Skocz do zawartości
IGNORED

Kobieta i mężczyzna.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jak w słynnym filmie C.Leloucha relacje pomiędzy kobietami i mężczyznami.Jak kobiety widzą świat,mężczyzn i odwrotnie jak mężczyźni postrzegają kobiety i świat?Czym te wizje się różnią?Co zmieniło się w tych relacjach w ostatnich latach?

Do czego te zmiany prowadzą?Jaka jest sytuacja mężczyzny we współczesnym społeczeństwie a jaka kobiety?Co się zmieniło?

Czy oprócz wypowiedzi męskich znajdą się też te kobiece?

https://www.audiostereo.pl/topic/88621-kobieta-i-m%C4%99%C5%BCczyzna/

Czy współczesna kultura ma jakieś ciekawe ideały do zaoferowania?

hmmm, dla kobiet pewnie najdurniejszy serial jaki powstał, czyli: "Seks W Wielkim Mieście"

Teraz każda chce być jak te bohaterki ;)

W dawniejszych czasach wychodziło pismo o tytule bliźniaczym do wątku, w formacie i na papierze jakości podobnej do "Nowego Detektywa". Nie chcę pisać kto to czytał...

prezent dla Pań: od 2040 pracują do 67 roku życia

to nie prezent a efekt uboczny dzialan kapitalistow ktorzy dzialaja wg zasady "odbierz biednemu a doloz sobie" jak kapitalistow sie nie ograniczy w dostepie do fortun do czeka katastrofa kowalskiego...

przeciez kapitalisci maja takie myslenie: po co emerytura mu wydluzmy ja zeby jak najmniej dozylo, po co mu te 26 dni urlopu, ba po co mu w ogole urlop, albo na zadanie to juz zlo konieczne itp - takze tylko ograniczenia dla kapitalisty moga cos zmienic

chwilowy brak działalności w audio.

"Nie ulega wątpliwości, że zarówno kobieta, jak i mężczyzna są ludźmi. Istnieją między nimi jednak różnice. Na przykład, kobieta jest rodzaju żeńskiego, a mężczyzna męskiego".

Muammar Kadaffi, "Zielona książeczka"

Są rożne relacje między kobietami i mężczyznami.

Są relacje, które można nazwać dobrymi relacjami, ponieważ są uznawane za dobre, analogicznie złe relacje, które nazywa się złymi, ponieważ są przeciwieństwem dobrych (nazywanych dobrymi relacjami). Z tego wynika, że może dojść do niezgody miedzy kobietą, a mężczyzną na skutek złych relacji między mężczyzną a kobietą.

Co do postrzegania świata to kobiety postrzegają świat i mężczyżni postrzegają świat, dzięki czemu świat jest w całości postrzegany przez kobiety i mężczyzn. Tak więc dzięki takiemu postrzeganiu świata rodzą się relacje miedzy kobietą, a mężczyzną oraz między kobietą a światem i między mężczyzną a światem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Doprawdy nie wiem co napisać. W wieku 101 lat kobiety przestały mnie interesować. Zupełnie. Uważam jednak, że są pozytywną i nie docenioną do końca wartością w życiu mężczyzny.

Można to obejrzeć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , całość niby dokument , niby z fabułą , utrzymane w ciekawym humorze ,można się pośmiać i troszkę dowiedzieć ciekawych różnic dotyczących głównie zachowań pierwotnych (a mamy ich jeszcze sporo ,oj sporo ;). Nie jestem szowinistą , seksistą itp. ale nie mogłem się powstrzymać ;)

post-23764-0-27553300-1322071435_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Żeby tylko tyle nie gadały, jak człowiek wraca rano do domu

Moja propozycja na prezent co dla niektórych pań i vice versa: Mark Twain-Pamiętniki Adama i Ewy

Poniedziałek

To nowe stworzenie z długimi włosami co rusz wchodzi mi w drogę. Cały czas czai się gdzieś w pobliżu i włóczy się za mną.

Nie podoba mi się to. Nie przywykłem do towarzystwa. Wolałbym, żeby trzymało się razem z innymi zwierzętami.

......................

Środa

Zbudowałem sobie szałas, by chronić się w nim przed deszczem, ale nie było mi dane nacieszyć się nim w spokoju.

Zakłóciło mi go to nowe stworzenie. Kiedy próbowałem wyrzucić je na zewnątrz, zaczęło wylewać wodę z otworów, którymi patrzy, i wycierać ją wierzchem swych łap,

wydając przy tym takie dźwięki, jak inne zwierzęta, gdy znajdą się w kłopocie. Chciałbym, żeby tyle nie mówiło. Bez przerwy gada.

................

Sobota

Bardzo mglisty dzisiaj ranek. Jeśli chodzi o mnie, to nie wychodzę, kiedy jest mgła. A to nowe stworzenie owszem.

Zresztą ono wychodzi bez względu na pogodę i włazi z powrotem do szałasu z ubłoconymi stopami. I ciągle gada.

A było tutaj tak cicho i przyjemnie.

Sobota

Uciekłem w zeszły wtorek w nocy, wędrowałem dwa dni i zbudowałem sobie nowy szałas, w pewnym zacisznym miejscu.

