Oczywiście, że nie ma to jak posłuchać:)

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.