Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam AVR600 +BDP-100

eric7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam powyzszy zestaw, i zaczalem powaznie zastanawiac sie nad poprawnoscia jego konfiguracji. Ponizej zamieszcza glowne problemy :

-resoolution - jesli jest ustawione na auto, obraz jest nizszej rozdzielczosci wiec wyraznie gorszy ale plynniejszy. Jesli w BDP-100 ustawie na 1080p sam obraz lepeszej jakosci jednakze traci na plynnosci, Zastanawiam sie co moze byc tego powodem, konfiguracja, jakas wada odtwarzacza czy moze tez np. kabel hdmi?

- bdp-100 nie czyta wszystkich plyt, dzis zrobilem do najnowszego softu, niestety nei do konca to pomoglo, any ideas?

-pozostale ustawiena - jesli ktos jest posiadaczem powzyszego zestawu i wykomibnowal najlepsza konfigruacje to bardzo prosilbym o podzielenie sie bo nie do konca ogarniam wszystkie nastawy a nie zawsze zmiany sa widoczne ze tak powiem golym okiem tak aby samemu wypracowac sobei optymalna konfiguracje

z gory dzieki za feadback

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/88164-arcam-avr600-bdp-100/

Może porada z instrukcji obsługi:

Uwaga

Zarówno ekran jak i kabel HDMI muszą być przystosowane do odbioru przetworzonego sygnału

30 lub 36 bitów.Jeżeli po wybraniu ustawienia 30 lub 36 bit obraz jest niestabilny, należy podłączyć odtwarzacz za

pomocą kabla kompozytowego do ekranu i ustawić 24 bity.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Mam ten sam zestaw i nie zaobserwowałem problemów z obrazem chociaż chyba nie daje takiej ostrości jak inne/tańsze firmy, zmieniłem jednak tv w między czasie więc to może być przyczyną. Skupiam się jednak na brzmieniu...

Zastanawiam się gdzie znalazłeś soft do blu ray??? Szukałem w necie jak i dla avr i nie znalazłem. Mi się zdarzyło że bdp zaczął odtwarzać cd jak starą płytę z trzaskami. Restart pomógł i obserwuję czy trzeba reklamować.

AVR często zawiesza się na radiu internetowym, kieyś nawet twardy restart był konieczny bo na pilota nie reagował. Czasem również na tej funkcji wyłącza się i włącza samoistnie jak by spadek napięcia był ale nie jest to regularne więc trudno dojść o co chodzi.

pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Witam ,

update:

bluray byl uszkodzony, wymiana lasera na gwarancji bez porblemu, teraz smiga jak trzeba

wzmacniacz i zacinanie - tak to mi sie czasem zdarza, zdarzylo sie np. wczoraj. Wtedy trzeba wylaczyc guzikiem w amplitunerze ale faktycznie takie rzeczy nie powinny sie zdarzac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.