Zatarłem przy tym za sobą ślady, najlepiej jak umiałem, ale ona mnie wytropiła dzięki zwierzęciu, które sobie oswoiła i które zowie wilkiem,

i przywlokła się za mną, wydając ponownie te żałosne dźwięki i wylewając wodę z miejsc, którymi patrzy. Musiałem z nią wrócić,

ale niebawem znowu się wyniosę, jeśli tylko nadarzy się okazja. Ona zajmuje się mnóstwem błahostek i głupstw. Usiłuje między innymi dociec,

dlaczego zwierzęta zwane lwami i tygrysami żywią się kwiatami i trawą, skoro, jak twierdzi, typ ich uzębienia wskazywałby raczej,

że powinny pożerać się nawzajem. To idiotyczne, ponieważ wówczas by się wzajemnie pozabijały, co sprowadziłoby to, co, jak rozumiem, nazywa się „śmiercią”;

......................................

Poniedziałek

To nowe stworzenie mówi, że ma na imię Ewa. W porządku, nie mam absolutnie nic przeciwko temu. Mówi, że podało mi je po to,

żebym przywoływał je tym imieniem, kiedy zechcę, by przyszło. A ja na to, że to zbyteczne. To ostatnie słowo najwyraźniej sprawiło,

że nowe stworzenie nabrało do mnie szacunku. I rzeczywiście, jest to trafne, pojemne słowo, i nadaje się do częstego stosowania.

To nowe stworzenie mówi, że nie jest „Ono” tylko „Ona”. Zapewne jest to wysoce wątpliwe, ale mnie i tak wszystko jedno.

W ogóle nie obchodziłoby mnie, czym jest, gdyby tylko sobie poszła i tyle nie gadała.

Pamiętacie może sztukę Teatru Telewizji na podstawie tej miniaturki?

Grała w niej Anna Dymna, ale kto był Adamem zatarło mi się w otchłani czasu (kilkadziesiąt lat temu to było: Ania piękna była jeszcze w tej roli :) )

Panowie!Czemu wypowiadacie się tak przewidywalnie i banalnie.Spróbujmy odejść od schematu.Może by tak spojrzeć na nas oczami kobiet?Jak my ( w tej swojej pysze) możemy wyglądać od ich strony?

I komentarz do wcześniejszego wpisu.Nie musimy osiągnąć żadnego konsensusu-to po pierwsze.

Po drugie czy rzeczywiście kobieta powinna podzielać pasje swojego faceta?To właśnie jest przykład dominacji!

A może jednak niech pozostanie sobą?

Panowie!Czemu wypowiadacie się tak przewidywalnie i banalnie.Spróbujmy odejść od schematu.Może by tak spojrzeć na nas oczami kobiet?Jak my ( w tej swojej pysze) możemy wyglądać od ich strony?

I komentarz do wcześniejszego wpisu.Nie musimy osiągnąć żadnego konsensusu-to po pierwsze.

Po drugie czy rzeczywiście kobieta powinna podzielać pasje swojego faceta?To właśnie jest przykład dominacji!

A może jednak niech pozostanie sobą?

Ojej przecież troszkę sobie żartujemy , tak na serio to oczywiście niech kobieta pozostanie sobą.

A jak ktoś nie może zrozumieć to po to ma język żeby zapytać ... Kobietę! Pozdrawiam.

Ojej przecież troszkę sobie żartujemy , tak na serio to oczywiście niech kobieta pozostanie sobą.

A jak ktoś nie może zrozumieć to po to ma język żeby zapytać ... Kobietę! Pozdrawiam.

Pytanie kobiety o cokolwiek to błąd - albo wiesz i ona się z tym zgadza, albo nie wiesz i masz przechlapane.

Wojtek

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Po drugie czy rzeczywiście kobieta powinna podzielać pasje swojego faceta?

Jeżeli nie podzielać, to przynajmniej je tolerować. Moja była żona rzuciła we mnie kiedyś Marantzem z OSCYLOSKOPEM! A ja tolerowałem jej ciuchy, za które mógłbym nabyć tyle pięknego sprzetu.

Dobrze, ze chociaż nie usiłowała mi postawić doniczki z jakąś pietruszką na kolumnach :)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Muls - dawno domyślałem sie u Ciebie cech kobiecych - te dramatyczne i histeryczne posty... - moze czas na cięcie?

to musiala byc mondra kobieta.

wyjątkowa, następne faktycznie były głupsze. Ale za to ja mądrzejszy. Nie ożeniłem się z żadną.

Co oscyloskop, to oscyloskop. A szczególnie w tunerze Marantza :)

zapewniam cie ze ja rowniez rzucilbym w ciebie marantzem z oscyloskopem a nawet samym oscyloskopem.

Muls - czy ty mi coś sugerujesz?

A, fe!

Nie rozumiem sytuacji, ze niektorzy uzytkownicy bywali banowani za byle pier**le, a z drugiej strony agresywny trolling uzytkownika muls nie spotyka sie z zadna reakcja... Moze to jakies alterego jednego z moderatorow? Cholera wie...

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

muls był zbanowany, ale nie wiem za co, bo nie uczestniczyłem wtedy w życiu tego forum.

Robił płaczliwe posty u XYZpawla , którego przedtem obrażał. Muls był ulubieńcem jozwy, jakiej bzdury by nie napisał, wszystko było OK. Jozwy nie ma i muls nie ma oparcia.

To że nie było OK, to było odejście lancastera.

Zresztą muls i tam się pętał, skoro zna mój zyciopis u lana, łącznie z relegowaniem z forum.

Muls, to zwykły krakowski frajer.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.