Skocz do zawartości
IGNORED

Icon HDP + Schiit Valhalla dla hd 650?

Czero69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

To będzie mój drugi krok w stronę nowego-'lepszego', brzmienia ;)

Zamierzam zakupić odpowiedni Tor dla świeżo-kupionych Sennków hd 650. Przymierzam się do NuForce Icon HDP + Schiit Valhalla. Wzmacniacz lampowy zapowiada się bardzo dobrze dla tych słuchawek. Zastanawiam się głównie nad Dac'iem. Czy przydatny mi będzie pre-amp i wzmak z HDP skoro i tak zawsze używał będę wzmacniacza Valhalla? Czy warto w tej cenie poszukać innego Dac'a (1200-1500zł)?

Wiem że 650 są wybredne i wymagające...

Moim pierwszym krokiem...

..były zakupione dwa lata temu Sennki hd 555 używane dziś ze wzmacniaczem gitarowym Podtx. Ogólnie z dnia na dzień coraz mocniej odczuwam szeroko rozumiany 'niedosyt'. Przy progresywnym rocku brakuje mi szerszej sceny na niskich tonach. Czasami średnica mam wrażenie jest za sucha. Wysokie wokale, czasem brak im powietrza, polotu. 555 zaskakują mnie przy słuchaniu King Crimson.. pojedyncze dźwięki zachwycają, delikatne a przy tym wyraźne. Generalnie słucham flac.

Jako że mam niewielkie doświadczenie, pytam.... co o tym myślicie. Tor do hd 650 za <=3000zl. Sprzęt może być używany.

Ps:Piszę ten post po raz 3ci, dlaczego nie pojawia się w nowych tematach, czy ktoś musi zatwierdzić każdy nowy wątek?

Dziękuję i pozdrawiam..

https://www.audiostereo.pl/topic/88523-icon-hdp-schiit-valhalla-dla-hd-650/

Witam,

W Twoim przypadku możesz spokojnie pozostać przy wzmacniaczy Schiit, natomiast jako przetwornik zaproponowałbym Ci wybranego NuForce Icon HDP lub Hegel HD2. Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenie urządzeń do testów.

W przypadku pytan służę pooca

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

W Twoim przypadku możesz spokojnie pozostać przy wzmacniaczy Schiit, natomiast jako przetwornik zaproponowałbym Ci wybranego NuForce Icon HDP lub Hegel HD2. Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenie urządzeń do testów.

W przypadku pytan służę pooca

A ma pan Może Valhallę? Jak tak to wybieram się na odsłuch;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.