Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to możliwe?

bobaj

Rekomendowane odpowiedzi

W sklepie "nie dla idiotów" kupiłem wczoraj sobie płytę Chrisa de Burgha i jakież było moje zdziwienie, gdy w domu obejrzałem sobie okładkę - pisze na niej jak byk, że płyta została wyprodukowana i wydrukowana w Niemczech Zachodnich. Mur Berliński padł w 1989r. a więc 22 lata temu, czy to znaczy że kupiłem płytę sprzed ponad 22 lat? Na szybko przejrzałem inne płyty Chrisa de Burgha które ma w domu i mam jeszcze jedną płytę tego artysty z napisem, że wyprodukowano ją w Niemczech Zachodnich

Słyszałem że jesteśmy śmietnikiem Europy jeżeli chodzi o stare używane samochody, ale chyba staliśmy się śmietnikiem Europy także jeżeli chodzi o stare nadwyżki magazynowe płyt CD. Sama płyta jeżeli chodzi o jej stan jest OK, ale ten wiek...

pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17656-0-46868900-1319698210_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87762-czy-to-mo%C5%BCliwe/

Pewnie okładka/wkładka jest skopiowana z LP.

mysle, ze kolega moze miec racje, biorac pod uwage, ze na discogs nie podany jest rok wydania tegoz na CD:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trafiają się czasem takie rzeczy w MM. Sam kupiłem tam kilka płyt tłoczonych w latach osiemdziesiątych. Te stare tłoczenia łatwo rozpoznać na ucho, bo płyty zwykle grają ciszej niż współczesne realizacje i ogólnie dźwięk ma ładniejsze barwy.

Trafiają się czasem takie rzeczy w MM. Sam kupiłem tam kilka płyt tłoczonych w latach osiemdziesiątych. Te stare tłoczenia łatwo rozpoznać na ucho, bo płyty zwykle grają ciszej niż współczesne realizacje i ogólnie dźwięk ma ładniejsze barwy.

Jak najbardziej mozliwe, ja sam kupilem np. Burn i Stormbringer Deep Purple, na starych "sreberkach" tzn. bez kolorowego nadruku na dyskach. Wzialem je z Media Markt czy Saturna po 20zl/szt jakos 2 lata temu. Wydania z 1990 roku, chyba pierwsze na cd.

Ostrożnie !

Bo zaraz dojdziemy do wniosku, że to CD z 1979 roku i z kodem kreskowym :)

Bo to problem nakleić kod kreskowy na pudełko. A nawet gdyby był to prototyp to i sprzed 1982 też może być ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.