Skocz do zawartości
IGNORED

Zakupy Chiny i Hongkong

Gość Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Witam kolegów!

Temat już wprawdzie był wałkowany wiele razy, ale chciałbym raz jeszcze aby wpisywały się osoby które znają jakieś wiarygodne tzn takie w których przynajmniej raz dokonali transakcji sklepy ze sprzętem audio w Chinach i Hongkongu.

Jako, że zakładam ten wątek, to na początek podam dobrze znane adresy na forum:

www.china-highend-hifi.com

http://hi-end.on9mart.com - ten jest chyba najlepiej sprawdzony i pewny, ale asortyment dosyć ograniczony.

www.cattylink.com - w tym sklepie są chyba najlepsze ceny i dużo ciekawego sprzętu.

Do cattylink chciałbym złożyć zamówienie. Opinie o tym sklepie są powiedziałbym zróżnicowane. Jest sporo pozytywnych, ale i pojawiają się gdzieś osoby odradzające tam zakupy. Może konkurencja?

Ja osobiście w tym roku kupiłem navigację/tv do samochodu z Chin i dostarczył mi ją UPS. Płatność Wester Union. Całość trwała dosłownie kilka dni od chwili w której pieniądze zostały zaksięgowane w Chinach. Cło wg zadeklarowanej wartości. Zachęcony tym pozytywnym doświadczeniem chciałbym nabyć kolejny produkt. Tym razem jakąś lampę. Może Cayina A-100T lub produkt podobnej klasy.

Proszę o wymianę doświadczeń:)

https://www.audiostereo.pl/topic/88182-zakupy-chiny-i-hongkong/
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Sprawność kurierów jest chyba oczywista.

Jakość towaru również jest związana z marką jaką wybieramy. Słyszałem wprawdzie, że możemy dostać wersję np. na rynek chiński, ale w tym wątku nie o to chodzi.

Wysokość opłat również jest sprawą wiadomą. Wartość na którą składa się wartość zadeklarowana składająca się produktu plus koszty przesyłki i do tego akcyza plus VAT. To w zasadzie wszędzie można ustalić.

Myślę, że najcenniejsza informacja dotyczy wiarygodności sklepów. Czyli, że np. cattylink zrealizował dane zamówienie, czy było zgodne z opisem.

Sprawność kurierów jest chyba oczywista.

Jakość towaru również jest związana z marką jaką wybieramy. Słyszałem wprawdzie, że możemy dostać wersję np. na rynek chiński, ale w tym wątku nie o to chodzi.

Wysokość opłat również jest sprawą wiadomą. Wartość na którą składa się wartość zadeklarowana składająca się produktu plus koszty przesyłki i do tego akcyza plus VAT. To w zasadzie wszędzie można ustalić.

Myślę, że najcenniejsza informacja dotyczy wiarygodności sklepów. Czyli, że np. cattylink zrealizował dane zamówienie, czy było zgodne z opisem.

1.http://grantfidelity.com/factories/?p=140[/url

2.http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1280172

Wystarczy???

I jesli uzywasz 'Western Union' to gratuluje odwagi. Nie ma gorszej firmy! Ulubiona firma oszustow i wyzyskiwaczy.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

1.http://grantfidelity.com/factories/?p=140[/url

2.http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1280172

Wystarczy???

I jesli uzywasz 'Western Union' to gratuluje odwagi. Nie ma gorszej firmy! Ulubiona firma oszustow i wyzyskiwaczy.

Czytałem te wpisy, jednak znalazłem w sieci również opinie wielu zadowolonych z zakupu osób. Jedną osobę również z naszego forum która kupiła z cattylink CD 3 lata temu i jest zadowolona. Dlatego interesuje mnie czy może ktoś z naszego forum ma osobiste doświadczenia z tą firmą i został oszukany lub kipił i było OK. Jak na razie 1:0 dla Cattylink z audiostereo.

Co do WesterUnion to się z Tobą zgadzam, że są bezpieczniejsze sposoby płatności i nie mam w tych okolicznościach płacić za to zamówienie jak można przez PayPal.

Czytałem te wpisy, jednak znalazłem w sieci również opinie wielu zadowolonych z zakupu osób. Jedną osobę również z naszego forum która kupiła z cattylink CD 3 lata temu i jest zadowolona. Dlatego interesuje mnie czy może ktoś z naszego forum ma osobiste doświadczenia z tą firmą i został oszukany lub kipił i było OK. Jak na razie 1:0 dla Cattylink z audiostereo.

Co do WesterUnion to się z Tobą zgadzam, że są bezpieczniejsze sposoby płatności i nie mam w tych okolicznościach płacić za to zamówienie jak można przez PayPal.

PayPal tez nie jest bezpieczny (sa duze restrykcje). Najlepiej placic karta kredytowa (wtedy pare przekretow i faceta taka Visa za d... ostro bierze).

Co do tego Chinczyka przeczytales ze facet nie ma nawet swojego biura (podaje adres po ktorym jest biuro podroznicze).

I dla mnie to tyle w temacie.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

PayPal tez nie jest bezpieczny (sa duze restrykcje). Najlepiej placic karta kredytowa (wtedy pare przekretow i faceta taka Visa za d... ostro bierze).

Co do tego Chinczyka przeczytales ze facet nie ma nawet swojego biura (podaje adres po ktorym jest biuro podroznicze).

I dla mnie to tyle w temacie.

Ja tam nie jestem mecenasem cattylink. Wcale ich nie bronię i dzięki ta te linki. Sprawa jednak nie jest taka jednoznaczna. Mam nadzieję, że nasz kolega (TomekL3) z forum nie będzie miał mi za złe, że odrobinę zacytuje jego prywatną wiadomość: Witam.Kilka lat temu kupiłem w tym sklepie cd , które mam do dziś.Nie było żadnych problemów z zakupem i wysyłką.

Jednak nie ma sensu się spierać. Może znajdę się jeszcze jakieś osoby z własnym doświadczeniem:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.