Skocz do zawartości
IGNORED

SOUND BLASTER X-FI HD USB?

wronka

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto w cenie ~300-350?tzn polowac na okazje?czy to dobre zrodlo do wzmaka jak i sluchawek? musze kupic karte i jak mam wykladac to na cos w miare dobrego przyszlosciowego a znow nie chce majatku wydac bo mam inne wydatki teraz akurat

https://www.audiostereo.pl/topic/88062-sound-blaster-x-fi-hd-usb/

Tak jak przedmówca...taka karta poprawia na pewno jakość, ale czy ją usłyszysz zależy też od Twojego zestawu głośników. Ja mam sb x-fi 5.1 surround usb za około 220 zł czyli model niżej. Na słuchawkach jakość o wiele lepsza niż z realteka ale przestałem z niej korzystać w połączeniu ze wzmacniaczem i kolumnami. Słuzy teraz do innych celów.

mam zestaw zew(diora ws504b+magnat vector 2 bodajze itp,w niedlugim czasie symasym bedzie i inne kolumny) dlatego tez chce kupic cos dobrego pod stereo juz a cos co bedzie tez wspieralo efekty z gier bo od czasu do czasu gram i dobre wyjscie sluchawkowe)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Czy warto w cenie ~300-350?tzn polowac na okazje?czy to dobre zrodlo do wzmaka jak i sluchawek? musze kupic karte i jak mam wykladac to na cos w miare dobrego przyszlosciowego a znow nie chce majatku wydac bo mam inne wydatki teraz akurat

Ta karta jest po prostu słaba. Oferuje dźwięk anemiczny, kompletnie pozbawiony życia, a wzmacniacz słuchawkowy ma jeszcze gorszy.

Wiele sobie po niej obiecywałem, patrząc na jej konstrukcję wewnętrzną, a okazało się że jest bardzo kiepsko.Do tego, jeśli ktoś oczekuje porządnej wirtualizacji na słuchawki za pomocą CMSS3D Headphone (THX Trustudio Pro), co teoretycznie miało też być zaletą tej karty, to też się zawiedzie bo do tego potrzeba widocznego w systemie źródła sygnałowego 5.1, a tak karta daje tylko opcję 2.0. Więc wirtualizacja ogranicza się jedynie do przesunięcia dwóch pozornych źródeł dźwięku nieco do przodu. Kicha.....

widze ze dowiedziec sie cokolwiek graniczy z cudem...

Reasumując, odpowiedź na pytanie pierwotne: nie warto. Miało być fajnie w założeniu, wyszło jak zawsze...

Usatysfakcjonowany? Dowiedziałeś się ostatecznie czegoś? :-)

Zaznaczam, to co wyżej napisałem dotyczy X-Fi HD zewnętrznej, tejna USB, nie mylić z X-Fi Titanium HD wewnętrzną, bo to inna bajka. Te karty dzieli przepaść.

no to jestem w d..;P jedynie audigy ls/se lub live! 24bit i zmodowac sterami pozostaje... nie jestem specem dlatego chcialem kupic cos w okolicach 400zl co bedzie dawac dobry sygnal dla wzmaka po zlączu RCA i posiadalo przyzwoite wyjscie suchawkowe (tzn dla sluchawek za maks 500zl w przyszlosci)

jesli chodzi o stereo i wyjśie słuchawkowe za te pieniądze można kupić jakiegoś dac'a usb,da Ci o wiele lepszą jakość niż sb, ale jaki model...niech sie inni wypowiadają którzy się znają...nie moja działka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.