Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RA-980BX + Mission 792

polek1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie, czy koledzy orientują się czy ten zestaw bedzie się dobrze zgrywał?

Nazbierałem już gotóweczkę która wystarczy na Rotela.

Posiadam teraz wzmak CA A300 i z dzwięku jestem zadowolony oprócz basu:/ (w CA jakiś taki rozlazły).

Słyszeliście już może tego Rotel z kolumnami Missiona?

Ewentualnie jaki wzmak do 1200zł o ciepłym brzmieniu (oczywiście używany)? Zastanawialem się na Quadem 77 (był na niemieckim ebayu za 250ojro ale

nie posiada on regulacji barwy a ja lubie sobie podkręcić wg uznania:) i nie chce stawiać kolumn tuż przy ścianie:)

Dzięki za wypowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/87649-rotel-ra-980bx-mission-792/

mialem Missiony m33i z RA-980BX, generalnie Rotel ma duzy bas ale nie jest jakos mocno nadmuchany raczej zwiezly.

To bardzo dobry wzmacniacz do mocnej muzy, sa szczegoly, jest scena ale to wszystko podane dosc dobitnie, do przodu ale nienachalnie.

Też miałem tego Rotel'a z Missionami M33i. Występowała tam pewna irytująca cecha, wyższa średnica była podbita i strasznie wkurzało. Dźwięk był mało relaksujący, nastawiony na mocne granie aż do przesady.

O dziwo te same kolumny spasowały mi się, uwaga uwaga... ze wzmacniaczem od Yamahy Pianocraft.

Gra to przyjemniej, lżej i pomimo tego, że słychać więcej (więcej najwyższych rejestrów) dźwięk nie męczy a daję fajną zabawę ze słuchania muzyki.

To naprawdę fany i przemyślany wzmak niekoniecznie tylko do monitorów niższej półki.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Mam w domu kilka Roteli, miałem też z nimi podstawki Mission m72 i m71. Miałem, bo na nic lepszego nie było mnie wtedy stać. Moim zdaniem to było zestawienie z dość ostrą górą, męczyło przy głośnym odsłuchu.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

to jaki proponujecie wzmak do tych kolumn (uzywany)?

Te missionki moje to w sumie nie takie zle monitory, wczesniej mialem m33i i te sa sporo lepsze:)\

a moze jakas starsza yamaszka?? zalezy mi na cieplym, spokojnym i nie natarczywym brzmieniu, nie rozlazlym basie

i dobrej scenie stereo (3D :D). Mialem ostatnio w domu starego Denona pma-260 i srednie i bass mi sie w nim podobal ale wysokie

byly jakies takie dziwne no i CA A300 ma wiecej tak jakby przestrzeni, oddechu i to mi sie podoba:)

porownywalem tez CA do Onkyo A-8830 i odrazu mi sie nie spodobal jakis taki suchy czy cuś:D

zapolowal bym na ebaju na jakiegos starego luxmanka, moze za jakies 180-200 ojro bym wyrwal ale boje sie ze trupa trafie albo ze po pol roku bede musial wymieniac polowe czesci w srodku:/

p.s. budget sie zmniejszyl do 800-900zl :(((

Witam ,od roku posiadam Mission 790 se,graja z ampem Cec amp 3300 moim zdaniem gra to bardzo fajnie.

W ramach eksperymentu zakupilem za wielkim murem lampke Yaqin ms-6v6 jak doplynie to napisze jak gra w polaczeniu z monitorami Mission 790 se.pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.