Skocz do zawartości
IGNORED

sony ta-fe570 co zrobić żeby grał lepiej

nawrot42

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam wzmacniacz jak w temacie i od jakiegoś czasu zastanawiam się co zrobić żeby zagrał troche lepiej. Tzn góra wydaje mi się w miarę dobra ale brakuje basu troche. Jestem na tym forum nowy i widziałem że jest tutaj wielu specjalistów od takich rzeczy. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Moje problemy były odwrotne. Wzmacniacz 600 był mułem na górze, ze względu na konstrukcję modułową i komputerowe taśmy pomiędzy nimi; w liczbie 5. Mój kolega ma lepszy Sony, 700, jak mu brakowało dołu, to dokładał korektorem 2 do 3 oczek i było super. Widzę, że sprzęt ten sam, ale kłopoty absolutnie różne. I to jest świetny przykład; tylko jeszcze nie wiem dokładnie, na co? Może na wzmacniacz, może na kolumny, może na CD, może na kable, może na ucho.... AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

No kolumny akurat mam jakiś chyba wynalazek acoustic audio z za oceanu.. W każdym razie niskotonowe są 30 cm więc powinny dawać radę. Chyba że mój sony sobie z nimi nie daje rady. Źródła różne (komputer, dvd, tuner philipsa nie pamiętam dokładnie ale chyba jakiś wyższy model nawet swego czasu)

Kupić inny wzmacniacz ?

Dlaczego taka odpowiedz ?

szczerze bo takie głupie pytanie

Nu dobra nie przesadzajmy :)

Na początek musisz zamieścić kilka fotek ze wzmacniacza i wycinki schematu.

Najprostszym sposobem poprawienia basu jest dodanie dodatkowych pojemności głównych. Nu i wydajność prądową (przekłada się na kontrolę basu) można poprawić wymieniając cienkie przewody co idą do terminali głośnikowych na coś porządniejszego, też prześledź czy sygnał wyjściowy od tranów do przekaźnika lub terminali nie biegnie cienkimi przelotkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.