Skocz do zawartości
IGNORED

Sub aktywny do 600zł do kina domowego.

Cawe

Sub do 600zł max najlepiej do 500zł  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki sub dla mnie

• Yamaha YST-SW030
      0
    • Jamo Sub 210
    • inny

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kino domowe 5.0 :

Yamaha rx-v 396

+

Eltax liberty 5.0 pierwszej generacji.

Gra to cudnie, lecz brakuje basu. Szukam suba do 600zł max, ale oczywiście im taniej tym lepiej.

Sub ma dawać miękki bas. Nie musi być jakiś strasznie mocny . Chodzi mi o dopełnienie dźwięku.

Wpadły mi w oko dwa suby:

Sub musi być nowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo

Ukryta Zawartość

warte uwagi?

Ceny mi bardzo odpowiadają.

Tylko nie wiem jak drugi miał bym podłączyć bo w wzmacniaczu mam wyjście na subwoofer 1 rca, A tam są 2rca.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posiadałem niegdyś Yamahę YST-SW225 i uważam, że do pokoju poniżej 20m2 spisywał się bardzo dobrze. Niestety ten model jest jego okrojoną wersją i bas w tak dużym pomieszczeniu jest dużo płytszy. Fakt, tamten kosztował 2x tyle ale warto było. Do pokoju do 15m2 może być.

Daje dość miękki bas, nie zmiata szklanek, ale jako uzupełnienie pasma przyda się jak najbardziej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

zagłosowałem na Jamo z ww wymienionych , ale swojego czasu bardzo dobrze była oceniana Koda SW-1000 i kosztuje podobnie

sam też się zastanawiam nad tym Jamo , bo jest dość tani i bardzo pasował by mi kolorystycznie do pokoju ( wenge )

Od SW-1000 lepszym wydaje się SW-100B, który nie dudni, jak ponoć 1000. Było o tym parę tematów, a 100B mam jeszcze w domu i żadnego dudnienia nie zaobserwowałem.

to podłączę się pod ten wątek - obecnie rozważam zakup suba, który będzie wspomagał zarówno KD jak i odsłuch stereo (a nawet szczególnie stereo, bo tak się stało, że 70% użytkowania to odsłuch muzyki, głównie rock).

mam ampli yamaha rxv-800 i na frontach B&W DM 602 - może kiedyś dokupię końcówkę mocy albo wzmak stereo i podłączę za amplitunerem, żeby to lepiej napędzało fronty.

Chętnie kupiłbym sub B&W ASW 610, ale kasy brak.

mam natomiast kontakt z tymi sprzedawcami - który polecacie? Może uda mi się odsłuchać je, ale ponieważ początkujący jestem, to nie wiem czy złapię wszystkie niuanse:

opcja 1:

Ukryta Zawartość

opcja 2:

Ukryta Zawartość

wszelkie opinie mile widziane!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uwielbiam takie opisy jak "tuningowany sub..."

choć może i dobrze zagra to jeżeli miało by być jeszcze lepiej to zrobił by to fabryka , takie jest moje zdanie

drugi to , samo pasmo przenoszenia mówi za siebie :-)

u innych potrzeba wydać kilka tyś. zł aby było od 18hz , a tu proszę za kilka stówek mamy przepiękny sub

to tak , żartem po troszku

oba pewnie i poprawią dźwięk , ale nie wiem czy nadadzą się do stereo , tutaj najlepiej sprawdzi się zamknięta konstrukcja

zamknięta konstrukcja czyli tak która nie ma wylotów bass reflex ( głośnik jest szczelnie zamknięty w pudełku )

przykłady ciężko znaleźć , przynajmniej w tej cenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.