Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe? - pokój 10m^2 - do 1.500zł. Potrzebna pomoc :)

progdvb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem laikiem w sprawach audio, dlatego też prosiłbym o pomoc. Pokój jest mały, wymiary ok 9/10m^2. Potrzebuję sprzętu audio + dvd do słuchania muzyki jak również, a może głównie do oglądania filmów (chciałbym uzyskać efekt jak w małym kinie- o ile jest to możliwe przy kwocie jaką dysponuję). Kwota max 1.500zł.

Proszę o porady. Dziękuję

Witam.

Jestem laikiem w sprawach audio, dlatego też prosiłbym o pomoc. Pokój jest mały, wymiary ok 9/10m^2. Potrzebuję sprzętu audio + dvd do słuchania muzyki jak również, a może głównie do oglądania filmów (chciałbym uzyskać efekt jak w małym kinie- o ile jest to możliwe przy kwocie jaką dysponuję). Kwota max 1.500zł.

Proszę o porady. Dziękuję

No to chyba bedzie idealna propozycja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No to chyba bedzie idealna propozycja:

Ukryta Zawartość

Rozumiem, że do takiego pokoju jak mam (małych rozmiarów) głośniki 5.1 są zbędne?

Ukryta Zawartość

Podlacze sie troche do tematu jesli mozna, znajomy szuka kina domowego do ok 1000pln. Padla propozycja Harman/Kardon

HKTS 9 czy ktos moglby powiedziec czy to jest dobre lub ewentualnie co by bylo lepsze ?

Dzieki.

Podlacze sie troche do tematu jesli mozna, znajomy szuka kina domowego do ok 1000pln. Padla propozycja Harman/Kardon

HKTS 9 czy ktos moglby powiedziec czy to jest dobre lub ewentualnie co by bylo lepsze ?

Dzieki.

Niehc znajomy posłucha Logitech Z-5500, za tą cenę jest wybuchowo i efektownie.

Niehc znajomy posłucha Logitech Z-5500, za tą cenę jest wybuchowo i efektownie.

To nie jest zart ? Tak ? Przepraszam ale jak to zobaczylem to nie wyglada to rewelacyjnie jak dla mnie oczywiscie i tak sobie pomyslalem czy jesli namowilbym go na jakis uzywany pelnowymiarowy wzmak i kolumny do tego nawet jakies starsze modele to czy nie bylo by lepiej ? Co myslicie ? Jakies propozycje ?

Oczywiście, że będzie lepiej - jesteś dobrze nastawiony. Myślałem, że chodzi tylko o propozycje sprzętu względem tego kina harmana. Nie żartuję, te logitechy nie zagrają w żadnym stopniu porównywalnie do prawdziwych kolumn, ale w kinie ciężko będzie uzyskać taki efekt za 1000zł, jaki dają logitechy. Sub jednak trochę wymiata :)

EDIT: propozycji kolumn i wzmaków Ci nie dam, bo nie jestem aż osłuchany.

Oczywiście, że będzie lepiej - jesteś dobrze nastawiony. Myślałem, że chodzi tylko o propozycje sprzętu względem tego kina harmana. Nie żartuję, te logitechy nie zagrają w żadnym stopniu porównywalnie do prawdziwych kolumn, ale w kinie ciężko będzie uzyskać taki efekt za 1000zł, jaki dają logitechy. Sub jednak trochę wymiata :)

EDIT: propozycji kolumn i wzmaków Ci nie dam, bo nie jestem aż osłuchany.

Wiesz ja jestem dobrze nastawiony ale to nie dla mnie jak wspomnialem, dzieki za propozycje.

Rozumiem, że do takiego pokoju jak mam (małych rozmiarów) głośniki 5.1 są zbędne?

Nie tyle zbedne co niepozadane :) chyba ze chcesz miec w pokoju chaos, a nie mini kino. Poza tym napisales rowniez cos o "sluchaniu muzyki" a w tym przypadku malo jest systemow KD do 1500 zl, na ktorych da sie z przyjemnoscia to robic :)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.